Scala de severitate:  
  (10/100)

Elimină virusul Mystartsearch

12

CE ESTE MYSTARTSEARCH?

În timp ce MyStartSearch nu este un fişier maliţios, dezvoltatorii acestuia au folosit tehnici de promovare înşelătoare pentru a atrage trafic, şi prin urmare pentru a genera venituri. Imediat ce acest browser hijacker intră în calculator, va încerca să modifice pagina de start şi motorul de căutare cu  mystartsearch.com [mystartsearch.com] . În plus, va încerca să adauge mystartsearch.com unor diverse shortcut-uri din Windows localizate pe ecranul dumneavoastră şi în Meniul de Start al Windows-ului. 

Iniţial, MyStartSearch pare a fi o pagină de start convenabilă, deoarece prezintă link-uri populare către diverse website-uri şi reţele de socializare. Chiar şi aşa, după o perioadă de utilizare, veţi începe să observaţi că încearcă să direcţioneze traficul web efectuat de dumneavoastră către website-uri necunoscute. Din acest motiv, nu vă recomandăm să îl lăsaţi rulând în calculatorul dumneavoastră. Din contră, credem că cel mai bun mod de a evita orice risc este de a îl înlătura cu ajutorul unui anti-spyware de încredere precum SpyHunter.  În cazul în care consideraţi că totuşi este o pagină de căutare utilă, ar trebui să ştiţi că bara sa de căutare angajează un motor de căutare Google personalizat, ceea ce înseamnă că de fiecare dată când veţi apăsa pe un link sponsorizat atât motorul de căutare cât şi website-ul pe care veţi intra vor obţine profituri. Nu există vreo garanţie precum că în viitor nu veţi fi redirecţionat către website-uri cu potenţial periculos deci, vă sfătuim să reduceţi acest risc cât mai curând posibil şi să vă bazaţi doar pe motoare de căutare populare. 

CUM POATE MYSTARTSEARCH SĂ ÎMI ATACE CALCULATORUL?

De obicei, utilizatorii sunt redirecţionaţi către mystartsearch.com datorită diverselor add-ons, bare de unelte şi plugin-uri ce au fost instalate în browserele lor. Add-ons-urile menţionate sunt de obicei instalate atunci când descărcaţi software-uri gratuite de pe internet, acestea fiind aduse la pachet cu alte programe despre care nu aţi fost informat. Această metodă este numită „la pachet” şi prin acest mod în general, utilizatorii descărcă unele programe cu browser hijackeri sau alte adware-uri ataşate acestora. Chiar şi unele software-uri gratuite şi foarte populare precum Java, Flash Player şi VLC pot conţine browser hijackerul MyStartSearch. Asta nu înseamnă că dezvoltatorii acestor programe pun aceşti browser hijackeri în software-urile lor. Acest lucru are loc mai târziu şi este efectuat de către terţe. Utilizatorii, în general, le descarcă atunci când utilizează administratori de descărcare, alţi administratori şi instalatori care pun la pachet aceste programe. De exemplu, atunci când instalaţi VPlay, este posibil să fiţi de acord cu modificarea paginii de start şi a motorului de căutare cu mystartsearch.com. Cu toate acestea, chiar dacă dezinstalaţi VPlay din calculatorul dumneavoastră, va trebui să resetaţi manual setările browserului dumneavoastră din cauza redirecţionărilor Mystartsearch. Pentru a evita instalarea hijackerului MyStartSearch, evitaţi diverşi administratori de descărcare, încercaţi să descărcaţi programele doar de pe website-urile lor oficiale şi acordaţi atenţie pe parcursul procesului de instalare. De exemplu, selectaţi opţiunile de instalare personalizată sau avansată şi deselectaţi toate variantele ce vă sunt necunoscute. 

CUM SĂ ÎNLĂTUR VIRUSUL MYSTARTSEARCH?

Dacă MyStartSearch a fost instalat până la urmă în calculatorul dumneavoastră, există un mod simplu şi rapid de a-l înlătura odată pentru totdeauna şi de a preveni daunele pe care le-ar putea cauza. Cele mai bune rezultate pot fi garantate utilizând un anti-spyware de încredere precum SpyHunter care va verifica, detecta şi înlătura toate fişierele cu potenţial periculos din calculatorul dumneavoastră în patru paşi uşor de urmat ce vă sunt introduşi mai jos:

Puteţi înlătura automat Mystartsearch cu ajutorul unuia dintre aceste programe: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Recomandăm aceste aplicaţii deoarece pot şterge cu uşurinţă potenţialele programe nedorite şi viruşi cu toate fişierele şi intrările lor în regiştri ce sunt asociate cu ele.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Virusul Mystartsearch sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
SpyHunter este recomandat pentru dezinstalarea lui Virusul Mystartsearch. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware SpyHunter.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia SpyHunter.

Dacă decideţi să selectaţi un alt anti-spyware, dezinstalaţi SpyHunter din calculatorul dumneavoastră.
este recomandată înlăturarea lui Webroot SecureAnywhere AntiVirus prin instalarea Virusul Mystartsearch 

Ar trebui să confirmaţi utilizarea probei gratuite ce detectează versiunea curentă a parazitului
mai mult de 40.000.000 descărcări!
Software Alternant
Malwarebytes Anti Malware
Am testat eficienţa lui Malwarebytes Anti Malware's în înlăturarea Virusul Mystartsearch (2015-07-02)
Reimage
Am testat eficienţa lui Reimage's în înlăturarea Virusul Mystartsearch (2015-07-02)
Virusul Mystartsearch captură de ecran
Virusul Mystartsearch captură de ecran
Meniu Rapid: Manual de înlăturare a virusului Mystartsearch
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Mystartsearch din sistemele Windows 7 / Vista / XP

 • Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)

Înlăturaţi Mystartsearch din sistemele Windows 10 / Windows 8

 • Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program.
Dezinstalează Mystartsearch şi programele ce au legătură cu acesta
 • Aici, uitaţi-vă după Mystartsearch sau după orice alt program suspect instalat.
 • Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall' Înlăturaţi Mystartsearch din comenzile rapide Windows
 • Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties.
Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 • Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi.
Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Mystartsearch din sistemul Mac OS X

Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications.

Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'

Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Mystartsearch sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash.

Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Mystartsearch din Internet Explorer (IE)

Înlăturaţi reclamele periculoase
 • Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 • Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Mystartsearch şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
 • Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 • Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările.
Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările Resetaţi Internet Explorer
 • Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 • Aici, selectaţi Reset.
 • Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Mystartsearch pentru a finaliza înlăturarea Mystartsearch.
Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Mystartsearch din Mozilla Firefox (FF)

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 • Aici, selectaţi Mystartsearch şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări.
Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
 • Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 • Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 • Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări.
Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările. Resetaţi Mozilla Firefox
 • Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 • Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Mystartsearch.
Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Mystartsearch din Google Chrome

Ştergeţi plug-urile maliţioase.
 • Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 • Aici, selectaţi Mystartsearch şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări.
Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
 • Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 • Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages.
După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 • Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală.
Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search.
Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 • Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră.
Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase Resetaţi Google Chrome
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 • Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings.
Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 • Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Mystartsearch.
Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Mystartsearch din Safari

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences.
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 • Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Mystartsearch sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate.
Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
 • Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 • Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii.
Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit. Resetaţi Safari
 • Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari....
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 • Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Mystartsearch.
Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Înlăturarea completă a Mystartsearch virus

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Mystartsearch şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Ghiduri de înlăturare în alte limbiUrmăriţi-ne pe Facebook