Scala de severitate:  
  (10/100)

WebBar. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Ugnius Kiguolis - - | De tip: Browser hijacker

Prezentare Web Bar:

WebBar

 • Web Bar este un program cu potenţial nedorit prezentat ca şi browser add-on. Susţine că ar fi capabil să îmbunătăţească căutările de pe Internet ale oamenilor.
 • Puteţi instala acest program în sistem cu sau fără aprobarea dumneavoastră. În general, dezvoltatorii acestuia folosesc metoda la pachet pentru a răspândi această aplicaţie pe web.
 • Imediat după ce este adăugată browserului, Web Bar poate cauza reclame de tip pop-up enervante în rezultatele căutărilor efectuate de oameni.
 • Să fiţi înşelat de acestea, şi cel mai important, să apăsaţi pe reclamele Web Bar NU este recomandat deoarece puteţi ajunge pe un website necunoscut / nesecurizat.
 • De asemenea, acest browser add-on poate să îşi urmărească victimele şi să colecteze informaţii identificabile non-personale.

Odată ce ştiţi principalii factori despre această bară de unelte, ar trebui să ne uităm la ea mai atent. În primul rând, puteţi găsi acest program numit şi ca „browser hijacker”. Acest termen ar trebui să vă avertizeze în legătură cu problema de redirecţionare Web Bar care este de obicei observată pe fiecare browser web.

În plus, acest program poate să vă deranjeze cu reclamele sale, cu link-urile in-text, şi notificările de tip pop-up care apar imediat după ce iniţiaţi sesiuni de căutare. În final, poate colecta termenii de căutare, informaţii despre istoricul dumneavoastră de navigare şi alte date similare.

După cum probabil aţi înţeles, NU recomandăm să instalaţi WebBar în calculatorul dumneavoastră. În acest moment, acest program este considerat ca fiind legitim, însă activităţile sale de pe aproape fiecare sistem de PC au făcut ca mai mulţi experţi din securitate să îl includă în baza de date a programelor lor.

Dacă deja aţi descărcat această bară de unelte în maşina dumneavoastră sau dacă s-a infiltrat fără aprobarea dumneavoastră, ar trebui să luaţi în considerare eliminarea lui Web Bar. Pentru acest lucru puteţi folosi Reimage sau alt program anti-spyware de încredere.

Cum se răspândeşte acest program?

În majoritatea cazurilor, redirecţionarea Web Bar începe să întrerupă utilizatorii de PC din senin deoarece acest program este capabil să se infiltreze în calculatoare prin intermediul freeware-urilor şi a shareware-urilor. Pentru a evita apariţia neaşteptată a acestui program, trebuie să începeţi să monitorizaţi instalarea freeware-urilor deoarece sunt foarte multe aplicaţii care conţin componente suspecte care încearcă să se infiltreze neobservate în calculatoare.

După ce decideţi să instalaţi o aplicaţie gratuită, asiguraţi-vă că aţi verificat ce scrie în Termenii de Utilizare şi Politica de Confidenţialitate. De asemenea, ar trebui să selectaţi metoda de instalare Personalizată sau Avansată pentru a vedea ce componente nedorite încearcă să intre în calculator pe la spatele dumneavoastră.

Dacă infiltrarea lui Web Bar este finalizată cu succes, veţi începe să vedeţi reclame comerciale personalizate care sunt clasificate ca şi Web Bar Ads pe parcursul navigărilor. În timp ce această activitate nu este considerată periculoasă, vă poate înşela în a vizita website-uri suspecte sau să instalaţi programe suspecte în calculatorul dumneavoastră.

Din acest motiv credem că ar trebui să eliminaţi Web Bar din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi metoda de eliminare manuală sau automată. Dacă nu doriţi să descărcaţi ceva în calculatorul dumneavoastră, puteţi folosi ghidul de mai jos şi să eliminaţi acest program manual. Totuşi, credem că ar trebui să vă scanaţi maşina cu un anti-spyware pentru a vă asigura că este complet în siguranţă şi că nu aveţi vreun program maliţios sau dubios.

Cum pot elimina virusul Web Bar?

Vă recomandăm cu tărie să evitaţi componente precum Web Bar Toolbar, Web Bar add-on şi altele. Indiferent de cât de inofensive par, nu sunt considerate unelte de încredere care ar putea fi folosite pentru a căuta pe web.

În plus, în afară de activitatea lor sprijinită de reclame (reclame enervante de la Web Bar, redirecţionări către website-uri necunoscute şi urmărirea navigărilor oamenilor de pe web), un astfel de program poate să amâne şi eliminarea sa din sistem ascunzându-şi fişierele.

Din acest motiv, experţii din securitate tot timpul recomandă selectarea eliminării automate a lui Web Bar. Totuşi, dacă totuşi consideraţi că paşii de eliminare manuală sunt cei pe care doriţi să îi urmaţi, folosiţi ghidul oferit mai jos:

Puteţi elimina automat viruşi cu ajutorul a unuia dintre aceste programe: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Vă recomandăm aceste aplicaţii deoarece acestea pot detecta programe cu potenţial nedorit şi viruşi, împreună cu fişierele şi cheile de regiştri asociate lor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.

Notă: Se necesită asistenţa unui manual înseamnă că unul sau toate dintre programele de înlăturare nu au fost capabile de a înlătura parazitul fără intervenţia unui manual, vă rugăm să citiţi instrucţinile din manualul de înlăturare ce se află mai jos

WebBar manual de înlăturare

Procesul de eliminare
se.exe

Şterge valorile din regiştri
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARESearch-ExePrefsGUID=EB8119D779B84B3782B60C64B86292AD

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesWebCom.WebBar

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesWebCom.WebBar.1

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesWebCom.WebBho

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesWebCom.WebBho.1

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesWebCom.WebCommand

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesWebCom.WebCommand.1

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesWebCom.WebSearch

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesWebCom.WebSearch.1

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{00041A26-7033-432C-94C7-6371DE343822}

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{002F4E27-B273-4FA5-ADFC-1FB9ED210B37}

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{49DE8655-4D15-4536-B67C-2AA6C1106740}

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{9368D063-44BE-49B9-BD14-BB9663FD38FC}

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesInterface{1EB48AA7-D3FE-4E4C-AC8E-B01594496AC0}

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesInterface{42BD9965-303D-4CFB-AAE0-DCADCB791A55}

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesInterface{83A13E87-FA20-4B6A-AAE8-C1226B5E1573}

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesInterface{F5F0A448-2BCD-459E-8743-C39154EE1CA8}

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesTypeLib{A8F92C35-530B-4907-922C-CE31D4B6B14A}

Şterge fişiere
se.exe,se.dll

Manual de înlăturare WebBar:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi WebBar din sistemele Windows

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează WebBar şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după WebBar sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi WebBar din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi WebBar din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi WebBar sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi WebBar din Internet Explorer (IE)

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi WebBar şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou WebBar pentru a finaliza înlăturarea WebBar. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi WebBar din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, WebBar ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi WebBar din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi WebBar şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea WebBar. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi WebBar din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi WebBar şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui WebBar. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi WebBar din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi WebBar sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a WebBar. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-webbar.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi