Scala de severitate:  
  (60/100)

Virusul Facebook Friend Request. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Ugnius Kiguolis - - | De tip: Malware

Ce este virusul Facebook Friend Request?

Facebook Friend Request virus

Virusul Facebook Friend Request este un termen utilizat pentru a descrie metoda frauduloasă prin care escrocii înşeală utilizatorii inocenţi de reţele sociale. Această tehnică înşelătoare se bazează pe conturi de Facebook false, ce sunt create utilizând poze reale a unui anumit utilizator de Facebook. Escrocii urmăresc o persoană care postează conţinut public şi îi fură pozele private. Aceştia creează conturi false şi postează poze, sau chiar copie statusul original postat de către victimă. Toate acestea sunt efectuate cu scopul de a crea iluzia unui cont real de Facebook, pe care escrocii îl folosesc mai târziu pentru a înşela prietenii victimei şi pentru a scoate bani de la ei.

În mod normal, escrocii creează un software ce trimite cereri de prietenie tuturor prietenilor victimei, şi mai târziu le trimite un mesaj înşelător, cerându-le bani. Mai mult, virusul Facebook Friend Request poate trimite un link maliţios prietenilor victimei, cerându-le să apese pe el pentru a vedea ceva interesant. Această înşelăciune este destul de eficientă, deoarece prietenii victimei au încredere în persoana reală, şi vor să vadă ce împărtăşeşte cu ei.

Totuşi, apăsarea pe astfel de link-uri este destul de periculoasă, deoarece aceste site-uri pot avea conţinut maliţios. Website-urile înşelătoare caută să forţeze utilizatorii să ofere date sensibile sau să instaleze programe dăunătoare, deci aveţi grijă! Dacă prietenul dumneavoastră v-a trimis un mesaj cu un link către un website dubios, întrebaţi-l dacă website-ul este demn de încredere.

În mod normal, escrocii nu răspund, însă chiar dacă o fac, vă sugerăm să verificaţi profilul prietenului – introduceţi  numele ei sau al lui în căsuţa de căutare Facebook şi vedeţi dacă găsiţi unul sau două profile la fel. Cel mai evident semn că aveţi de a face cu virusul Facebook Friend Request este faptul că persoana care v-a trimis o cerere de prietenie deja vă trimite link-uri prin care vă invită să exploraţi unele website-uri dubioase, sau vă cere bani.

Totuşi, şi calculatorul dumneavoastră poate fi infectat cu virusul Facebook Friend Request, şi ca şi consecinţă, contul dumneavoastră de pe reţeaua de socializare poate fi utilizat pentru a răspândi mesaje maliţioase prietenilor şi să posteze mesaje înşelătoare pe perete. În acest caz, reacţionaţi în cazul în care unul dintre prietenii dumneavoastră vă raportează un astfel de lucru.

În plus, acest tip de virus poate să deblocheze contactele pe care le-aţi blocat, şi să le adauge din nou în lista dumneavoastră de prieteni. Pentru a fixa acest lucru, scanaţi-vă sistemul cu o unealtă anti-malware precum Reimage şi eliminaţi imediat virusul Facebook Friend Request. Pentru eliminarea lui Facebook Friend Request, puteţi utiliza un alt software anti-malware, precum Malwarebytes Malwarebytes. După asta, eliminaţi manual contactele nedorite.

Cum se răspândeşte acest virus de reţea socială?

Virusul Facebook Friend Request atacă utilizatorii de Facebook prin intermediul mesajelor instante. Este posibil să primiţi un mesaj înşelător care pare a fi de la un prieten, şi o ofertă de a apăsa pe un link pentru a  vedea o poză sau un video.

În plus, apăsarea pe orice aplicaţie de pe Facebook poate de asemenea să conducă la infiltrarea acestui virus deoarece aceştia sunt atacaţi de către criminalii cibernetici destul de des. Imediat după ce virusul este activat, va începe să trimită cereri de prietenie persoanelor necunoscute, şi de asemenea poate să le accepte.

De asemenea, dorim să vă avertizăm că Facebook nu este un loc complet în siguranţă, şi că sunt unele ajustări minore ce pot fi făcute pentru a vă proteja pe dumneavoastră şi prietenii. În primul rând, vă recomandăm să vă faceţi lista de prieteni privată.

Dacă este publică, escrocii o pot accesa cu uşurinţă şi pot trimite mesaje înşelătoare acestora, în timp ce pretind că sunt dumneavoastră. În plus, este recomandat să păstraţi informaţiile sensibile private. Dacă puteţi, faceţi ca pozele dumneavoastră să fie accesibile doar prietenilor dumneavoastră.

Cum să eliminaţi din calculator virusul Facebook Friend Request?

Dacă aţi observat străini ce apar deodată în lista dumneavoastră cu prieteni, sau dacă observaţi că ceva dubios a fost postat pe peretele dumneavoastră fără a şti, poate fi un semn al prezenţei virusului Facebook Friend Request. Vă rugăm, schimbaţi-vă parola de Facebook cât mai repede şi rulaţi o scanare completă a sistemului cu un anti-spyware actualizat. Puteţi încerca Reimage sau Malwarebytes Malwarebytes.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Virusul Facebook Friend Request sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru dezinstalarea lui Virusul Facebook Friend Request. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage
Software Alternant
Plumbytes Anti-Malware
Am testat eficienţa lui Plumbytes Anti-Malware's în înlăturarea Virusul Facebook Friend Request (2017-08-14)
Malwarebytes
Am testat eficienţa lui Malwarebytes's în înlăturarea Virusul Facebook Friend Request (2017-08-14)
Hitman Pro
Am testat eficienţa lui Hitman Pro's în înlăturarea Virusul Facebook Friend Request (2017-08-14)
Malwarebytes
Am testat eficienţa lui Malwarebytes's în înlăturarea Virusul Facebook Friend Request (2017-08-14)

Despre autor

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-friend-request-virus.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi