Atenţie la impostorii care vă ameninţă cu anularea paginii de Facebook!

Utilizatorii de Facebook ar trebui să se ferească de escrocii care utilizează trucuri necinstite pentru a ataca conturile reţelelor de socializare. Recent, echipa noastră a observat escrocheria „Your page will be unpublished” pe Facebook, care dezvăluie noi metode frauduloase pentru a convinge oamenii să dezvăluie detaliile de autentificare pe Facebook. Escrocii creează pagini false şi depun efort pentru a le face să pară că ar aparţine membrilor Facebook. Aceştia setează o descriere profesională pe pagină, utilizează logo-ul Facebook ca şi poză de profil, şi după, utilizează astfel de pagini pentru a răspândi postări ale paginilor ce aparţin afacerilor legitime sau a oamenilor inocenţi. Pagini precum Team Advert, Ads-Info., Ads Department Social, şi altele introduc un comentariu atunci când se răspândesc astfel de postări, spunând că respectiva pagină de Facebook va fi anulată din cauza unor rapoarte despre nume false, fraude ale contului, utilizarea imaginilor oamenilor sau a unor imagini obscene, şi scrierea de text neadecvat. Mesajul fraudulos, de asemenea, adaugă că pagina de Facebook va fi dezactivată permanent dacă proprietarul nu o verifică într-un timp dat sau dacă „Facebook” detectează unele activităţi dubioase pe cont.


“Your page will be unpublished,” “Your page will soon disabled,” şi alte mesaje similare sugerează vizitarea paginilor de „confirmare”, care de fapt sunt site-uri de phishing. Aceste site-uri par identice cu pagina de autentificare Facebook, şi cer victimei adresa de email sau numărul de telefon şi parola. Cu toate acestea, victimele ar trebui să verifice URL-ul site-ului înainte de a introduce astfel de date în acesta. Conform cercetătorilor noştri, escrocii utilizează aceste domenii pentru a escroca utilizatorii de Facebook pentru a obţine detalii despre autentificare: page-support-uk.clan.su/security-confirm.html, support-recoverpage-info.esy.es/reconfirm.htm, wk-setting-page.hol.es, şi altele. Dacă utilizatorul introduce informaţii private pe aceste formulare false de autentificare, în acel moment, informaţiile vor ajunge la escroci care vor ataca contul victimei. Acest lucru înseamnă că vor avea control complet asupra profilului dumneavoastră, a informaţiilor private, mesaje, imagini şi tot ce aţi împărtăşit prin intermediul contului. Mai mult, hackerii pot trimite mesaje prietenilor dumneavoastră, în contul dumneavoastră, pentru a scoate bani de la ei. Trebuie să vă avertizăm asupra faptului că escrocii pot ataca paginile Facebook pe care le deţineţi, le pot redenumi şi utiliza pentru a răspândi mesaje înşelătoare pe o scală mai largă.

Dacă aţi dat peste o astfel de escrocherie, sau dacă aţi devenit o victimă, raportaţi pagina de phishing autorităţilor reale de la Facebook, imediat ce puteţi. De asemenea, în cazul în care contul dumneavoastră a fost atacat, raportaţi contul compromis prin intermediul acestei pagini. Cu mai mult de 1,79 miliarde de utilizatori activi pe lună, această platformă de socializare este locul principal unde criminalii cibernetici îşi caută prada. Pentru a afla mai multe despre viruşii Facebook, citiţi acest articol.

Despre autor
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Analist malware...

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi