Scala de severitate:  
  (11/100)

Elimină virusul Search.chill-tab.com (Ghid de înlăturare) - actualizare nov. 2017

de Olivia Morelli - - | De tip: Browser hijacker

Virusul Chill tab este un browser hijacker care cauzează apariţia reclamelor false şi a redirecţionărilor nedorite

Virusul Search.chill-tab.com

Chill Tab a devenit o adevărată problemă pentru utilizatorii de Mac. Atunci când sunteţi infectat, puteţi observa un pop-up fals care spune „Scanare pentru actualizări ale browserului.” Conform victimelor, această reclamă este afişată de fiecare dată când începeţi să navigaţi pe Safari, Chrome, sau orice alt browser web. De asemenea, virusul Chill Tab poate seta hxxp://Search.chill-tab.com/ ca şi pagină principală precum şi să modifice setările de căutare fără aprobarea dumneavoastră.

Extensia Chill-Tab a fost observată în iulie, 2017. De atunci, a fost răspândită cu ajutorul unor anumite componente, inclusiv „MacSearch”, „hkijingy.me”, „updates.ijnewhb.com”, „cdn.macapproduct.com”, şi altele. Asiguraţi-vă că le eliminaţi din sistem pentru a preveni un alt comportament nedorit în calculatorul dumneavoastră.

Browser hijackerii sunt programe proiectate pentru a face browserele web ale victimelor să deschidă frecvent un anumit website. În acest caz, este Search.chill-tab.com. Acesta prezintă un motor de căutare ce pare a fi obişnuit, cu toate că serveşte rezultate sponsorizate de fiecare dată când încercaţi să descoperiţi informaţii online.

Reclamele încorporate în rezultatele căutărilor conţin link-uri către website-uri externe cu Politici de Confidenţialitate care pot fi diferite de cele ale lui Chill Tab. Unele dintre aceste pagini web pot fi extrem de periculoase, şi vă pot îndemna să instalaţi plugin-uri pentru browser, actualizări de software sau alte aplicaţii dubioase , pentru a putea accesa un anumit conţinut. Alte site-uri înşelătoare vă pot cere să le oferiţi adresa de email doar pentru a vă trimite spam-uri mai târziu.

Fiecare redirecţionare reuşită către website-urile externe, ce colaborează cu dezvoltatorul acestui browser hijacker vag, generează venit din pay-per-click. Din nefericire, singurul care beneficiază de pe urma acestui lucru este autorul browser hijackerului. Pentru a elimina virusul Chill Tab din browserul dumneavoastră, trebuie să găsiţi şi să ştergeţi această extensie chestionabilă.

Dacă nu sunteţi suficient de determinat pentru a lupta manual cu acest program cu potenţial nedorit, puteţi încerca unelte precum Reimage. Aceasta poate verifica cu precizie întreg sistemul şi să elimine tot ce este asociat cu spyware/malware. De asemenea, sub acest articol puteţi găsi un tutorial detaliat despre cum puteţi dezinstala manual acest hijacker.

Browser hijackerul Search.chill-tab.com
Search.chill-tab.com este un site de căutare chestionabil care urmăreşte căutările utilizatorilor şi integrează link-uri sponsorizate în rezultatele căutărilor.

Semne ale infecţiei

Atunci când sunteţi infectat cu acest hijacker, cu greu puteţi iniţia o navigare fără această alertă:

Scanning for Browser updates

După, imediat după ce scanarea este finalizată, virusul afişează această notificare:

Your browser is now up to date! Click to continue.

În acest moment, hijackerul încearcă să instaleze extensia Chill Tab, care ar trebui să fie blocată de Safari deoarece nu este o extensie originală de la Apple. Vă rugăm, NU cădeţi pradă acestor alerte şi asiguraţi-vă că le ignoraţi deoarece puteţi sfârşi cu un alt virus în calculator!

Preveniţi instalarea browser hijackerilor folosind acest truc simplu

Există un singur mod prin care puteţi ţine la distanţă browser hijackerii şi alte programe cu potenţial nedorit. Trebuie să fiţi atent atunci când folosiţi calculatorul, mai ales atunci când navigaţi pe internet. Cu siguranţă, are foarte multe de oferit, şi acest lucru include şi conţinut periculos.

Fiţi vigilenţi atunci când instalaţi programe descărcate de pe Internet. Este foarte important să nu instalaţi programe folosind setările de instalare preselectate, deoarece acestea sunt proiectate pentru a plasa componente opţionale în sistemul dumneavoastră. De fapt, acest lucru, de obicei, generează profit de tip pay-per-install. Puteţi deselecta cu uşurinţă aceste componente adiţionale prin intermediul setărilor de instalare Personalizat sau Avansat.

De asemenea, ofertele de a instala browser hijackeri pot veni şi sub formă de reclame pop-up. Dacă le observaţi zilnic pe ecranul dumneavoastră, verificaţi sistemul de software de tip adware. Este un alt membru al grupului de programe cu potenţial nedorit .

Eliminaţi virusul de căutare Search.chill-tab.com

Conform experţilor noştri, extensia Chill Tab se răspândeşte doar pe sistemul de operare Mac. Dacă sistemul dumneavoastră este infectat, ar trebui să ştiţi că procedura de eliminare poate fi iniţiată manual sau automat.

Cu toate că opţiunea de eliminare automată va fi tot timpul cea mai bună opţiune, puteţi şterge acest virus de redirecţionare browser şi fără un software special. Pur şi simplu durează mai mult şi trebuie să fiţi răbdător pentru a finaliza procedura. Atenţie la faptul că versiunea curentă a programului este Chill tab 1.0.

Pentru eliminarea cu succes a lui Search.chill-tab.com, trebuie să urmaţi instrucţiunile de sub acest articol. Ele explică cum puteţi şterge toate componentele ce sunt asociate acestui browser hijacker.

Tot timpul încurajăm utilizatorii de PC-uri să şteargă manual programele de tip spyware; totuşi, acest lucru trebuie finalizat cu o scanare detaliată a sistemului. Pentru efectuarea acesteia, aveţi nevoie de un software reputabil de tip anti-spyware sau anti-malware.

Puteţi elimina automat viruşi cu ajutorul a unuia dintre aceste programe: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Vă recomandăm aceste aplicaţii deoarece acestea pot detecta programe cu potenţial nedorit şi viruşi, împreună cu fişierele şi cheile de regiştri asociate lor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.

Manual de înlăturare a virusului Search.chill-tab.com:

Înlăturaţi Search.chill-tab.com din sistemul Mac OS X

Pentru a elimina din Mac virusul Chill-tab, asiguraţi-vă că scăpaţi de toate componentele asociate acestui hijacker. Vă rugăm, căutaţi MacSearch, hkijingy.me, updates.ijnewhb.com, cdn.macapproduct.com şi alte intrări similare ce vă sunt necunoscute.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Search.chill-tab.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Search.chill-tab.com din sistemele Windows

În cazul în are acest program cu potenţial necunoscut a apărut în Windows, căutaţi-i componentele în Control Panel. Trebuie să găsiţi programe care par dubioase şi de care nu vă amintiţi să le fi instalat, selectaţi-le şi apăsaţi pe Uninstall. 

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Search.chill-tab.com şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Search.chill-tab.com sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Search.chill-tab.com din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

Înlăturaţi Search.chill-tab.com din Google Chrome

Pentru a elimina Search.chill-tab.com din Chrome, mergeţi l pe pagina chrome://extensions. Puteţi copia această linie în bara de adrese şi să apăsaţi Enter. Aici, ştergeţi extensia Chill Tab NewTab.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Search.chill-tab.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Search.chill-tab.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Search.chill-tab.com din Safari

Pentru a elimina Chill Tab din Safari, ar trebui să resetaţi browserul. Acesta este cel mai uşor mod de a scăpa de acest hijacker. Cu toate acestea, puteţi trece şi prin lista de extensii şi să le ştergeţi pe cele necunoscute. Asiguraţi-vă că eliminaţi MacSearch, hkijingy.me, updates.ijnewhb.com, cdn.macapproduct.com şi alte intrări similare.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Search.chill-tab.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Search.chill-tab.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Înlăturaţi Search.chill-tab.com din Internet Explorer (IE)

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Search.chill-tab.com şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Search.chill-tab.com pentru a finaliza înlăturarea Search.chill-tab.com. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.

Elimină virusul Search.chill-tab.com din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Search.chill-tab.com ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Search.chill-tab.com din Mozilla Firefox (FF)

Eliminaţi extensia Chill Tab NewTab din Firefox pentru a opri redirecţionările enervante de la Search.chill-tab.com.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Search.chill-tab.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Search.chill-tab.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Despre autor

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-search-chill-tab-com-virus.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Opinia dumneavostră legată de Search.chill-tab.com virus