BleepingComputer este dat în judecată de către Enigma Software pentru afirmaţii false

Trăim în zile moderne, deci nu este surprinzător faptul că oamenii sunt conştienţi de spyware. De asemenea, ei ştiu de ce fel de software au nevoie pentru a preveni programele care cad sub acest termen. Totuşi, descoperirea unui anti-spyware demn de încredere poate fi o sarcină provocatoare deoarece există zeci de programe diferite oferite în acest moment pe Internet. Un lucru, care face acest proces destul de dur, este reprezentat de practicile agresive ale afacerilor care au fost activ întrebuinţate pentru a lansa programe anti-spyware specifice. Dacă eraţi în căutarea unui anti-spyware şi aţi sfârşit cu Malwarebytes, este posibil să fi căzut victima lui BleepingComputer şi a informaţiilor înşelătoare oferite pe site-ul acestuia. Dacă doriţi să aflaţi cât de departe poate merge unul dintre afiliaţii lui Malwarebytes pentru a-şi creşte comisioanele, continuaţi să citiţi.

BleepingComputer is sued by Enigma Software for false claims

BleepingComputer (sau BC) a fost lansat în 2004 ca şi un site de suport tehnic. De atunci, a oferit mai multe programe anti-spyware, inclusiv Malwarebytes, Emsisoft, SuperAntiSpyware şi Hitman Pro. În timp ce majoritatea vizitatorilor credeau că acest site este acţionat de către voluntari care lucrează pentru BleepingComputer fără a fi plătiţi, realitatea este puţin diferită. Fiecare descărcare de pe acea pagină genera comisioane proprietarilor.

Atunci când Enigma Software a prezentat SpyHunter, oamenii de la BC au devenit puţin îngrijoraţi. Programul făcea parte din aceeaşi categorie ca şi anti – malware-ul Malwarebytes, deci, după ce au descoperit că popularitatea lui SpyHunter începe să crească, aceştia au început să utilizeze diverse tehnici pentru a face utilizatorii să creadă că acesta este un produs „escroc”. În încercarea lor de a-şi păstra comisioanele la acelaşi nivel, aceştia au:

  • interzis accesul utilizatorilor care scriau recenzii pozitive despre SpyHunter pe BleepingComputer;
  • împins ‘comparaţia’ despre SpyHunter, Malwarebytes, şi clasificarea acestuia fără a testa software-ul, şi numind SpyHunter un produs „escroc”;
  • postat comentarii înşelătoare despre pericolul prezentat de către SpyHunter asupra unor forumuri de securitate. Veţi găsi aceste comentarii oriunde, inclusiv pe Yahoo Answers, Quora, Reddit, Facebook şi alte site-uri.

Se pare că paharul a fost prea încărcat deoarece software-ul Enigma a decis să dea în judecată Bleeping Computer pentru activitate ilegală. În plus, membrii BM au fost informaţi că Bleeping va încerca să apere „libertatea de exprimare” aici. Cel mai amuzant lucru este că aceştia cer oamenilor să le finanţeze apărarea. Înainte de a vă transfera banii, vă rugăm să aşteptaţi până când curtea va dezvălui cât de mult câştigă Grinler şi ceilalţi membri a-i site-ului. Poate că acest caz al curţii de asemenea, ne va ajuta să aflăm mai multe despre relaţia dintre Marcin Kleczynski (Malwarebytes) şi BC, şi dacă este conştient de ce pretinde BleepingComputer despre SpyHunter.

Despre autor
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Analist malware...

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi