Înlătură ABOUT FILES! Ransomware

Ghid de înlăturare ABOUT FILES! Ransomware

Ce este ABOUT FILES! Ransomware?

Ce este 'ABOUT FILES!'?

'ABOUT FILES!' este o notificare serioasă care poate apărea pe ecranul calculatorului dumneavoastră aşa de nicăieri. În acest moment, a apărut doar pe sistemele de operare Windows, însă nu există nicio garanţie despre faptul că acest virus nu ar fi capabil să infecteze Mac OS X şi alte sisteme de operare. Dacă în calculatorul dumneavoastră s-a arătat o astfel de notificare, primul lucru pe care ar trebui să îl încercaţi este deschiderea unuia dintre fişierele dumneavoastră. Poate fi un fişier video, o imagine, un document important sau un fişier asemănător. Dacă nu puteţi face acest lucru, înseamnă că PC-ul dumneavoastră a fost infectat cu acest ransomware de criptare foarte serios, care deja a reuşit să cripteze fişierele dumneavoastră. În mod normal, acest virus scanează sistemul şi blochează toate fişierele predeterminate imediat după infiltrare. În plus, va începe să afişeze un mesaj de avertizare uriaş care cere plata unei recompense în schimbul cheii speciale de decriptare. Din nefericire, această cheie de decriptare este aproape singurul lucru care vă poate ajuta în această situaţie. Puteţi încerca să utilizaţi programe precum R-Studio sau Photorec, însă nu există nicio garanţie că va funcţiona în cazul dumneavoastră. În acest caz, ar trebui să luaţi în considerare să faceţi copii ale fişierelor dumneavoastră…

Cu toate acestea, tot ar trebui să încerceţi ignorarea cererii, ce este dată în notificarea „ABOUT FILES!”, deoarece nu este sigur faptul că proprietarii acestui virus vă vor da cheia de decriptare de care aveţi nevoie. Desigur, oricare dintre fişierele blocate pot fi importante pentru dumneavoastră deoarece acesta este principalul ţel al ransomware-ului „ABOUT FILES!”, însă este posibil să primiţi o combinaţie inutilă ce nu vă va ajuta să vă recuperaţi fişierele. De obicei, virusul „ABOUT FILES!” cere o plată de 3 bitcoins care este egală cu 700 de dolari. Această sumă de bani ar trebui achitată în termen de 72 de ore. În cazul în care consideraţi că PC-ul dumneavoastră a fost deja afectat de către această ameninţare, ar trebui să rulaţi o scanare completă a sistemului cu FortectIntego. Dacă această ameninţare v-a infectat Mac OS X, asiguraţi-vă că utilizaţi Webroot SecureAnywhere AntiVirus, care este compatibil cu Windows şi Mac OS X.

Cum poate 'ABOUT FILES!' să îmi infecteze calculatorul?

Se cunoaşte că acest ransomware, exact ca Cryptolocker, CTB Locker, CoinVault sau Cryptowall, este răspândit cu ajutorul troienilor. De obicei, aceştia se ascund în spam şi ataşamente maliţioase care în general, sunt adăugate acestor mesaje pentru a încerca să înşele utilizatorii în a descărca viruşi direct în calculatoarele lor. Pentru a vă menţine în siguranţă, ar trebui să ignoraţi toţi expeditorii necunoscuţi şi email-urile necunoscute care apar în căsuţa de intrare din email. Totuşi, uneori „ABOUT FILES!” este răspândit de către troieni precum Ajuxery sau Shanabim, deci ar trebui să vă asiguraţi că aveţi un anti-spyware actualizat instalat în calculatorul dumneavoastră. În mod contrar, puteţi descoperi că fiecare din fişierele dumneavoastră importante a fost blocat şi că le puteţi recupera doar cumpărând bitcoins şi achitând recompensa. Vă rugăm, luaţi în considerare utilizarea unor soluţii de backup a fişierelor pentru a evita efectele nedorite ale viruşilor de tip ransomware. În cazul în care consideraţi că ransomware-ul „ABOUT FILES!” v-a infectat deja maşina, ar trebui să încercaţi utilizarea acestui ghid:

Cum să înlătur virusul 'ABOUT FILES!'?

Dacă vă uitaţi la un mesaj uriaş ce pretinde că fişierele dumneavoastră au fost blocate din cauza unui ransomware şi că trebui să plătiţi o recompensă pentru a le debloca, ar trebui să vă scanaţi calculatorul cu un anti-spyware actualizat şi să înlăturaţi fişierele maliţioase. Pentru acest lucru vă recomandăm aceste aplicaţii: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Utilizatorii de Mac OS X ar trebui să încerce Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Dacă doriţi să vă recuperaţi fişierele, ar trebui să utilizaţi copiile acestora, sau dacă nu aveţi, încercaţi să rulaţi una dintre aceste unelte de recuperare precum R-Studio sau Photorec. În plus, Kaspersky Lab de asemenea, a prezentat o unealtă pentru decriptarea fişierelor criptate, deci de asemenea, ar trebui să încercaţi Kaspesky Ransomware Decryptor. Vă rugăm, NU plătiţi nicio recompensă deoarece nu vă garantează că veţi primi cheia necesară pentru decriptarea fişierelor.

Vă recomandăm să luaţi în considerare prevenirea unor astfel de infecţii precum ransomware-ul About Files! Pentru acest lucru, puteţi folosi unul dintre programele menţionate anterior. În plus, nu uitaţi să luaţi în considerare şi imunitatea fişierelor dumneavoastră precum şi copii ale acestora. Pentru acest lucru puteţi utiliza hard-uri externe, CD-uri, DVD-uri, sau pur şi simplu vă puteţi baza pe backup online, precum Google Drive, Dropbox, Flickr, sau alte soluţii. Mai multe informaţii pot fi găsite în acest articol: De ce am nevoie de backup şi ce opţiuni am pentru acest lucru?

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.
Despre autor
Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi