Scala de severitate:  
  (68/100)

Elimină virusul „This PC Has Been Blocked” (Tech Support Scam) - Ghid simplu de înlăturare

de Jake Doevan - - | De tip: Malware

Tot ce trebuie să ştiţi despre virusul „This PC Has Been Blocked”

Virusul „This PC Has Been Blocked” este un troian înşelător care intră neobservat în sistem şi încearcă să convingă oamenii să sune la o linie de suport falsă. Acest exemplu nou de escrocherie de tip suport tehnic blochează ecranul calculatorului afectat şi furnizează un mesaj fals de securitate care informează în mod fals faptul că PC-ul a fost blocat din cauză că au fost detectate activităţi neobişnuite în acesta. Blocajul ecranului mai susţine că PC-ul a fost infectat cu viruşi şi că este posibil să fie conectat la un botnet . Pentru a rezolva această problemă, victimele trebuie să contacteze cel mai apropiat tehnician de la Microsoft la 1-844-703-1130. Mesajul blocajului „This PC Has Been Blocked” poate încerca să convingă mulţi utilizatori că este o notificare reală de la Microsoft. Totuşi, dacă aruncaţi o privire mai îndeaproape la mesaj, veţi găsi greşeli gramaticale care ar trebui să dezvăluie escrocii.. Deci, apelarea numărului furnizat nu este recomandată. Este posibil ca escrocii să încerce să obţină acces la calculatorul dumneavoastră, informaţii private sau să vă convingă să achiziţionaţi programe dubioase. Într-adevăr, calculatorul dumneavoastră este infectat şi trebuie să îl fixaţi, însă ar trebui să vă concentraţi doar asupra eliminării lui „This PC Has Been Blocked”.

Este posibil ca virusul „This PC Has Been Blocked” să modifice sistemul pentru a porni automat de fiecare dată când utilizatorul deschide calculatorul. Deci, atunci când deschideţi calculatorul sau vă autentificaţi în cont, virusul furnizează un blocaj al ecranului care previne accesarea desktop-ului. De asemenea, malware-ul este capabil să dezactiveze Task Manager şi alte servicii de la Windows pentru a face şi mai complicată accesarea calculatorului. Cu toate acestea, cercetătorii de malware au descoperit metode noi care ajută la deblocarea ecranului şi eliminarea acestei înşelătorii „This PC Has Been Blocked” din sistem cu ajutorul lui Reimage sau a unui alt program de eliminare malware, reputabil. Mai mult, mesajul de pe ecranul blocat are şi un buton care oferă unealta „Remote Assistance”. Apăsarea pe acest buton va descărca TeamViewer GmbH. Este o aplicaţie legitimă care permite accesul de la distanţă . Chiar şi aşa, această unealtă este utilizată de către membrii echipei de suport tehnic; escrocii pot utiliza o versiune personalizată pentru a obţine acces complet la calculatorul victimei. Deci, nu ar trebui să apăsaţi acest buton sau să sunaţi la numărul de telefon furnizat .

Imaginea virusului "This PC Has Been Blocked"
Virusul "This PC Has Been Blocked" blochează ecranul calculatorului şi îndeamnă utilizatorii să apeleze un tehnician care pretinde că este de la Microsoft

Cum se răspândeşte acest troian?

Troianul responsabil pentru furnizarea înşelătoriei de tip suport tehnic „This PC Has Been Blocked” este cunoscut că s-ar răspândi prin intermediul pachetelor software. Prin urmare, atunci când descărcaţi programe gratuite, ar trebui să fiţi atent. Asiguraţi-vă că utilizaţi surse de încredere şi securizate pentru descărcarea programelor. Evitaţi torrentele şi website-urile necunoscute de împărtăşire fişiere. Mai mult, s-a observat că virusul se răspândeşte utilizând actualizări false de Chrome, Firefox sau Opera. Deci, atenţie la website-urile dubioase care oferă instalarea actualizărilor de Java sau Adobe Flash, deoarece ar putea ascunde troiani.

Cum să deblochez calculatorul şi să elimin virusul „This PC Has Been Blocked”?

Pentru a elimina malware-ul „This PC Has Been Blocked”, trebuie să reobţineţi accesul la calculator, eliminând blocajul ecranului. Este posibil ca acest troian să aibă mai multe versiuni, şi unele dintre ele încă nu au dezactivat comenzile din tastatură. Deci, puteţi încerca să eliminaţi blocajul apăsând Alt+F4. Totuşi, dacă această metodă nu ajută, trebuie să introduceţi parola de lângă butonul „Submit”. Încercaţi aceste parole:

  • XP8BF-F8HPF-PY6BX-K24PJ-RAA00
  • 123456
  • nvdiagpuareshit
  • 30264410

Imediat după ce închideţi blocajul ecranului, trebuie să optaţi pentru eliminarea lui „This PC Has Been Blocked”. Pentru asta, aveţi nevoie de unelte reputabile antivirus sau antimalware. Vă recomandăm să instalaţi Reimage sau SpyHunter 5Combo Cleaner şi să rulaţi o scanare completă a sistemului cu un program actualizat. Vă rugăm, nu luaţi în considerare opţiunea de eliminare manuală. Este posibil ca troianul să se ascundă adânc în sistem şi să se redenumească ca şi fişier legitim. Deci, este posibil să cauzaţi mai multe daune calculatorului.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.

Despre autor

Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-this-pc-has-been-blocked-virus.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Opinia dumneavostră legată de „This PC Has Been Blocked” virus