Scala de severitate:  
  (10/100)

Elimină virusul Tavanero.info (actualizare nov. 2016 ) - Instrucţiuni de înlăturare virus

de Olivia Morelli - - | De tip: Browser hijacker

De ce sunt periculoase redirecționările Tavanero.info?

Virusul Tavanero.info este o aplicație înșelătoare, care folosește calculatoarele victimelor pentru a genera venit pay-per-click. Cum reușește să facă acest lucru? După instalare, modifică unele setări din sistem și face ca site-ul Tavanero.info să apară în browserul utilizatorului, fără ca acesta să fi introdus acest URL în bara de adrese. Ceea ce face acest browser hijacker este să adauge valoarea Tavanero.info paginii de start și preferințelor noii pagini, și în plus, să adauge URL-ul în setările de bază ale motorului de căutare. În afară de faptul că modifică setările browserului, adaugă extensii și cookies de urmărire, acest hijacker modifică și scurtăturile din Windows și adaugă valoarea tavanero(.)info/tavanero/tavanero.php în Target Field în Google Chrome, Mozilla Firefox și alte browsere web populare. Acest hijacker afectează și scurtăturile de pe desktop, și pe cele din Start Menu, și oricând utilizatorul încearcă să le deschidă, un anumit browser web se va lansa automat și imediat va încărca site-ul Tavanero.info. Pentru a opri aceste redirecționări enervante, trebuie să eliminați virusul de redirecționare Tavanero.info din sistem, utilizând software-ul ReimageIntego. Eliminarea automată este recomandată, însă în cazul în care nu doriți să utilizați un astfel de software, îl puteți șterge manual. Totuși, rețineți că o asfel de metodă de eliminare necesită anumite cunoștințe despre calculatoare. Dacă sunteți un utilizator de PC neexperimentat, poate fi dificil să găsiți toate scurtăturile modificate, și să le curățați manual.

Virusul de redirecționare ReimageIntego lansează un motor de căutare dubios, și așteaptă ca victimele să îl folosească. La o primă vedere, pare a fi un motor de căutare normal; însă, linia ”Google Custom Search” arată că NU este căutarea Google originală, ci una modificată. Acest lucru înseamnă că o parte din rezultatele căutărilor vor fi sponsorizate de către terțe, și astfel de rezultate nu sunt demne de încredere. Vă rugăm, gândiți-vă de două ori înainte de a apăsa pe astfel de rezultate, deoarece vă pot duce către locuri cu potențial periculos. În cel mai rău caz, astfel de redirecționări vă pot duce pe website-uri malițioase ce prezintă conținut malițios, descărcări malițioase, și alt conținut similar. Nu trebuie să mai precizăm faptul că trebuie să stați departe de astfel de site-uri dacă doriți ca PC-ul dumneavoastră să rămână rapid, curat și protejat. Prin urmare, vă recomandăm să eliminați Tavanero.info imediat după ce observați că URL-ul acestuia se încarcă automat în bara de adrese.

Tavanero.info virus

Moduri de distribuție ce permit acestui program să intre neobservat în PC-ul dumneavoastră

După cum am menționat, atacul lui Tavanero.info poate avea loc atunci când utilizatorul instalează un alt program gratuit, fără a acorda atenție detaliilor esențiale. Rețineți –  indiferent de programul pe care doriți să îl instalați, nu o faceți în grabă. Atunci când îi lansați executabilul, citiți toate informațiile pe care le oferă, fără a sări peste Termenii de Utilizare sau Politica de Confidențialitate. Mai târziu, alegeți setările de instalare corespunzătoare. Decât să lăsați programele preselectate, alegeți setările Personalizate sau Avansate, și deselectați căsuțele cu permisiuni de a instala programe adiționale sugerate, unelte de căutare, extensii, și altele similare. Continuați instalarea și finalizați-o în mod normal. Rețineți aceste sfaturi pentru date următoare când veți descărca un program gratuit.

Dezinstalarea browser hijackerului Tavanero.info browser

Este recomandat să dezinstalați automat virusul Tavanero.info deoarece nu este un virus de redirecționare obișnuit. Nu este suficient să eliminați extensiile de browser chestionabile și programe din sistem, pentru a scăpa de acest motor de căutare. Este posibil să fiți în continuare redirecționat către Tavanero.info chiar și după curățarea scurtăturilor browserului; acest lucru se întâmplă deoarece acest hijacker adaugă următoarele chei de regiștri, care vor lansa acest site intrusiv pe Chrome imediat după ce lansați aplicația Chrome:

HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Policies\Google\Chrome\HomepageLocation;
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Policies\Google\Chrome\RestoreOnStartupURLs\1.

Puteți utiliza instrucțiunile de bază pentru eliminarea acestui browser hijacker și să îl ștergeți manual, însă nu uitați să verificați fiecare scurtătură din Start Menu și de pe desktop, și curațați-le accesându-le Properties, Shortcut tab și curățând URL-ul https://tavanero.info/tavanero/tavanero.php din secțiunea Target. O procedură completă pentru eliminarea lui Tavanero.info poate fi efectuată cu ajutorul unui software anti-spyware. Dacă nu aveți unul, puteți instala din cele recomandate:

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage Intego are un scaner gratuit, limitat. Reimage Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Reimage, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Tavanero.info:

Înlăturaţi Tavanero.info din sistemele Windows

Vă rugăm să treceți cu atenție prin instrucțiunile oferite mai jos și să rețineți că trebuie să căutați fișiere, programe și modificări asociate lui Tavanero sau Tavanero.info

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Tavanero.info şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Tavanero.info sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Tavanero.info din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

Înlăturaţi Tavanero.info din sistemul Mac OS X

Cel mai probabil, nu veți găsi aplicații asociate lui Tavanero.info, însă, nu doare să verificați aplicațiile instalate, doar pentru a fi sigur. Totuși, sarcina principală este să editați setările browserului. Instrucțiunile sunt oferite mai jos.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Tavanero.info sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Tavanero.info din Internet Explorer (IE)

Utilizând instrucțiunile oferite aici, curățați-vă browserul de componentele lui Tavanero.info. Apoi, apăsați dreapta pe iconița IE din calculatorul dumneavoastră, deschideți Properties și mergeți la fila Shortcut. Aici, ștergeți URL-ul Tavanero.info din câmpul Target. Salvați modificările apăsând Apply, și OK.

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Tavanero.info şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Tavanero.info pentru a finaliza înlăturarea Tavanero.info. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.

Elimină virusul Tavanero.info din Microsoft Edge

Completați instrucțiunile oferite mai jos și urmați și acești pași

Apăsați dreapta pe iconița Microsoft Edge, deschideți Properties și mergeți la fila Shortcut pentru a șterge URL-ul Tavanero.info din câmpul Target. Pentru a salva, apăsați Apply și OK.

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Tavanero.info ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Tavanero.info din Mozilla Firefox (FF)

Eliminați ultimele componente ale lui Tavanero cu ajutorul acestor instrucțiuni,, după care apăsați pe iconița Firefox, cu click dreapta pe mouse, mergeți la Properties > Shortcut tab. Aici, ștergeți URL-ul Tavanero.info din căsuța Target. Apăsați Apply și OK.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Tavanero.info şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Tavanero.info. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Tavanero.info din Google Chrome

Urmați următoarele instrucțiuni, și după asta, urmați acești pași simpli:

1. Apăsați dreapta pe iconița Chrome, deschideți Properties, și mergeți la fila Shortcut.

2. Ștergeți URL-ul Tavanero.info din câmpul Target și apăsați Apply și OK.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Tavanero.info şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Tavanero.info. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Tavanero.info din Safari

Eliminați extensiile și alte componente asociate lui Tavanero, după care utilizați instrucțiunile pentru cum puteți curăța scurtătura Safari:

1. Apăsați dreapta pe iconița Safari, deschideți Properties și mergeți la secțiunea Shortcut.

2. Aici, eliminați URL-ul Tavanero.info din căsuța Target. Pentru a salva, apăsați Apply și OK.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Tavanero.info sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Tavanero.info. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'
Despre autor
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-tavanero-info-virus.html
Ghiduri de înlăturare în alte limbi

Opinia dumneavostră legată de Tavanero.info virus