Ce este bombardiere de mail şi cum se poate elimina

de Lucia Danes - - Actualizat | De tip: Bombardiere de mail

Un bombardier de mail este un program de calculator, care poate fi instalat pe orice calculator conectat la internet. În majoritatea cazurilor, puteţi găsi un astfel de program rulând în calculatorul unui hacker ca şi server de mail ilegal, însă poate fi instalat şi pe un PC compromis. Majoritatea bombardierelor de mail sunt proiectate pentru a inunda căsuţa de mail-uri a victimei cu o cantitate excesivă de email-uri ce conţin ataşamente mari. Pentru a încerca să înşele cât mai mulţi oameni posibil, aceste mesaje conţin notificări asociate promovării, precum notificări despre reduceri, comparaţii de preţuri, oferte şi afaceri. În majoritatea cazurilor, aceste oferte sunt înşelătoare şi pot conduce oamenii doar către probleme asupra PC-ului, precum încetiniri şi instabilitatea sistemului.

Un bombardier de mail-uri nu este un parazit sau o aplicaţie cibernetică virală, însă activitatea lui poate fi mai mult decât enervantă. Atenţie la faptul că astfel de paraziţi pot afecta serios performanţa PC-ului dumneavoastră şi să scadă viteza de internet. În cele mai multe cazuri, bombardierele de mail-uri sunt împărţite în aplicaţii legitime şi unelte proiectate de către hackeri sau spameri în funcţie de nevoile lor. Ambele, legitime şi maliţioase, bombardierele de mail sunt foarte similare şi pot fi utilizate în acelaşi scop. Singura diferenţă este că aplicaţiile legitime (sunt numite programe de mass-mailing) sunt asociate doar companiilor reputabile care caută să îşi informeze clienţii despre noile lor produse, servicii, actualizări şi alte lucruri. Pe de altă parte, versiunea maliţioasă a unui bombarder de mail caută să îşi bombardeze victimele cu o cantitate enormă de spam şi email-uri înşelătoare.

După ce intră în sistem, un bombarder de mail cauzează aceste activităţi:

Cu toate că bombardierele de mail pot părea ca şi ameninţări inofensive, activitatea lor în sistem poate conduce oamenii către probleme diverse. Atenţie la faptul că un singur bombardier de mail poate să vă dezactiveze funcţia de a primi şi trimite mesaje de email. De asemenea, după afectarea calculatorului personal sau al celui de muncă, o astfel de ameninţare poate conduce la probleme critice, precum un sistem încet, probleme de performanţă, şi probleme de conexiune la Internet. Unii oameni au raportat şi îngheţări ale sistemului.

Dacă un bombardier de mail aparţine unei persoane maliţioase, el sau ea îl poate instala într-un sistem compromis şi îl poate utiliza ca şi server de mail ilegal pentru a trimite spam. Ca şi rezultat, utilizatorul de PC afectat poate fi acuzat de activităţi frauduloase şi poate intra chiar la închisoare. În final, trebuie să adăugăm că bombardierele de mail pot prezenta un risc la adresa intimităţii utilizatorului. Astfel de ameninţări au răspândit în mod activ email-uri ce conţin link-uri maliţioase. Aceste link-uri pot duce la infiltrarea altor viruşi, precum anti-spyware falşi, adware, ransomware şi alte infecţii similare cu potenţial periculos.

Ca şi concluzie, un bombardier de mail poate fi utilizat cu uşurinţă pentru a iniţia aceste activităţi:

  • Expedierea unei cantităţi excesive de email-uri anonime ce conţin conţinut înşelător, conţinut pentru promovare, link-uri maliţioase şi alte ataşamente.
  • Supraîncărcarea serverelor de mail şi a calculatoarelor trimiţând numeroase email-uri cu ataşamente foarte mari.
  • Degradarea vitezei de conectare la internet şi diminuarea performanţei generale a sistemului. Majoritatea bombardierelor de mail pot cauza şi instabilitatea programelor.
  • Îngheţarea calculatoarelor inundându-le cu mii de email-uri sau pierderea conexiunii la Internet.
  • Nu oferă o funcţie de dezinstalare, se ascunde de utilizator folosind redenumirea proceselor, fişierelor şi a altor obiecte.

