Scala de severitate:  
  (80/100)

Virusul Floxif. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Linas Kiguolis - - | De tip: Malware

Malware-ul Floxif se ascundea în CCleaner

The illustration of Floxif trojan

Floxif este numele unui troian periculos care a fost observat răspândindu-se cu o versiune coruptă a popularului program de optimizare PC, CCleaner. . Malware-ul s-a răspândit între 15 august şi 15 septembrie, 2017, şi a infectat peste 2 milioane de utilizatori. După atac, virusul a urmărit diverse informaţii despre dispozitivul utilizatorului şi le-a trimis pe un server de la distanţă.

Troianul Floxif  a fost instalat în principalul executabil al programului – CCleaner.exe. Prin urmare, virusul a intrat în sistem dacă un utilizator a descărcat programele CCleaner (5.33.6162) sau CCleaner Cloud (1.07.3191). Totuşi, virusul a fost executat doar pe sistemele de operare Windows pe 32 de biţi.

Cercetătorii au detectat mai multe versiuni ale virusului Floxif. Cu toate acestea, majoritatea se comportă similar. Acestea pot fura o mulţime de informaţii despre o victimă, inclusiv detalii tehnice despre un calculator ţintă, precum:

  • numele calculatorului ţintă,
  • lista de programe instalate,
  • lista de procese active,
  • adresele MAC ale primelor 3 adaptoare de reţea,
  • ID-ul unic al calculatorului.

În plus, aşa numitul virus CCleaner, poate să urmărească informaţiile personale ale victimei, precum credenţialele de autentificare sau datele cardului de credit. Indiferent, acesta operează ca şi un keylogger, şi poate instala şi alte programe maliţioase, precum ransomware, imediat după ce se conectează la serverul de la distanţă.

Deci, nu trebuie să mai spunem că eliminarea lui Floxif este crucială pentru a vă proteja calculatorul, datele şi informaţiile confidenţiale. Utilizatorii, care au instalat CCleaner între 15 august şi 12 septembrie, sunt sfătuiţi să actualizeze programul şi să scaneze dispozitivul cu o unealtă de eliminare malware, precum Reimage. Aceşti paşi vă vor ajuta să eliminaţi troianul.

Activitatea lui Trojan.PRForm.A

După cum am menţionat anterior, troianul a injectat un cod maliţios în executabilul original al lui CCleaner. Deci, atunci când utilizatorii au descărcat acest program, au instalat şi malware-ul. Atunci când troianul Floxif CCleaner este instalat, acesta descarcă imediat un fişier symsrv.dll în acest dosar:

C:\Program Files\Common Files\System\symsrv.dll

Mai mult, creează o sub-cheie specifică pentru Windows Registry:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Piriform\Agomo

În plus, poate să aducă şi alte modificări în regiştri pentru a executa sarcinile maliţioase şi să se ascundă în sistem. Mai mult, Floxif conectează mai multe API-uri de Windows şi încearcă să şteargă fişiere importante din sistem:

%Program Files%\Common Files\System\symsrv.dll.dat
%Users%\Administrator\Local\Temp\…\*.tmp

După cum puteţi vedea, acest troian periculos poate cauza numeroase modificări de sistem şi să reprezinte un pericol la adresa intimităţii utilizatorului. Prin urmare, utilizatorii de CCleaner sunt rugaţi să elimine imediat din dispozitiv troianul Floxif.

Distribuţia programelor maliţioase a ajuns la un alt nivel

Autorii virusului CCleaner 5.33 au reuşit să corupă executabilul original al programului. Prin urmare, au injectat un cod maliţios în programul legitim şi au reuşit să infecteze peste 2.27 de milioane de utilizatori care au instalat o versiune compromisă a lui CCleaner, care a fost disponibilă pe website-ul dezvoltatorilor (Piriform) de pe 15 august, 2017.

În plus, ultimele date din cercetări raportează că Floxif a lansat atacuri către anumiţi giganţi tehnologici, precum Microsoft, Samsung, Sony, etc. A fost raportat că troianul a afectat în jur de 20 de calculatoare , deţinute de către aceste companii.

Experţii din securitate din Suedia , au raportat că cei care au descărcat acest program ar fi fost infectaţi cu virusul Floxif. Deci, utilizatorii ar trebui să îl actualizeze imediat la ultima versiune. Scanarea sistemului cu un antivirus profesional este recomandată pentru a vă asigura că nu a rămas niciun fişier maliţios în sistem.

Paşi cruciali de parcurs după atacul troianului Floxif

Pentru a-l elimina pe Floxif din dispozitiv, şi pentru a vă proteja informaţiile personale de criminalii cibernetici, ar trebui să finalizaţi aceste trei sarcini importante:

  1. Actualizaţi CCleaner la versiunea 5.34 (sau mai recentă).
  2. Rulaţi o scanare completă a sistemului cu un software de eliminare malware, reputabil.
  3. Schimbaţi-vă parolele.

Este posibil ca actualizarea lui CCleaner la ultima versiune să nu fie suficientă. Pentru o eliminare adecvată a lui Floxif, ar trebui să verificaţi dispozitivul şi cu un software profesional de securitate, precum Reimage. Acest pas este necesar deoarece hackerii încă mai pot avea acces la calculator sau pot instala malware. Imediat după ce rulaţi antivirusul sau unealta de eliminare malware, toate componentele periculoase vor fi eliminate.

După ce Floxif este eliminat complet, ar trebui să schimbaţi parolele pentru reţeaua de socializare, email, cont bancar, şi alte conturi. Nu se ştie ce date pot fura hackerii. Deci, trebuie să vă asiguraţi că criminalii nu vă pot accesa conturile.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Virusul Floxif sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru dezinstalarea lui Virusul Floxif. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage
Software Alternant
Malwarebytes
Am testat eficienţa lui Malwarebytes's în înlăturarea Virusul Floxif (2017-10-03)
Software Alternant
Malwarebytes
Am testat eficienţa lui Malwarebytes's în înlăturarea Virusul Floxif (2017-10-03)

Despre autor

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Linas Kiguolis
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-floxif-virus.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi