Scala de severitate:  
  (10/100)

Înlătură Youndoo.com (Ghid de înlăturare) - iul. 2016 actualizat

de Julie Splinters - - | De tip: Browser hijacker

Recenzie a virusului Youndoo.com

Youndoo.com (sau Youndoo) poate arăta ca un motor de căutare alternativ, ce este demn de încredere. Acest furnizor de căutare vă poate convinge în a crede că este de încredere ca şi orice altă unealtă de navigare. Din nefericire, nu este aşa. Virusul Youndoo.com este clasificat ca şi browser hijacker din cauza caracteristicei lui de a prelua controlul asupra unui browser şi să îşi seteze propria pagină web ca şi motor de căutare primar. Mai mult, acest PUP este faimos pentru tendinţa de redirecţionare, care nu este doar enervantă ci uneori poate duce şi la rezultate neplăcute pentru PC-ul dumneavoastră. Descoperiţi în următoarele secţiuni de ce această unealtă de navigare nu este de încredere şi cum puteţi elimina virusul Youndoo.com. Reimage este unul dintre programele care asigură eliminarea completă a acestui program cu potenţial nedorit.

În comparaţie cu alţi browser hijackeri, să spunem navigation.iwatchavi.com, care este supraaglomerat cu platforme de cumpărături şi jocuri inutile, Yondoo nu pare a fi deloc dubios. Stilul acestuia este creat special pentru a oferi un sentiment de încredere. Să nu mai spunem că prima impresie este din start spulberată imediat după ce începeţi să utilizaţi acest website ca şi motor de căutare. În primul rând, îi veţi observa tendinţa de a vă conduce către domenii chestionabile. Nu ar fi o problemă atât de enervantă dacă nu ar fi posibilitatea de avarie. Cu alte cuvinte, virusul Youndoo vă poate redirecţiona nu doar pe domenii de promovare, ci şi pe pagini web cu potenţial maliţios. Deci, dacă malware-ul ce poate fi acolo vă infectează calculatorul, programele din sistem pot începe să nu mai funcţioneze sau puteţi începe să observaţi diverse mesaje de eroare de sistem. Prin urmare, înţelept ar fi să începeţi imediat eliminarea lui Youndoo.com.

The image displaying youndoo.com

În plus, Youndoo.com colectează informaţii specifice. În Politica de Confidenţialitate, se menţionează că motorul de căutare colecţionează astfel de date:

• Adresa de IP a calculatorul utilizat,
• data şi ora cererii,
• pagina / numele fişierului cerut,
• cantitatea de date transferate,
• indicaţii dacă accesul / recuperarea au fost cu succes,
• adresa de internet, de unde site-ul sau fişierul a fost obţinut sau funcţia dorită care a fost cerută,
• browserul web utilizat.

Aceste informaţii sunt utilizate doar în scopuri statistice. Youndoo angajează Google Analytics pentru a procesa aceste date. Problema este că website-ul este sprijinit şi de către terţe. Deci, dacă aceştia pun mâna pe datele menţionate anterior, browserul dumneavoastră poate fi bombardat cu reclame personalizate. Probabilitatea ca dumneavoastră să apăsaţi pe aceste oferte comerciale pay-per-click se va dubla. Cu toate că proprietarii acestor reclame obţin un beneficiu, dumneavoastră nu primiţi nimic. O altă funcţie foarte detestabilă a lui Youndoo.com este că angajează fişierele adiţionale. Numite „elemente ajutătoare”, acestea sunt în mod primar responsabile pentru fortificarea poziţiei de hijacker. Ca şi rezultat al activităţii lor, puteţi avea dificultăţi la eliminarea acestui hijacker din prima încercare. Deoarece aceste fişiere se răspândesc prin sistemul de regiştri, dezinstalarea lui Youndoo din setările browserului principal nu va fi suficient. În plus, pot crea şi găuri pentru alte extensii de browser inutile şi plugin-uri pentru ca acestea să se instaleze în calculator.

Moduri de distribuire a hijackerului

L-aţi instalat chiar dumneavoastră în mod accidental. Atunci când aţi iniţiat procesul de instalare a unui PDF viewer sau Flash Player, aţi trecut cu vederea add-on-urile premarcate. Ca urmare, infecţia Youndoo.com a intrat în calculatorul dumneavoastră. Pentru a preveni astfel de lucruri în viitor, este necesar să modificaţi tipul de acţiune. Atunci când sunteţi pe punctul de a instala un software nou, optaţi pentru setările „Personalizate”. Doar atunci când sunteţi siguri că nu există ataşamente preselectate, finalizaţi ghidul de instalare. În cele din urmă, aruncaţi o privire pe politica de confidenţialitate şi recenziile utilizatorilor care de asemenea pot fi utile în a identifica dacă acest motor de căutare este sau nu o unealtă demnă de încredere.

Eliminarea lui Youndoo.com din calculatorul dumneavoastră

Pentru a elimina Youndoo din calculator în doar câteva minute, ar trebui să alegeţi opţiunea de eliminare automată şi să instalaţi un program antispyware. Pentru a vă asigura că vă protejează şi de alte PUP-uri şi viruşi, vă recomandăm să îl actualizaţi regulat. Reţineţi că un program de securitate adecvat nu este doar necesar ci şi vital pentru o protecţie generală a calculatorului. Totuşi, dacă nu doriţi să instalaţi software-uri adiţionale în calculator, puteţi efectua paşii din procedura de eliminare manuală a lui Youndoo.com. Asiguraţi-vă că treceţi prin fiecare pas din procedură cu atenţie pentru a preveni reapariţia acestui browser hijacker.

Puteţi elimina automat viruşi cu ajutorul a unuia dintre aceste programe: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Vă recomandăm aceste aplicaţii deoarece acestea pot detecta programe cu potenţial nedorit şi viruşi, împreună cu fişierele şi cheile de regiştri asociate lor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.

Manual de înlăturare Youndoo.com:

Înlăturaţi Youndoo.com din sistemele Windows

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Youndoo.com şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Youndoo.com sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Youndoo.com din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

Înlăturaţi Youndoo.com din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Youndoo.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Youndoo.com din Internet Explorer (IE)

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Youndoo.com şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Youndoo.com pentru a finaliza înlăturarea Youndoo.com. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.

Înlăturaţi Youndoo.com din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Youndoo.com ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Youndoo.com din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Youndoo.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Youndoo.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Youndoo.com din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Youndoo.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Youndoo.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Youndoo.com din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Youndoo.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Youndoo.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-youndoo-com.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Opinia dumneavostră legată de Youndoo.com