Scala de severitate:  
  (10/100)

Elimină virusul Mybeginning123.com (Instrucţiuni de înlăturare) - apr. 2017 actualizat

de Alice Woods - - | De tip: Browser hijacker

Motorul de căutare Mybeginning123.com vă poate înşela pentru a vizita site-uri de pe internet ce sunt suspicioase

Virusul Mybeginning123.com este un program cibernetic care ţinteşte să modifice setările browserelor Chrome, Mozilla, şi a altor browsere web populare. Odată instalat, Mybeginning123.com poate modifica scurtăturile browserului, să adauge programe necunoscute sau extensii de browser în sistem, şi să înceapă să colecteze informaţii despre preferinţele de navigare ale utilizatorului, precum şi interesele generale. Mai mult, virusul poate să înceapă redirecţionarea către pagina hxxp://mybeginning123.com, care conţine un motor de căutare. Acest motor de căutare este judecat de către experţii din securitatea cibernetică pentru funcţiile lui de unealtă pentru generare de venit în loc să fie un serviciu util de căutare pe web. Se pare că majoritatea rezultatelor oferite trimit utilizatorii către website-uri afiliate în loc să îi trimită pe cele asociate cu termenii de căutare ai utilizatorului. Pe lângă faptul că este complet inutil, acest hijacker este distribuit şi prin tehnici dubioase, care ne fac să îl clasificăm ca şi program cu potenţial nedorit (PUP). Totuşi, chiar dacă acest program pare a fi destul de maliţios, este de fapt o aplicaţie legitimă, şi tehnic nu poate fi numit un virus . Totuşi, comportamentul enervant i-a câştigat acest titlu. În plus, faptul că majoritatea hijackerilor similari precum StartPageing123.com, Myluckypage123.com, Myluckysurfing.com sau Launchpage.org cad în lista cu cei mai agresivi browser hijackeri din 2017, ar trebui să vă încurajeze să eliminaţi Mybeginning123.com fără a mai întârzia.

Imaginea virusului Mybeginning123.com

Conform cercetărilor, hijackerul descris poate afecta utilizatorii de Windows şi Mac. După instalarea acestuia, utilizatorii descoperă în scurt timp că acesta apare aproape în toate browserele web după deschiderea acestora sau a unei file noi. Este din cauză că acest hijacker setează URL-ul menţionat ca şi pagină principală şi ca adresa noii file. Mai mult, poate însărcina această valoare cu setarea „căutare implicită”. Website-ul promovat sugerează utilizarea unui motor de căutare dubios, Mybeginning123, care oferă multe rezultate sponsorizate ale căutărilor în locul celor sugerate. Prin urmare, atunci când căutaţi online informaţii importante, utilizatorul poate fi redirecţionat către site-uri pe care el/ea nu le-ar vizita vreodată. Este important să subliniem faptul că aceste website-uri nu sunt monitorizate sau controlate de către dezvoltatorul hijackerului şi a motorului de căutare, şi că acestea pot fi periculoase. Totuşi, autorul motorului de căutare spune că nu este responsabil de practicile de confidenţialitate de pe alte site-uri şi că „încurajează [utilizatorul] să citească termenii de confidenţialitate de pe fiecare website.” Oricine ştie că acest lucru nu se întâmplă aproape niciodată deoarece durează mult timp citirea acestor documente. Cel mai îngrijorător lucru despre hijackerul Mybeginning123 este că poate instala pe ascuns cookie-uri de urmărire în browserul utilizatorului, şi că poate începe să colecteze informaţii despre termenii de căutare, lista de website-uri vizitate, să observe cât timp se petrece pe anumite website-uri, şi altele. Toate datele colectate pot fi utilizate pentru a selecta reclame, care pot fi integrate în rezultatele căutărilor. După cum am spus, apăsarea pe ele poate conduce către pagini web destul de periculoase. Acesta este un alt motiv pentru care recomandăm eliminarea imediată a lui Mybeginning123.com.

Browser hijackerul Mybeginning123.com
Virusul Mybeginning123.com se furişează în sistemul calculatorului şi are ca scop să transmită conţinut terţ utilizatorului deoarece este plătit pentru acest lucru. Reclamele pot apărea în rezultatele căutărilor sau ca şi ferestre de tip pop-up.

Moduri de a vă proteja PC-ul de browser hijackeri

Utilizatorii care doresc să îşi protejeze PC-urile de browser hijackeri ar trebui să instaleze cu atenţie programele gratuite ce sunt descărcate de pe internet. Deseori, aceste programe oferă instalarea altor aplicaţii la pachet, şi depinde de utilizator dacă acesta vrea sau nu să le instaleze. Contrar credinţei populare, setările de instalare „Standard” sau „Implicit” nu sunt cele în care ar trebui să aveţi încredere. Utilizatorii ar trebui să aleagă tot timpul setările „Personalizate” sau „Avansate”, deoarece acestea vor oferi posibilitatea de a modifica pachetul de software care vine cu programul principal. Utilizatorul obţine dreptul de a deselecta componente nedorite, în timp ce setările sugerate nu notifică utilizatorul despre prezenţa acestora. Atunci când aveţi de a face cu un program care promovează acest hijacker, utilizatorul ar trebui să întâlnească sugestii precum „setează Mybeginning123 ca şi pagină principală şi noua filă pentru browserele web.” După deselectarea acestor sugesti, utilizatorul ar trebui să treacă la următorul pas din instalare şi să fie foarte atent la fiecare detaliu oferit de ghidul de instalare.

Eliminaţi manual Mybeginning123.com sau folosind un software anti-malware

Puteţi elimina virusul Mybeginning123.com fără a folosi alte programe, dacă urmaţi cu atenţie instrucţiunile de dezinstalare. Desigur, un mod mai uşor de a scăpa de acest hijacker este prin utilizarea unui program anti-spyware sau anti-malware. Trebuie să menţionăm că este posibil ca programele antivirus să nu poată fi capabile să şteargă acest browser hijacker, deoarece aceste programe, în general, ţintesc viruşi mai gravi, precum ransomware sau troiani. Totuşi, nu strică să rulaţi o scanare a sistemului cu un astfel de program, dacă deja îl aveţi în PC. Asiguraţi-vă că este actualizat înainte de a încerca să eliminaţi Mybeginning123.com cu el!

Puteţi elimina automat viruşi cu ajutorul a unuia dintre aceste programe: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Vă recomandăm aceste aplicaţii deoarece acestea pot detecta programe cu potenţial nedorit şi viruşi, împreună cu fişierele şi cheile de regiştri asociate lor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.

Manual de înlăturare a virusului Mybeginning123.com:

Înlăturaţi Mybeginning123.com din sistemele Windows

Pentru a elimina hijackerul Mybeginning123.com, dezinstalaţi toate programele suspicioase din Control Panel, după cum este explicat mai jos. Asiguraţi-vă că veţi curăţa scurtăturile browserelor web după.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Mybeginning123.com şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Mybeginning123.com sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Mybeginning123.com din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

Înlăturaţi Mybeginning123.com din sistemul Mac OS X

Căutaţi în Mac aplicaţiile dubioase folosind instrucţiunile oferite în acest tutorial.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Mybeginning123.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Mybeginning123.com din Internet Explorer (IE)

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Mybeginning123.com şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Mybeginning123.com pentru a finaliza înlăturarea Mybeginning123.com. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.

Elimină virusul Mybeginning123.com din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Mybeginning123.com ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Mybeginning123.com din Mozilla Firefox (FF)

Browserul Firefox ar trebui fixat în acest mod:

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Mybeginning123.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Mybeginning123.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Mybeginning123.com din Google Chrome

Browserul Chrome poate fi infectat destul de uşor, deci cu siguranţă ar trebui să verificaţi acest browser de extensii suspicioase care ar fi putut fi adăugate pe durata atacului Mybeginning123.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Mybeginning123.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Mybeginning123.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Mybeginning123.com din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Mybeginning123.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Mybeginning123.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Alice Woods
Alice Woods

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Alice Woods
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-mybeginning123-com-virus.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Opinia dumneavostră legată de Mybeginning123.com virus