Scala de severitate:  
  (99/100)

Elimină virusul LeChiffre

123

Descrierea ransomware-ului LeChiffre

Ransomware-ul LeChiffre este un virus periculos, care poate afecta pe oricine utilizează un calculator. Numele acestuia se poate traduce „Codificatorul”. Este un nume simbolic deoarece acest virus foloseşte un algoritm de criptare specific pentru a bloca datele şi pentru a le face inaccesibile. Cu alte cuvinte, criptează date. Dacă acest virus reuşeşte să intre în sistemul victimei, va găsi toate fişierele personale ale acesteia (inclusiv documente, muzică, filme, fişiere audio şi aşa mai departe) şi le va cripta utilizând algoritmul AES. Criptarea este efectuată prin criptarea primilor şi ultimilor 8192 de biţi a-i fişierului şi ataşând cheia maliţioasă fişierului ca şi bulă de 32 de biţi. Odată criptat, fişierul devine inaccesibil şi inutil.

De asemenea, acest ransomware lasă o notă pe calculatorul infectat; de obicei, nota este un fişier de tip .html sau .txt. Aceasta susţine:

Fişierele dumneavoastră importante  […] care au fost criptate cu cel mai puternic cod din armată RSA1024 şi AES. Nimeni nu vă poate ajuta să recuperaţi fişierele fără descifratorul nostru, uneltele de reparare Photorec, RannohDecryptor […] sunt inutile şi vă pot distruge ireversibil fişierele. Dacă doriţi să vă recuperaţi fişierele – trimiteţi un e-mail la […]. Veţi primi probe decodate şi condiţiile noastre pentru cum veţi primi decodarea. Urmaţi instrucţiunile pentru a trimite plata. 

LeChiffre ransom note

Dacă vedeţi această notificare, este o dovadă precum că virusul LeChiffre v-a atacat calculatorul. Acum, noi nu vă recomandăm să achitaţi recompensa. Nu puteţi avea încredere în criminalii cibernetici – nu există vreo garanţie precum că ei vor depune vreun efort pentru a vă returna fişierele. În plus, un decriptor pentru acest ransomware a fost deja creat (din păcate este eficient doar pentru versiunea LeChiffre 2.0, însă poate fi îmbunătăţit pe viitor). Totuşi, de asemenea, vă puteţi recupera fişierele în cazul în care aveţi copii ale acestora în altă parte. Dacă aveţi astfel de copii ale fişierelor, tot ce trebuie să faceţi este să eliminaţi ransomware-ul LeChiffre din calculatorul dumneavoastră utilizând unealta de eliminare LeChiffre (de exemplu, SpyHunter), după care să vă importaţi fişierele de pe drive-ul de rezervă. Reţineţi că ar trebui să vă creaţi copii pe drive-uri EXTERNE, deoarece unii viruşi pot să ajungă la datele stocate online pe depozite cloud şi să infecteze şi acele fişiere.

Cum pot fi infectat cu ransomware-ul LeChiffre?

Experţii din securitate pretind că ransomware-ul LeChiffre nu este un ransomware normal, şi în majoritatea cazurilor este răspândit manual. Acest lucru înseamnă că acest criminal cibernetic trebuie să aibă acces la calculatorul ţintă, să descarce şi să ruleze fişierul manual. Acest lucru s-a întâmplat recent în India – criminalul cibernetic LeChiffre a plantat un virus în calculatorul unei bănci din India şi a răspândit virusul la celelalte calculatoare prin Remote Desktop Ports care nu erau protejate de parole. 

Totuşi, să nu uităm faptul că criminalii cibernetici învaţă şi îşi îmbunătăţesc produsele zilnic. Din acest motiv dorim să vă avertizăm despre evitarea deschiderii mail-urilor de la expeditori necunoscuţi (ransomware-ul este în mod comun răspândit prin ataşamentele e-mailurilor maliţioase), apăsarea pe link-uri de pe website-uri cu risc crescut sau instalarea unui software nesigur. 

Dacă doriţi să aflaţi cum puteţi decripta fişierele, vă rugăm să continuaţi să citiţi pe pagina următoare. 

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Virusul LeChiffre sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
SpyHunter este recomandat pentru dezinstalarea lui Virusul LeChiffre. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware SpyHunter.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia SpyHunter.

Dacă decideţi să selectaţi un alt anti-spyware, dezinstalaţi SpyHunter din calculatorul dumneavoastră.
este recomandată înlăturarea lui Webroot SecureAnywhere AntiVirus prin instalarea Virusul LeChiffre 

Ar trebui să confirmaţi utilizarea probei gratuite ce detectează versiunea curentă a parazitului
mai mult de 40.000.000 descărcări!
Software Alternant
Malwarebytes Anti Malware
Am testat eficienţa lui Malwarebytes Anti Malware's în înlăturarea Virusul LeChiffre (2016-02-04)
Reimage
Am testat eficienţa lui Reimage's în înlăturarea Virusul LeChiffre (2016-02-04)

Ghiduri de înlăturare în alte limbiUrmăriţi-ne pe Facebook