Tehnici de distribuire folosite pentru răspândirea bombardierelor de mail

Bombardierele de mail nu sunt considerate ca fiind viruşi frauduloşi. Prin urmare, nu se pot propaga în acelaşi mod ca şi viruşii. Atenţie la faptul că acestea trebuie instalate şi controlate de către o anumită persoană care trebuie să le instaleze în sistem. Totuşi, uneori, bombardierele de mail se arată în sistem după instalarea unui alt software. Ca şi concluzie, există două moduri principale utilizate pentru răspândirea bombardierelor de mail pe internet şi pentru infectarea calculatoarelor.

1. Un program legitim de mass-mailing poate fi instalat manual de către administratorul de sistem sau un alt utilizator. Doar aceşti doi utilizatori care au privilegii suficiente pentru instalarea unui software pot instala în sistem un bombardier de mail. De asemenea, un hacker poate încerca să intre în sistemul unui PC ţintă şi să seteze un bombardier de mail în acesta.

2. Deseori, bombardierele de mail maliţioase sunt instalate cu ajutorul altor paraziţi, precum viruşi, troiani, backdoors sau unelte de administrare de la distanţă. Acestea pot intra în sistem fără ştirea sau aprobarea utilizatorului. Astfel de bombardiere de mail nu au funcţie de dezinstalare şi pot fi controlate doar de către autorii sau proprietarii lor. Bombardierele de mail maliţioase sunt în general compatibile cu sistemul de operare Windows. Totuşi, ultimele versiuni pot fi capabile să afecteze şi Mac OS X.

Cele mai populare exemple de bombardiere de mail

Bombardierele de mail maliţioase şi programele legitime de mass-mailing nu sunt considerate programe larg răspândite. Indiferent de tipul de program pe care am vrea să îl descriem, acestea ar părea practic identice. Următoarele exemple ilustrează bombardierele de mail tipice.

KaBoom! şi Avalanche sunt cele mai populare bombardiere de mail care au inundat calculatoarele cu o cantitate enormă de email-uri anonime şi spam. Acestea sunt unele dintre cele mai eficiente şi larg folosite bombardiere de mail.

Aenima este un bombardier de mail eficient, rapid şi uşor de utilizat, proiectat pentru a trimite o cantitate mare de email-uri anonime şi spam. Acest parazit poate fi folosit pentru a inunda anumite calculatoare, să supraîncarce servere de mail sau reţele locale. Aenima poate trimite email-uri cu titluri, texte şi fişiere ataşate diferite. Parazitul nu se auto-distribuie şi trebuie instalat manual. Prezenţa lui în sistem indică faptul că PC-ul a fost compromis şi acum este utilizat ca şi server de mail ilegal pentru a furniza spam.

Infectat cu un bombardier de mail? Ce trebuie să ştiţi pentru a-l elimina:

Bombardierele de mail maliţioase nu ar trebui păstrate în calculator deoarece vă pot conduce la diverse probleme. Acestea pot cauza încetiniri de sistem serioase şi alte probleme legate de funcţionalitatea PC-ului. Cel mai uşor mod de a descoperi şi a elimina o astfel de ameninţare din sistemul dumneavoastră este folosind o unealtă anti-spyware reputabilă. Experţii din securitate au selectat aceste programe anti-malware eficiente care deja au fixat mii de calculatoare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner.

Totuşi, ar trebui să reţineţi că majoritatea bombardierelor de mail nu au nimic de a face cu viruşii comuni, şi prin urmare, trebuiesc dezinstalate manual. Nu ar trebui să uitaţi faptul că nu toate aceste programe au funcţia de dezinstalare, deci reţineţi că tot timpul puteţi primi ajutor de la echipa Faravirus. Puteţi adăuga întrebările despre problemele dumneavoastră pe pagina Întrebaţi-ne.

Ultimii viruşi adăugaţi bazei de date

CryptoLocker ghid de înlăturare

Cryptolocker. Cryptolocker  este un ransomware periculos, ce a fost în mod clar lansat de către același grup de criminali cibernetici ce sunt responsabili pentru lansarea FBI virus, Police Central e-crime Unit virus, Department of Justice virus și multe alte amenințări.

Informaţie actualizată: 2016-10-12

Citiţi în alte limbi

Fişiere
Software
Comparaţi