Elimină virusul Youtube (Ghid gratuit) - Instrucţiuni de înlăturare

Ghid de înlăturare a viruşilor Youtube

Ce este Virusul Youtube?

Virusul Youtube devine mai persuasiv

Imagine ce reflectă un site YouTube corupt

Virusul Youtube este definiţia a mai multor forme de malware, care folosesc numele acestui serviciu de redare video într-un mod sau altul. Trebuie să menţionăm faptul că site-ul oficial al lui Youtube nu este asociat în vreun mod cu aceşti viruşi. De obicei, utilizatorii întâlnesc site-uri identice cu Youtube, însă false . În afară de acest fenomen, există şi alte ameninţări malware, care exploatează autoritatea acestui serviciu:

 • Adware
 • Lacăte de ecran (ransomware-uri false)
 • Actualizări false de Flash Player care se deghizează sub domenii false de Youtube
 • infecţii de tip redirecţionare browser

Reţine că website-ul oficial conţine indicatorul HTTPS şi nu cere actualizarea lui Flash Player sau instalarea altor codec-uri adiţionale. Dacă sunteţi convins că vă aflaţi pe o versiune greşită a domeniului oficial, eliminaţi virusul Youtube. FortectIntego sau Malwarebytes vă pot ajuta în această situaţie. Înainte de a discuta metodele de eliminare, haideţi să analizăm cazurile dominante de malware-uri Youtube.

Adware-uri ce apar pe site-urile false de Youtube

Probabil cele mai eficiente probe ce ilustrează acest virus sunt mesajul Facebook şi viruşii video. Cu toate că viruşii reapar anual, comunitatea virtuală încă nu şi-a învăţat lecţia.

În oricare dintre cazuri, un link fraudulos cu un video este distribuit pe comunitatea Facebook. Pentru a convinge utilizatorii creduli să deschidă link-ul, mesajul conţine un comentariu cu „[numele destinatarului] video.” Cazurile recente includ şi poza de profil a unui destinatar.

Mai mult, după apăsarea pe link, care include un site la întâmplare sau un aşa zis URL către Youtube, utilizatorii sunt redirecţionaţi către un site fals de Youtube. Pentru a reda video-ul, utilizatorii ar trebui să activeze o anumită extensie sau să descarce un codec . Unele cazuri de malware cer victimelor să instaleze aplicaţii dubioase. O astfel de acţiune conduce la alte descărcări de malware în sistemul de operare, sau chiar şi la apariţia unor ameninţări virtuale mai serioase.

Ransomware-ul Youtube?

Indiferent de cât de ridicol sună, de fapt, au fost cazuri cu aşa numitul ransomware Youtube. De exemplu, în iunie, 2017, a fost observat un lacăt de ecran ce pretindea că este un cripto-malware Youtube. Acesta alarma utilizatorii care violau legea Youtube-ului.

Pentru a recâştiga accesul la website şi la dispozitiv, aceştia trebuiau să introducă un cod. Din fericire, experţii au descoperit codul – law725. Din fericire, ameninţarea s-a dovedit a fi mai mult o glumă decât un virus ameninţător. Din cauza popularităţii domeniului oficial, nu ar trebui exclusă probabilitatea unui ransomware real. Exemple ale virusului YouTubeVirusul YouTube ţinteşte comunitatea virtuală în forme noi.

Popup-urile Flash Player false

De departe, aceasta este cea mai comună formă a virusului Youtube.Au existat mai multe instanţe în care utilizatorii întâlneau un mesaj de tip pop-up în care li se spunea să actualizeze Flash Player pentru a reda un video de pe site.

Din nefericire, din cauza apariţiei convingătoare a acestei alerte, utilizatorii creduli instalau actualizarea falsă doar pentru a descoperi prezenţa unui adware frustrant, troian ce fura date, sau chiar cripto-malware. Reţineţi că sistemul dumneavoastră de operare vă notifică despre neactualizarea lui Flash Player imediat după ce vă autentificaţi pe calculator.

