Scala de severitate:  
  (12/100)

Elimină virusul Webstarts.biz (Instrucţiuni îmbunătăţite) - actualizare Nov 2016

de Julie Splinters - - | De tip: Browser hijacker

Cât este de benefică utilizarea lui Webstarts.biz?

În cazul în care aţi hotărât să modificaţi experienţa dumneavoastră de navigare, este posibil ca virusul Webstarts.biz să vă fi atras atenţia. Se prezintă ca şi o unealtă de navigare ajutătoare pe website-urile necesare, de exemplu, reţele sociale şi domenii de cumpărare, direct de pe pagina principală a acestei unelte. Totuşi, nu ar trebui să vă lăsaţi încântat de această promisiune. De fapt, această unealtă de navigare este proiectată pentru a fi un browser hijacker. Acest lucru înseamnă că are tendinţa de a invada calculatorul, să ocupe browserul, după care să administreze traficul online, direcţionându-vă către domenii afiliate. Deci, ar trebui să eliminaţi imediat Webstarts.biz. Aparţine lui Plus Network, deci, este posibil să observaţi şi alţi hijackeri prin jur, precum  web-start.org. Mai multe versiuni ale aceloraşi hijackeri confirmă faptul că aceste unelte sunt ineficiente şi suspicioase. Începeţi imediat eliminarea lui Start Webstarts.biz.

După utilizarea acestui motor de căutare pentru o perioadă, este posibil să începeţi să observaţi că prezintă rezultate de căutare diferite în comparaţie cu cele prezentate de un motor de căutare legitim. Cu alte cuvinte, veţi observa mai multe link-uri ce sugerează vizitarea unor domenii sprijinite de reclame. O astfel de tendinţă nu este comună pentru furnizorii de căutare normali, deoarece aceştia oferă o varietate de rezultate obiective şi cele mai recente căutări. În plus, este posibil să aveţi de a face cu rezultatul enervant al redirecţionării Start Webstarts.biz atunci când veţi încerca să ajungeţi pe domeniul dorit, însă veţi fi redirecţionat pe altul. Deoarece acest hijacker este sprijinit de terţe, este obligat să le promoveze conţinutul. Ca şi rezultat, dumneavoastră, un utilizator normal, veţi fi bombardat cu reclamele şi redirecţionările lor. Acest comportament este extrem de enervant, mai ales dacă vă grăbiţi să accesaţi o anumită pagină web. Reţineţi că aceste domenii pot fi infectate cu malware mai mult sau mai puţin dăunător. Dacă sunteţi interesat de securitatea cibernetică, încercaţi să ieşiţi de pe acele redirecţionări înainte să fie complet încărcate.

The image revealing Webstarts.biz

De asemenea, este posibil să vă enerveze faptul că acest hijacker adaugă bare de unelte şi plugin-uri. În afară de funcţia lor de a “duce la un alt nivel navigările”, acestea consolidează poziţia hijackerului. Deseori, sunt unelte inutile, care doar încetinesc performanţa browserului. Deci, cel mai bine este să vă concentraţi asupra eliminării acestuia. ReimageIntego şterge un astfel de hijacker într-un moment.

Când am întâlnit acest hijacker?

Aţi auzit de tehnica “la pachet”? Această strategie este populară printre escroci. Mai mult, utilizatorii îi confirmă eficienţa într-un mod indirect. În mod specific, principiul acesteia constră în ataşarea unui PUP de o aplicaţie gratuită. Considerând neatenţia utilizatorului în timp ce instalează o aplicaţie, lăsând la o parte necitirea termenilor de utilizare sau politica de confidenţialitate, hijackerul îşi pavează drumul în calculator. Dacă sunteţi interesat de prevenirea acestuia, este util să cunoaşteţi caracteristicile acestei transmiteri. Îl puteţi detecta sub setările “Recomandate”. Prin urmare, atunci când selectaţi modul de instalare, alegeţi “Personalizat”. Mai târziu, treceţi cu atenţie prin toate stagiile pentru a observa ataşamentele. Deselectaţi-le pe cele inutile. Reţineţi că în unele cazuri, dezvoltatorii de hijackeri îşi pot ascunde produsele sub modul menţionat. Rămâneţi vigilent, şi veţi putea evita Start Webstarts.biz în viitor.

Sugestii de eliminare pentru Start Webstarts.biz

Cu toate că hijackerul nu produce prea multe pagube în sistemul dumneavoastră de operare, eliminarea lui Start Webstarts.biz nu ar trebui amânată. O puteţi efectua rapid şi eficient, lansând o aplicaţie de securitate. Actualizaţi-o şi scanaţi-vă dispozitivul. Serveşte nu doar la eliminarea acestui hijacker, încă şi în cazul altor malware-uri precum troiani sau domenii de criptare fişiere. Vorbind de opţiuni alternative, puteţi elimina cu succes virusul Start Webstarts.biz trecând prin instrucţiunile de eliminare manuală. Le puteţi găsi mai jos. În cele din urmă, efectuaţi cu atenţie instalarea noilor aplicaţii pentru a observa uneltele nedorite înainte să se infiltreze în PC-ul dumneavoastră.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage Intego are un scaner gratuit, limitat. Reimage Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Reimage, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Webstarts.biz:

Înlăturaţi Webstarts.biz din sistemele Windows

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Webstarts.biz şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Webstarts.biz sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Webstarts.biz din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

Înlăturaţi Webstarts.biz din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Webstarts.biz sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Webstarts.biz din Internet Explorer (IE)

Aceşti paşi sunt obligatorii dacă aţi selectat eliminarea manuală. Trecând prin ei,  veţi şterge fişierele infectate de către acest hijacker.

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Webstarts.biz şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Webstarts.biz pentru a finaliza înlăturarea Webstarts.biz. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.

Elimină virusul Webstarts.biz din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Webstarts.biz ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Webstarts.biz din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Webstarts.biz şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Webstarts.biz. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Webstarts.biz din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Webstarts.biz şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Webstarts.biz. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Webstarts.biz din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Webstarts.biz sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Webstarts.biz. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'
Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-webstarts-biz-virus.html
Ghiduri de înlăturare în alte limbi

Opinia dumneavostră legată de Webstarts.biz virus