Scala de severitate:  
  (10/100)

Elimină virusul Securesurfs.biz (Ghid de înlăturare) - actualizare Jan 2021

de Gabriel E. Hall - - | De tip: Browser hijacker

Nu aveţi încredere în rezultatele căutărilor aduse de Securesurfs.biz – acestea vă pot redirecţiona către website-uri dubioase

Virusul Securesurfs.biz

Browser hijackerul Securesurfs.biz este un program chestionabil care modifică setările browserului web pentru a face http://Securesurfs.biz/ pagina principală, şi de asemenea principalul furnizor de căutări. Acest program cu potenţial nedorit (PUP) este aproape identic cu Securesurf.biz, care a fost observat în 2016.

Dezvoltatorul ambilor browser hijackeri este Imali – N.I. Media Ltd., o companie binecunoscută pentru dezvoltarea unor diverşi browser hijackeri precum Search.mystartabsearch.com sau Funtabcybersearch.com. Website-ul Secure Surfs oferă un motor de căutare şi opt scurtături către website-uri precum Gmail, Twitter, Facebook şi altele. Din nefericire, toate frazele de căutare introduse în acest motor de căutare vor fi trimise către motorul de căutare nova.rambler.ru şi, ca urmare, utilizatorul va primi rezultate de la Rambler.

Se cunoaşte faptul că acest motor de căutare nu este de încredere, şi suntem siguri că veţi observa curând cât de multe reclame serveştte. Veţi fi nevoit să mergeţi în josul paginii pentru a vedea adevăratele rezultate ale căutării, cu toate că nu puteţi şti ce link-uri sunt ascunse şi în acelea. În cel mai rău caz, puteţi sfârşi pe site-uri maliţioase sau înşelătoare, fără a vă aştepta.

În general, nu recomandăm utilizarea acestui motor de căutare deoarece este utilizat ca şi o unealtă pentru a obţine trafic unor website-uri predeterminate în loc să ofere rezultate utile utilizatorului. Din acest motiv, este posibil să doriţi să îl eliminaţi pe Securesurfs.biz. Am adăugat un tutorial despre cum puteţi face acest lucru, la sfârşitul acestui articol.

Un alt motiv pentru care ar trebui să scăpaţi de acest software chestionabil este faptul că adună anumite informaţii despre activitatea online a utilizatorului, inclusiv termenii de căutare, URL-urile website-urilor vizitate, impresii şi click-uri, precum şi adresa IP. Ce este suspicios este faptul că autorul acestei unelte admite că împărtăşeşte aceste informaţii cu terţe, însă avertizează că o dată împărtăşite, informaţia devine subiectul practicilor de confidenţialitate a celeilalte terţe.

Cu alte cuvinte, acele date pot sfârşi în mâinile cuiva care doreşte să le utilizeze în scopuri maliţioase, şi nu îi puteţi opri din a face acets lucru. Dezvoltatorii acestui software suspicios pretind că adună informaţii personale identificabile atunci când utilizatorul le oferă, însă aceste date nu sunt împărtăşite unor terţe, conform politicii de confidenţialitate a lui Imali Media.

Cu toate acestea, nu credem că ar trebui să mai utilizaţi această unealtă de căutare vagă, deci vă sugerăm să eliminaţi Securesurfs.biz utilizând unelte anti-malware reputabile, precum ReimageIntego.

Infecţia Securesurfs.bizVirusul Securesurfs.biz înlocuieşte URL-ul paginii principale din setările browserului şi forţează utilizatorul să caute pe web prin intermediul acestui motor de căutare suspicios care oferă rezultate de la nova.rambler.ru.

Este uşor să păstraţi calculatorul curat de programe cu potenţial nedorit

Este uşor să preveniţi infiltrarea în sistemul calculatorului a programelor cu potenţial nedorit; totuşi, mulţi utilizatori nu ştiu cum să le evite. Majoritatea oamenilor care sunt atacaţi de browser hijackeri au tendinţa de a nu acorda atenţie la setările de instalare ale programelor. Cercetarea echipei Vayarasa.in arată că acest hijacker a înşelat mulţi utilizatori din India pentru a-l instala.

Adevărul este că aproape fiecare program gratuit sugerează instalarea altor două programe gratuite pentru a obţine venit din pay-per-install. Dacă nu doriţi să instalaţi componente chestionabile, trebuie să modificaţi setările din instalare. Trebuie să schimbaţi de la Implicit/Standard la Personalizat/Avansat şi să deselectaţi toate programele extra sugerate .

Eliminaţi Securesurfs.biz din browserele dumneavoastră

Dacă nu vă plac redirecţionările enervante de browser şi dacă nu vă plac reclamele, atunci trebuie să eliminaţi imediat virusul Securesurfs.biz. Vă va ajuta să vă protejaţi sesiunile de navigare. În plus, nu veţi mai fi urmărit de această aplicaţie chestionabilă.

Nu va fi o sarcină lungă deoarece experţii noştri au pregătit un tutorial detaliat pentru eliminarea lui Securesurfs.biz. Dacă nu doriţi să aveţi de a face manual cu programe spyware, puteţi utiliza ReimageIntego sau un alt program similar pentru a şterge acest parazit virtual pentru dumneavoastră.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage Intego are un scaner gratuit, limitat. Reimage Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Reimage, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Securesurfs.biz:

Înlăturaţi Securesurfs.biz din sistemele Windows

În primul rând, trebuie să dezinstalaţi câteva programe din calculatorul dumneavoastră. Asta este partea uşoară: trebuie să deschideţi Control Panel, mergeţi la secţiunea Programs and Features, şi dezinstalaţi programele ce par suspicioase.

După, trebuie să fixaţi scurtăturile browserelor afectate, un lucru puţin mai complicat. Totuşi, nu vă grăbiţi şi veţi putea elimina cu uşurinţă virusul de redirecţionare Securesurfs.biz.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Securesurfs.biz şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Securesurfs.biz sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Securesurfs.biz din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

Înlăturaţi Securesurfs.biz din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Securesurfs.biz sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Securesurfs.biz din Internet Explorer (IE)

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Securesurfs.biz şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Securesurfs.biz pentru a finaliza înlăturarea Securesurfs.biz. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.

Elimină virusul Securesurfs.biz din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Securesurfs.biz ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Securesurfs.biz din Mozilla Firefox (FF)

Ştergeţi extensiile necunoscute din Firefox:

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Securesurfs.biz şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Securesurfs.biz. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Securesurfs.biz din Google Chrome

Terminaţi extensia Securesurfs pe care hijackerul a instalat-o în Chrome:

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Securesurfs.biz şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Securesurfs.biz. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Securesurfs.biz din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Securesurfs.biz sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Securesurfs.biz. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'
Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-securesurfs-biz-virus.html
Ghiduri de înlăturare în alte limbi

Opinia dumneavostră legată de Securesurfs.biz virus