Impostori Youtube

Deoarece aproape fiecare website popular îşi are geamănul diabolic, aşa este şi în cazul lui Youtube. Dezvoltatorii de malware au creat o mulţime de website-uri false care se bazează pe un singur truc – scrierea greşită a cuvântului „youtube.” Deoarece este normal ca utilizatorii să greşească numele unui domeniu, deseori, aceştia sunt redirecţionaţi accidental către site-uri de phishing.

De asemenea, vi se poate oferi să instalaţi o extensie dubioasă. În mod contrar, astfel de domenii pot fi raiul perfect pentru minerii ascunşi de cripto-monezi . Aceştia nu sunt vizibili utilizatorilor normali. În timp ce vizionează video-uri pe un website fals, malware-ul caută bitcoins sau alte cripto-monezi. Pe scurt, din cauza acestora, puteţi observa că website-ul consumă o mare parte din resursele CPU-ului.

În acest caz, trebuie să efectuaţi eliminarea virusului Youtube, cât mai curând posibil. Pentru a evita întâlnirea altor mineri de cripto-monezi, instalaţi un plugin anti-miner, de exemplu, AdBlock sau No Coin, sau oricare altul, însă alegeţi cu atenţie deoarece există şi imitaţii frauduloase a acestor extensii.

Tendinţele de distribuire malware variază

În funcţie de tipul de virus Youtube întâlnit, eliminarea malware-ului şi măsurile de prevenire diferă. Pentru a evita adware sau virus de redirecţionare Youtube, asiguraţi-vă că nu instalaţi actualizări de software de pe pagini la întâmplare.

În ceea ce priveşte virusul mesaj Facebook, nu apăsaţi pe link-urile cu video sau descărcaţi vreun fişier de tip imagine, care v-ar fi fost trimis de vreun prieten. Întrebaţi expeditorul pentru a verifica conţinutul acelui mesaj. Reţineţi că un link video real generează o imagine video cu o captură de ecran a conţinutului din video.

Dacă aţi scris greşit URL-ul lui Youtube, şi aţi intrat pe un website ciudat, ieşiţi imediat de pe el şi scanaţi-vă browserul. Ar trebui să vă actualizaţi şi browserul deoarece kiturile de exploatare, care ţintesc anumite vulnerabilităţi din browser, vă pot inunda cu popup-uri ale unui site Youtube fals.

Metode cheie pentru eliminarea virusului Youtube

Indiferent dacă aveţi de a face cu virusul de redirecţionare YouTube sau aţi ajuns pe o pagină web contrafăcută, scanaţi-vă browserul şi PC-ul cu o utilitate anti-malware. Actualizaţi-o înainte de scanare. Este recomandată şi eliminarea automată a virusului YouTube, atunci când aveţi de a face cu un lacăt de ecran.

Pentru a recupera accesul la funcţiile vitale ale sistemului, apăsaţi pe ALT+F4. Mai târziu, porniţi sistemul în Safe Mode, dacă este necesar, şi repetaţi procedura. În cele din urmă, recomandăm resetarea setărilor din browser. O astfel de acţiune va elimina scripturile virusului YouTube, cookies, şi alte componente web. Reţineţi că malware-ul YouTube ţinteşte fiecare utilizator de calculator, indiferent dacă sunteţi britanic, portughez sau chinez .

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Youtube

Înlăturaţi Youtube din sistemele Windows

Virusul YouTube caută vulnerabilităţile din toate browserele.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Youtube şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Youtube sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Youtube din sistemul Mac OS X

Utilizatorii de Mac OS ar trebui să fie conştienţi de malware-ul YouTube, deoarece dezvoltatorii virusului au tendinţa de a-i ţinti mai mult pe aceştia..

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Youtube sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul Youtube din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Youtube ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Youtube din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Youtube şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Youtube. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Youtube din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Youtube şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Youtube. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Youtube din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Youtube sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Youtube. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Youtube şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi