Cele mai bune unelte gratuite de eliminare malware din 2019

Alegeţi cea mai bună aplicaţie gratuită de eliminare malware pentru a vă proteja PC-ul şi smartphone-ul

The best free malware removal tools of 2019

Statisticile din crima cibernetică sunt îngrijorătoare. Anul trecut am văzut numeroase atacuri ransomware în întreaga lume, scurgeri de date, cazuri de minare criptomonede, şi încercări de phishing. Nu se aşteaptă ca situaţia să se schimbe în 2019. De fapt, este posibil să devină şi mai rea.

Totuşi, acest lucru nu înseamnă că vom ajunge să lucrăm offline şi să ne deconectăm dispozitivele de la Internet. Cu siguranţă, nu! Cu toate acestea, trebuie să fim mai atenţi atunci când suntem online, şi să adăugăm un strat extra pentru protecţia calculatorului. Un prim pas esenţial pentru a preveni intrarea anumitor tipuri de viruşi şi coruperea sistemului este optarea pentru un software puternic de securitate.

Desigur, uneltele profesionale de eliminare malware pot fi destul de scumpe. Totuşi, noi am pregătit o listă cu cele mai bune unelte gratuite de eliminare malware din 2019, pentru a dovedi cu nu este necesar să faceţi investiţii enorme pentru a vă proteja sistemul de infecţii cibernetice. Reţineţi că unele dintre programele anti-malware au şi versiuni premium, care pot fi achiziţionate dacă doriţi extra protecţie.

Cu toate acestea, ne simţim obligaţi să vă avertizăm în legătură cu faptul că ar trebui să aveţi grijă la potenţialele escrocherii de pe Internet. Escrocii ar putea încerca să obţină bani de la dumneavoastră oferindu-vă unelte antivirus false, care arată exact ca aplicaţiile legitime . Prin urmare, descărcaţi din lista de unelte gratuite anti-malware, de mai jos, doar de pe website-urile oficiale sau distribuitori autorizaţi.

1. AVG AntiVirus Free oferă protecţie în timp real

Employ AVG Antivirus software for free

AVG este un dezvoltator de software de securitate binecunoscut, care a fost achiziţionat de Avast în 2016. După ce au început să lucreze împreună, aceşti doi vendori antivirus au adunat un număr impresionant de utilizatori din întreaga lume.

Cele mai cunoscute produse ale lui AVG sunt AVG Antivirus, AVG Ultimate şi AVG Internet Security. Cu toate acestea, compania a oferit şi o versiune gratuită. Indiferent de faptul că poate fi obţinută fără vreo taxă, este considerată ca fiind o versiune eficientă la eliminarea de malware. De fapt, a fost declarată cea mai bună unealtă gratuită de eliminare malware.

Principala funcţie oferită de AVG Free este protecţia contra descărcărilor maliţioase ce sunt eliminate înainte de a intra în sistem. Dacă se întâmplă ca acestea să reuşească să intre în calculator, puteţi sta relaxat deoarece se previne lansarea tuturor fişierelor. Programul analizează fiecare component nou şi îl şterge în cazul în care îl consideră ca fiind maliţios.

În plus, vestea bună este că puteţi primi actualizări de securitate în timp real atunci când optaţi pentru AVG Free. Cu ajutorul lor, puteţi fi sigur că PC-ul dumneavoastră este protejat contra noilor versiuni de malware, precum ransomware, spyware şi alte ameninţări cibernetice care continuă să apară zilnic.

Antivirusul poate să blocheze şi link-uri nesigure, descărcări şi ataşamentele maliţioase din email-uri. Deci, această unealtă ajută la minimizarea riscului unui atac de tip phishing. Cu toate acestea, rezultatele testelor independente arată că funcţia anti-phishing nu este la fel de bună ca a altor programe de securitate.

În final, utilizatorii pot încerca şi plugin-ul AVG Web TuneUp, în care îşi pot adăuga browserele pentru a-şi securiza mai mult navigările pe Internet.

O alegere excelentă. Însă, nu mă credeţi pe cuvânt. Pur şi simplu, încercaţi programul. (sursa: PCMag)

Conform dezvoltatorilor programului, veţi fi mai mult decât satisfăcuţi cu design-ul nou şi simplu, care vă arată în mod explicit cum sunteţi protejat de atacurile malware. În plus, unealta AVG Antivirus nu vă încetineşte calculatorul. Dacă aţi fi interesat de extinderea funcţiilor, puteţi obţine protecţie completă pentru 70 de dolari pe an.

Programele de securitate de la AVG oferă protecţie pentru calculatoare, laptopuri, şi dispozitivele mobile care rulează pe:

 • Windows (10, 8, 7, Vista şi XP SP3);
 • Mac OS X (OSX 10.8 Mountain Lion sau peste);
 • Android OS (2.2 sau peste).
Avantaje Dezavantaje Concluzie
Protecţie în timp real faţă de malware Scanarea sistemului este înceată spre deosebire de viteza medie de scanare a unui antivirus

În ciuda câtorva dezavantaje minore, AVG Antivirus este una dintre cele mai bune unelte gratuite disponibile online, care poate oferi protecţie completă calculatoarelor, laptopurilor şi dispozitivelor mobile.

A arătat rezultate grozave în testele de laborator independente Nu oferă protecţie grozavă antiphishing
Blochează destul de bine website-urile maliţioase
Protejează calculatoarele şi dispozitivele mobile

2. BitDefender Antivirus Free oferă protecţie câştigătoare de premii, ce nu utilizează multe din resursele calculatorului

Try the free edition of BitDefender antivirus

BitDefender Antivirus angajează o tehnologie inovativă numită detectare comportamentală . Monitorizează îndeaproape aplicaţiile prezente în calculator şi verifică de activităţi suspicioase. Dacă unealta gratuită de eliminare malware detectează vreun program neobişnuit, acţionează imediat.

Acest antivirus gratuit protejează calculatoarele de troiani, viermi, ransomware, spyware, rootkit-uri, şi chiar de exploatări de tip zero-day. Deci, cu siguranţă oferă protecţie în timp real în faţa oricăror ameninţări cibernetice care se află pe web.

O altă tehnologie avansată foloseşte avantajul de a învăţa maşina, care permite protejarea faţă de website-uri fraudulente, alarme false, şi alt conţinut de tip phishing. De asemenea, ediţia gratuită de la Bitdefender nu vă deranjează cu notificări enervante despre actualizări. În schimb, se ocupă în fundal de securitatea calculatorului dumneavoastră.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale software-ului BitDefender gratuit este că foloseşte doar o mică parte din resursele calculatorului. După o instalare rapidă, nu veţi observa încetiniri de sistem, video-uri sau jocuri ce rulează mai greoi, sau alte programe similare. Deci, nu veţi observa că acest software rulează în fundal.

Laboratoarele au făcut deja destul de clar faptul că Bitdefender este un câştigător. (Sursa: PCMag)

Bitdefender are şi o versiune cu plată ce oferă mai multe funcţii şi un nivel avansat de protecţie. Cu toate acestea, dacă nu doriţi să cheltuiţi bani, ar trebui să instalaţi versiunea gratuită a acestui program de securitate. Acest antivirus gratuit este compatibil cu:

 • Windows 10, 8.1, 8, sau 7 SP1;
 • Mac OS X;
 • Android OS.
Avantaje Dezavantaje Concluzie
Rezultate grozave ale testelor de laborator independente Nu are funcţia de a programa scanări Programul a obţinut numeroase premii şi a arătat rezultate excelente la testele de laborator independente. Oferă o protecţie generală a calculatorului. Cu toate acestea, v-ar putea lipsi funcţiile adiţionale precum opţiuni de scanare limitată sau neputinţa de a programa scanările de sistem.
Protecţie antiphishing excelentă Necesită conexiune la internet
Protecţie în timp real antimalware
Interfaţă simplu de utilizat

3. Unealta Panda Free Antivirus oferă soluţii de curăţare a cloud-ului

Panda Free Antivirus in 2018

Software-ul Panda Antivirus este clasificat ca şi una dintre cele mai bune unelte gratuite de eliminare malware deoarece nu necesită monitorizare – odată instalat, face restul pentru dumneavoastră. De asemenea, este grozav şi pentru că funcţionează în cloud . Prin urmare, nu trebuie să vă stocaţi fişierele sau să efectuaţi actualizări regulate.

Mai mult, Panda Antivirus asigură navigări şi cumpărături online sigure. De asemenea, veţi fi protejat de escrocheriile eshop-urilor, şi faţă de încercări de tip phishing. Versiunea premium este compatibilă cu dispozitivele Windows şi Android, care permit să vă bucuraţi de mai multe funcţii precum alerte contra furt, funcţii de blocare şi ştergere, şi localizare în timp real a dispozitivelor dumneavoastră.

Una dintre cele mai semnificative funcţii este vaccinarea drive-ului USB a lui Panda. Deci, scanează drive-urile de malware şi nu permite programelor maliţioase să intre în computer. Într-adevăr, este o funcţie unică ce poate oferi un strat în plus de protecţie dacă, frecvent, conectaţi drive-uri externe la calculator.

Cu toate acestea, antivirusul nu oferă o protecţie la fel de bună ca şi alte programe gratuite de securitate. Programul nu a oferit rezultate prea bune la testele de laborator independente sau ale noastre.

Avantaje Dezavantaje Concluzie
Vaccinează drive-urile USB Protecţie antimalware medie sau sub medie pentru calculatoare În ciuda funcţiei unice de vaccinare a drive-ului USB, acest program gratuit antivirus este unul normal, care nu oferă maximum de protecţie. În comparaţie cu programele descrise mai sus, Panda Free Antivirus nu oferă cea mai bună protecţie.
Protejează activităţile online
Blochează website-urile de phishing
Soluţii de curăţare pe cloud după un atac malware

4. Free Malwarebytes Anti-Malware curăţă diverse ameninţări cibernetice din maşinile afectate

Get Malwarebytes Anti-malware software for free

Malwarebytes este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune programe de eliminare malware şi spyware. Chiar dacă veţi deveni utilizatorul versiunii Premium, şi gratuit puteţi primi un antimalware eficient. Produsele acestei companii detectează şi elimină mai mult de 15 milioane de ameninţări zilnic. Această unealtă de eliminare viruşi oferă protecţie în timp real şi identifică automat pericole vechi şi noi pentru a vă proteja sistemul înainte ca un malware să vă infecteze PC-ul .

Software-ul Malwarebytes Anti-Malware software oferă funcţia anti-exploit, împreună cu cea normală de anti-ransomware. Combinaţia dintre aceste funcţii garantează faptul că atacul ransomware-ului va fi oprit înainte să vă corupă datele, iar sistemele vulnerabile vor fi protejate în faţa atacurilor de exploatare. Cu toate acestea, această funcţie este disponibilă doar utilizatorilor versiunii cu plată.

Din fericire, există versiuni gratuite atât pentru Mac cât şi pentru Windows. De asemenea, vă puteţi bucura de un calculator în siguranţă indiferent de sistemul de operare utilizat. În plus, există o versiune pentru utilizatorii de Android, pentru a-şi proteja dispozitivele şi intimitatea. Versiunea gratuită a acestui anti-malware oferă aceste funcţii:

 • Anti-malware şi anti-spyware. Detectează şi elimină ameninţările cibernetice din dispozitivele afectate;
 • Anti-rootkit. Localizează şi şterge rootkit-urile şi repară fişierele ce au fost avariate.

Deci, această unealtă gratuită este grozavă pentru curăţarea maşinii afectate. Cu toate acestea, dacă doriţi să păstraţi funcţiile antivirus pentru mai mult de 14 zile, trebuie să plătiţi pentru licenţă. Reţineţi că versiunea premium a lui Malwarebytes Anti-malware costă doar 19.95 de lire sterline pe an, deci nu este atât de scumpă.

Avantaje Dezavantaje Concluzie
Detectare şi eliminare Anti-malware/anti-spyware Free Malwarebytes Anti-Malware funcţionează ca şi unealtă de curăţare. Free Malwarebytes Anti-Malware funcţionează ca şi unealtă de curăţare. Unealta gratuită antimalware funcţionează ca şi unealtă de eliminare malware. Deci, pentru a vă bucura de toate funcţionalităţile, inclusiv protecţie contra ransomware, trebuie să obţineţi licenţa după perioada gratuită.
Eliminare rootkit-uri şi repararea sistemului după avarii
Prevenţie ransomware
Prevenţie malware
Blochează website-urile maliţioase
Protecţie contra exploatărilor de tip zero-day

5. Microsoft Malicious Software Removal Tool este compatibil doar cu calculatoarele Windows

Programul Microsoft malware removal este proiectat pentru sistemul de operare Windows. Se instalează automat în calculator împreună cu actualizările de Windows care apar în cea de a doua zi de marţi din fiecare lună. Cu toate acestea, o puteţi descărca oricând şi ca aplicaţie propriu-zisă de pe website-ul oficial. Permite detectarea şi eliminarea diverselor ameninţări de calculatoare, precum şi inversarea modificărilor făcute.

Unealta Microsoft Malicious Software Removal este compatibilă cu aceste versiuni ale sistemului de operare:

 • Windows 10,
 • Windows 8.1,
 • Windows Server 2012 R2,
 • Windows 8,
 • Windows Server 2012,
 • Windows 7,
 • Windows Server 2008.

Unealta Microsoft Malicious Software Removal este complet gratuită şi uşor de utilizat. După ce rulaţi o scanare completă a sistemului, oferă informaţii despre rezultate – dacă malware-ul a fost detectat şi terminat. De asemenea, chiar şi persoanele care nu au cunoştinţe în IT se pot bucura de serviciile de protecţie de la Microsoft.

Acest program de securitate Windows ar trebui folosit împreună cu un alt antivirus deoarece poate doar să detecteze şi să elimine o mică parte din ameninţările cibernetice. Deci, pentru a evita curăţirea dispozitivului de malware, ar trebui să obţineţi şi un program care oferă protecţie în timp real. Combinaţia dintre aceste două unelte vă va oferi protecţie maximă pentru calculatorul dumneavoastră Windows.

Avantaje Dezavantaje Concluzie
Unealtă de securitate implementată în Windows Detectează doar o mică parte din malware-uri Unealta Microsoft Malicious Software Removal este o unealtă grozavă pentru a vă curăţa maşinile Windows ce sunt infectate. Cu toate acestea, nu oferă protecţie în timp real, ce este necesară pentru securitatea cibernetică. Deci, este recomandat să utilizaţi o unealtă adiţională.
Actualizări lunare Nu oferă protecţie în timp real
Simplu de utilizat
Eliminare malware rapidă

6. BONUS: Software-ul Free Reimage Antivirus. Vă curăţă şi repară calculatorul!

Use Reimage to protect your computer

În ciuda tuturor uneltelor gratuite de eliminare malware din 2019 ce au fost menţionate mai sus, vă recomandăm să încercaţi şi Reimage . Este un software grozav, proiectat nu doar pentru a vă proteja intimitatea ci şi pentru a mări semnificativ performanţa calculatorului. Nu veţi mai fi deranjat de căderi sau îngheţări ale sistemului, şi veţi putea să vă bucuraţi de experienţa de navigare.

Este simplu de utilizat şi oferă protecţie anti-malware. Diverse teste au arătat că Reimage este capabil să detecteze viermi, programe cu potenţial nedorit (PUP-uri) şi alte aplicaţii maliţioase mai bine decât alte programe antivirus. Este capabil să identifice aceste ameninţări cibernetice:

 • adware,
 • troani,
 • crimeware,
 • rootkit-uri,
 • spyware,
 • viermi.

De asemenea, Reimage se asigură că fişierele care au fost distruse vor fi reparate şi că veţi primi suport tehnic complet pentru sistemul dumneavoastră. Programul are o bază de date mare cu 25,000,000 de fişiere de sistem şi poate repara imediat intrările corupte. Deci, după atacul malware, nu trebuie să vă mai faceţi griji în legătură cu fixarea calculatorului şi ocuparea cu diverse mesaje de eroare care pot apărea din cauza daunelor aduse de un virus.

Dacă vă bucuraţi de această unealtă anti-malware, puteţi primi una şi pentru smartphone-ul dumneavoastră. Reimage a fost dezvoltat atât pentru Mac cât şi pentru Windows, astfel încât să poată satisface toţi utilizatorii. Cu toate acestea, pentru a profita de toate funcţiile lui, puteţi achiziţiona versiune completă pentru doar 59.95 de euro.

Avantaje Dezavantaje Concluzie
Rată grozavă de detectare malware Nu oferă protecţie anti-malware în timp real Reimage este o unealtă grozavă pentru a curăţa maşina infectată şi pentru a stabiliza sistemul după atacul unui malware. Cu toate acestea, nu oferă protecţie faţă de ameninţările cibernetice. Deci, este recomandat să îl folosiţi împreună cu un program anti-virus sau anti-malware.
Curăţare rapidă a calculatorului
Fixarea fişierelor corupte sau avariate
Oferă stabilitate calculatorului
Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Julie Splinters este editoarea de ştiri de la Faravirus.ro. Este licenţiată în literatura engleză.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi