Scala de severitate:  
  (10/100)

Înlătură Driver Assist

12

Ce este Driver Assist?

Driver Assist este un alt adware şi program cu potenţial nedorit (PUP) ce poate crea o cale către website-uri sponsorizate în fiecare dintre browserele dumneavoastră de navigare şi să vă impună vizitarea acestora fără ca dumneavoastră să suspectaţi ceva. În majoritatea cazurilor, această aplicaţie intră în calculatoarele utilizatorilor fără a fi observată şi imediat după ce reuşeşte acest lucru va cauza secvenţe de diverse modificări ale sistemului. De exemplu, se va auto- instala în Windows start-up, regiştrii de lăsare, va instala un software de urmărire, va ataca fiecare din browserele web şi va instala coduri pentru reclame terţe. Dacă va reuşi să facă toate aceste lucruri, va începe un adevărat haos. Utilizatorii vor începe să observe o imensă cantitate de pop-up-uri, pop-under, in-text sau reclame de tip banere marcate ca şi „Ads by Driver Assist”, „Brought by Driver Assist”, „Delivered by Driver Assist” şi aşa mai departe. Împreună cu acele reclame, oamenii vor mai putea suferi din cauza serioaselor încetiniri ale sistemului şi redirecţionări înspre website-uri necunoscute. Driver Assist este sponsorizat de către terţe pentru abilitatea de a promova reclamele acestora. Din nefericire, nici noi sau dezvoltatorii lui Driver Assist nu putem garanta faptul că este sigur să apăsăm pe acele reclame sau că este sigur să navigăm prin acele website-uri înspre care ne redirecţionează. Din moment ce diverşi criminali cibernetici reutilizează în mod comun acest adware pentru a promova website-uri maliţioase şi pentru a răspândi produse periculoase, nu vă puteţi niciodată simţi 100% în siguranţă. În plus, Driver Assist este capabil de a urmări activităţile online ale utilizatorilor, acumulând informaţii personale neidentificabile, şi transmiterea acestora către platforme comerciale terţe. Dacă doriţi să rămâneţi protejat şi să menţineţi securitatea cibernetică, nu ar trebui să ţineţi astfel de programe în calculatorul dumneavoastră. Cel mai sigur mod de a elimina astfel sau programe similare este de a rula o scanare a întregului sistem cu program anti- spyware sigur.  

Cum poate Driver Assist să îmi atace calculatorul?

Precum majoritatea adware-urilor, Driver Assist se poate infiltra în calculatoare cu ajutorul unor diverse freeware-uri şi shareware-uri. Nu este inseparabil de aceste freeware-uri populare precum administratori, creatori PDF, redare video sau audio şi aşa mai departe. Menţionăm acest lucru deoarece Driver Assist poate fi introdus ca şi un browser add-on util, plugin, bară de unelte, sau o extensie capabilă de a menţine drive-urile din calculatoarele utilizatorilor actualizate. Indiferent dacă este capabil să facă acest lucru, poate de asemenea să implementeze activităţi nedorite ce pot transforma experienţa de navigare pe internet un chin prin livrarea de tone de reclame enervante, cauzând redirecţionări Driver Assist înspre website-uri suspecte, cauzând încetinirea sistemului dumneavoastră. Dacă doriţi să vă menţineţi calculatorul în siguranţă ar trebui să preveniţi instalarea acestor programe cu orice cost. Fiţi foarte atenţi atunci când instalaţi orice freeware. Indiferent dacă l-aţi instalat sau nu de pe un website de încredere, reţineţi faptul că „instalările la pachet” sunt promovate oriunde, şi cel mai bine este să selectaţi tot timpul opţiunea de instalare Avansată sau Personalizată. Apropo, citiţi fiecare notificare cu atenţie şi uitaţi-vă după propoziţii în care se menţionează să instalaţi „descărcări opţionale”. Asiguraţi-vă să nu optaţi tot timpul pentru diverse plugin-uri, add-ons, bare de unelte sau extensii deoarece mai târziu acestea pot apărea ca fiind adware-uri, atacatoare de browsere şi să vă cauzeze mai multe probleme. 

Cum să elimin Driver Assist?

Deoarece Driver Assist nu este maliţios, ar trebui să îl găsiţi instalat în lista Adaugă/Înlătură Programe. Cu toate acestea, dezinstalarea sa manuală nu este îndeajuns deoarece poate avea diverşi regiştri şi să rămână activ cu ajutorul acestora. Din acest motiv vă recomandăm o scanare completă a sistemului şi eliminarea pe bune a oricărui program cu potenţial nedorit. 

Puteţi înlătura automat Driver Assist cu ajutorul unuia dintre aceste programe: Malwarebytes Anti Malware Recomandăm aceste aplicaţii deoarece pot şterge cu uşurinţă potenţialele programe nedorite şi viruşi cu toate fişierele şi intrările lor în regiştri ce sunt asociate cu ele.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Driver Assist sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
este recomandată înlăturarea lui STOPzillaWebroot SecureAnywhere AntiVirus prin instalarea Driver Assist

Ar trebui să confirmaţi utilizarea probei gratuite ce detectează versiunea curentă a parazitului
Software Alternant
Malwarebytes Anti Malware
Am testat eficienţa lui Malwarebytes Anti Malware's în înlăturarea Driver Assist (2015-09-03)
Reimage
Am testat eficienţa lui Reimage's în înlăturarea Driver Assist (2015-09-03)
Driver Assist captură de ecran
Driver Assist captură de ecran
Meniu Rapid: Manual de înlăturare Driver Assist
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Driver Assist din sistemele Windows 7 / Vista / XP

 • Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)

Înlăturaţi Driver Assist din sistemele Windows 10 / Windows 8

 • Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program.
Dezinstalează Driver Assist şi programele ce au legătură cu acesta
 • Aici, uitaţi-vă după Driver Assist sau după orice alt program suspect instalat.
 • Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Driver Assist din sistemul Mac OS X

Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications.

Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'

Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Driver Assist sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash.

Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Driver Assist din Internet Explorer (IE)

Înlăturaţi reclamele periculoase
 • Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 • Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Driver Assist şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
 • Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 • Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările.
Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările Resetaţi Internet Explorer
 • Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 • Aici, selectaţi Reset.
 • Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Driver Assist pentru a finaliza înlăturarea Driver Assist.
Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Driver Assist din Mozilla Firefox (FF)

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 • Aici, selectaţi Driver Assist şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări.
Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate. Resetaţi Mozilla Firefox
 • Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 • Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Driver Assist.
Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Driver Assist din Google Chrome

Ştergeţi plug-urile maliţioase.
 • Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 • Aici, selectaţi Driver Assist şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări.
Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search.
Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 • Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră.
Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase Resetaţi Google Chrome
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 • Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings.
Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 • Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Driver Assist.
Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Driver Assist din Safari

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences.
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 • Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Driver Assist sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate.
Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase Resetaţi Safari
 • Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari....
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 • Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Driver Assist.
Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Înlăturarea completă a Driver Assist

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Driver Assist şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: Malwarebytes Anti Malware.

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Ghiduri de înlăturare în alte limbiUrmăriţi-ne pe Facebook