Elimină virusul UmbreCrypt (Ghid uşor de înlăturare)

Ghid de înlăturare a viruşilor UmbreCrypt

Ce este Virusul UmbreCrypt?

Ce ar trebui să ştiţi despre virusul UmbreCrypt?

În primul rând, nu vă panicaţi în cazul în care calculatorul dumneavoastră este infectat cu virusul UmbreCrypt. Cu toate că este un malware extrem de periculos, mai există o şansă să vă recuperaţi fişierele. Acest virus funcţionează în mod similar cu alte programe ransomware care cer o taxă în schimbul decriptării fişierelor dumneavoastră, precum virusul Locky, Cryptowall, CTB Locker şi multe altele. Însă, spre deosebire de aceste alte programe, atunci când sunteţi infectat cu ransomware-ul UmbreCrypt este posibil să decriptaţi fişierele blocate fără a plăti recompensa. De asemenea, asiguraţi-vă că ştergeţi acest program din calculator pentru a scăpa de ameninţarea iniţială.

Trebuie să fiţi conştient de faptul că imediat după ce UmbreCrypt intră în calculatorul dumneavoastră, va începe să efectueze activităţi maliţioase care pot cauza multe probleme. Toate mijloacele prin care acest program vă atacă sistemul sunt proiectate pentru a genera un profit rapid şi uşor dezvoltatorilor acestui virus. După ce intră în sistem, virusul UmbreCrypt îl scanează pentru diferite fişiere de tip video, audio, text, arhive şi altele. Lista de extensii ce pot fi atacate de către acest virus include .dim, .diy, .dna, .dov, .dpb, .dsb, .fbc, .fbf, .fbk, .fbu, .fbw, .fh , .fhf, .flka, .flkb, .fpsx, .ftmb, .ful, .fwbackup, .fza, .fzb, .gb1, .gb2, .gbp, .ghs, .ibk, .icbu, .icf, .inprogress, .ipd, .iv2i, .jbk, .jdc, .kb2, .lcb, .llx, .mbf, .mbk, .mbw, .mdinfo şi alte fişiere. Aceste documente sunt criptate cu un algoritm AES, care este o metodă simetrică de criptare ceea ce înseamnă că fişierele pot fi decriptate cu aceeaşi cheie utilizată pentru criptare. Programele ransomware, totuşi, criptează chiar cheia de decriptare, utilizând sistemul de criptare RSA, deci este imposibil virtual ca victimele să decripteze fişierele pe cont propriu. După ce fişierele sunt criptate, victima primeşte o notificare prin care este anunţată să contacteze dezvoltatorii acestui ransomware. Doar după ce aceştia sunt notificaţi, va fi dezvăluită suma da bani necesară pentru deblocarea fişierelor. Victimei, de asemenea, i se acordă un termen limită de 3 zile pentru a contacta dezvoltatorii virusului.

Indiferent de cât de disperată pare situaţia, nu vă recomandăm să plătiţi taxa. Deoarece acest virus nu oferă conexiuni de server sigure, de asemenea, este posibil să nu vă poată trimite cheia de decriptare. Prin urmare, vă sfătuim să încercaţi să decriptaţi fişierele cu cheia de decriptare pregătită de experţi, însă, înainte de a face acest lucru, asiguraţi-vă că aţi eliminat complet virusul UmbreCrypt din sistemul dumneavoastră. Puteţi face acest lucru utilizând un program anti-malware reputabil precum FortectIntego.

Cum a fost infectat calculatorul meu cu acest virus?

Deoarece procedura de eliminare a virusului UmbreCrypt precum şi cea de recuperare a fişierelor sunt lungi şi dificile, cel mai bine este să vă protejaţi de dinainte de astfel de infecţii. Există unele lucruri pe care trebuie să ştiţi să le evitaţi pentru a nu vă expune riscului de a fi infectat cu acest virus. În primul rând, acest ransomware este un program afiliat grupului HydraCrypt ransomware. Prin urmare, se răspândeşte în mod similar cu viruşii acestei familii, prin kit-uri de exploatare. Acest lucru înseamnă că dacă doriţi să fiţi în siguranţă faţă de programe maliţioase precum acesta, ar trebui să evitaţi vizitarea website-urilor sau a paginilor necunoscute, care pot fi pline cu conţinut infecţios. De asemenea, ar trebui să fiţi conştient de faptul că este relativ uşor să fiţi infectat cu acest virus. Trebuie doar să apăsaţi pe o reclamă, şi vă va redirecţiona către un website terţ unde sistemul dumneavoastră va fi infectat. Experţii din securitatea cibernetică susţin că este posibil ca acest virus să se răspândească prin conectarea de la distanţă la alte calculatoare. Cu alte cuvinte, ransomware-ul UmbreCrypt se poate răspândi direct. Atât timp cât aceste pretinderi nu sunt confirmate complet, atenţia completă ar trebui să fie îndreptată înspre a lua precauţii împotriva acestei infecţii.

Cum ar trebui să elimin virusul UmbreCrypt?

Nu este neobişnuit să auziţi cum unii oameni spun că eliminarea lui UmbreCrypt poate fi o sarcină foarte dificilă. Nu este la fel de uşor precum ştergerea unor programe mai puţin dăunătoare, însă ESTE posibilă. Totuşi, va trebui să acordaţi puţin timp şi să urmaţi cu atenţie instrucţiunile ce sunt date mai jos. Atenţie la faptul că ghidul cere anumite cunoştinţe de informatică, deci dacă nu vă simţiţi suficient de competent să faceţi acest lucru pe cont propriu ar trebui să contactaţi echipa noastră de suport tehnic pentru a vă ajuta cu eliminarea lui UmbreCrypt. Instrucţiunile pentru eliminarea manuală şi automată a acestui virus sunt oferite într-un ghid detaliat mai jos. Ultimul lucru pe care ar trebui să îl realizaţi este că au fost proiectate pentru eliminarea virusului. Dacă doriţi să vă decriptaţi fişierele, ar trebui să utilizaţi software-uri precum Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities sau R-Studio. Totuşi, nu există nicio garanţie precum că aceste programe vă vor recupera fişierele. Atunci, urmaţi ghidul de eliminare a acestui virus.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului UmbreCrypt

Înlăturaţi UmbreCrypt utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură UmbreCrypt

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui UmbreCrypt.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi UmbreCrypt utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui UmbreCrypt. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că UmbreCrypt a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de UmbreCrypt precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi