Scala de severitate:  
  (11/100)

Elimină virusul Mystarting123.com (Instrucţiuni de înlăturare) - Ghid gratuit

de Alice Woods - - | De tip: Browser hijacker

Motive pentru care nu ar trebui să utilizaţi motorul de căutare Mystarting123.com

Mystarting123.com este o pagină care înlocuieşte fosta pagină de start, fără a vă cere permisiunea . Programul care modifică aceste setări ale browserului este numit browser hijacker şi aparţine categoriei de programe cu potenţial nedorit (PUP). Acest program suspicios şi enervant începe să vă redirecţioneze către hxxp:// Mystarting123.com/ de fiecare dată când veţi încerca să căutaţi pe web prin intermediul barei URL a browserului, deschideţi o nouă filă sau o fereastră nouă în browser. Website-ul pe care PUP-ul identificat îl promovează oferă un serviciu de căutare pe web, care livrează rezultate modificate ale căutărilor. Acestea, de obicei, conţin reclame care par ca nişte rezultate normale ale căutărilor, totuşi, apăsarea pe ele forţează victimele să viziteze tot felul de website-uri terţe, iar unele dintre ele pot fi extrem de dubioase. Varietatea de website-uri promovate prin intermediul acestui motor de căutare poate oferi tot felul de conţinut suspicios care nu este suportat de dezvoltatorii acestui motor de căutare.

Se pare că creatorilor acestui hijacker (despre care se crede că ar fi asociat cu MyLuckySite123.com, InitialSite123.com, sau Mybeginning123.com) nu le pasă de securitatea utilizatorilor sau de intimitatea lor, deoarece aceştia se concentrează să obţină bani prin schema pay-per-click. Prin urmare, dacă utilizatorul decide să folosească motorul de căutare descris, acesta riscă să aibă de a face cu redirecţionări Mystarting123, repetitive şi extrem de deranjante, către website-uri externe care pot avea potenţial periculos. O astfel de activitate devine enervantă; totuşi, devine clar că Mystarting123 nu este uşor de găsit şi eliminat. Din acest motiv, de obicei recomandăm utilizatorilor să ruleze o scanare completă a sistemului cu un software de securitate decent deoarece durează mai puţin şi nu e la fel de enervant, comparând cu încercarea de a elimina manual acest browser hijacker. Produsele sugerate de noi sunt programele Reimage Reimage Cleaner sau Malwarebytes.

 Imaginea virusului Mystarting123.com

Cu toate că se pare că hijackerul descris ţinteşte, în general, utilizatorii de Mozilla Firefox şi Google Chrome, şi alţii pot fi afectaţi. O altă problemă asociată păstrării acestui browser hijacker în sistem este reprezentată de intimitatea dumneavoastră, şi ar trebui să citiţi cu atenţie documentele legale oferite de către acest motor de căutare dubios. Am fost şocaţi să descoperim că această extensie de browser / program colectează „informaţii personale de la utilizatorii online în mai multe moduri”, de exemplu, atunci când introduceţi astfel de date în formulare online. De asemenea, software-ul foloseşte cookies , care urmăresc termenii de căutare, istoricul de navigare, şi alte detalii minore dar importante ale preferinţelor dumneavoastră. Datele colectate sunt de obicei, folosite pentru a selecta reclame personalizate. După instalarea acestui program cu potenţial nedorit, este posibil să nu aveţi de a face doar cu reclame introduse în rezultatele căutărilor, ci şi cu popup-uri şi banere plasate pe website-urile pe care le vizitaţi. Pentru a evita astfel de deranjament, puteţi începe să vă gândiţi la eliminarea lui Mystarting123.com.

Virusul Mystarting123.com
Cercetătorii arată motorul de căutare promovat de browser hijackerul Mystarting123.com. Imediat după ce reuşeşte să intre în calculatorul victimei, modifică setările paginii principale şi încearcă să forţeze utilizatorul să caute prin intermediul motorului de căutare furnizat.

Cum am instalat această aplicaţie suspicioasă?

Majoritatea PUP-urilor călătoresc la pachet cu alte programe gratuite, şi în acest mod pot intra în sistemele ţintite fără permisiunea utilizatorului, cu toate că fără ştirea lor (în majoritatea cazurilor). Utilizatorul cade în capcană în momentul în care trece cu vederea menţiunile furnizate în setările de instalare ale programului. De obicei, sub opţiunea Implicit sau Standard sunt unele menţiuni care precizează că utilizatorul este de acord să instaleze programe „recomandate” împreună cu programul principal. Pentru a refuza acest lucru, utilizatorul trebuie să selecteze opţiunea Personalizat sau Avansat, şi după să deselecteze căsuţele de lângă aceste sugestii. De asemenea, este recomandat să nu descărcaţi aplicaţii suspicioase de pe website-uri terţe, indiferent dacă este un singur program, o nouă fereastră de browser sau extensie de browser. Programele suportate de reclame pot fi instalate destul de uşor, totuşi, eliminarea lor poate fi o sarcină obositoare. Dacă, din accident, aţi instalat hijackerul descris, urmaţi aceste instrucţiuni pentru a scăpa de el.

Moduri eficiente pentru a înlătura Mystarting123.com

Acum, pentru că deja ştiţi ce este virusul Mystarting123.com, a venit timpul să discutăm despre opţiunile de eliminare. Mystarting123 poate fi şters folosind un software anti-spyware, însă dacă nu aveţi unul şi nu intenţionaţi să îl obţineţi, vă puteţi testa abilităţile tehnice şi să îl dezinstalaţi manual. Pentru a uşura această sarcină, am pregătit un tutorial complet despre cum puteţi elimina Mystarting123.com. Instrucţiunile sunt oferite mai jos.

Puteţi elimina automat viruşi cu ajutorul a unuia dintre aceste programe: Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Vă recomandăm aceste aplicaţii deoarece acestea pot detecta programe cu potenţial nedorit şi viruşi, împreună cu fişierele şi cheile de regiştri asociate lor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage Cleaner Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage Reimage Cleaner, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage Reimage Cleaner este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Free scanner allows you to check your system for damaged and corrupted files. If you need to fix them, you may need to purchase the licensed version of Reimage Reimage Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Mystarting123.com:

Înlăturaţi Mystarting123.com din sistemele Windows

Dezinstalaţi fiecare program care a intrat fără ştirea dumneavoastră în calculator, şi care nu face parte din sistemul de operare.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Mystarting123.com şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Mystarting123.com sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Mystarting123.com din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

Înlăturaţi Mystarting123.com din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Mystarting123.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Mystarting123.com din Internet Explorer (IE)

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Mystarting123.com şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Mystarting123.com pentru a finaliza înlăturarea Mystarting123.com. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.

Elimină virusul Mystarting123.com din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Mystarting123.com ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Mystarting123.com din Mozilla Firefox (FF)

De obicei, Firefox este infectat uşor, prin urmare, trebuie să analizaţi extensiile instalate în acesta, şi să le ştergeţi pe cele asociate cu virusul Mystarting123.com.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Mystarting123.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Mystarting123.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Mystarting123.com din Google Chrome

Ştergeţi fiecare addon care şi-a găsit drumul către browserul Chrome fără a vă cere permisiunea.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Mystarting123.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Mystarting123.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Mystarting123.com din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Mystarting123.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Mystarting123.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Alice Woods
Alice Woods

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Alice Woods
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-mystarting123-com-virus.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Opinia dumneavostră legată de Mystarting123.com virus