Scala de severitate:  
  (11/100)

Virusul Ecosia.org. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Olivia Morelli - - | De tip: Browser hijacker

Nu ar trebui să i se permită virusului Ecosia să vă modifice pagina principală

The example of Ecosia.org

Virusul Ecosia este un motor de căutare chestionabil, care a fost adăugat în categoria de browser hijackeri. Odată instalat, modifică motorul de căutare implicit cu numele domeniului său şi începe să redirecţioneze victimele către site-ul Ecosia.org.

Principala tehnică de distribuţie utilizată de către acest hijacker este cea la pachet. Deci, poate fi răspândit la pachet cu diverse programe gratuite ce au fost descărcate de pe internet. De asemenea, puteţi descărca Ecosia de pe website-ul său oficial, direct de pe Chrome, Firefox, Internet Explorer sau alte browsere.

Dezvoltatorii prezintă acest program ca şi o unealtă gratuită de căutare care generează venituri bazate pe promovare, venituri folosite pentru plantarea copacilor. Conform informaţiilor de la aceştia, ei au plantat mai mult de 9 milioane de copaci, cu ajutorul a 5.5 milioane de utilizatori activi, în Indonezia , Madagascar, Nicaragua, Peru, Burkina Faso şi Tanzania. În ciuda ţelului ambiţios şi generos de a planta un miliard de copaci până în 2020, virusul Ecosia.org încă este considerat un program cu potenţial nedorit (PUP).

După preluarea controlului asupra browserului web, acest hijacker începe să afişeze conţinut sponsorizat în unele dintre rezultatele căutării. Mai mult, poate fi utilizat pentru a urmări căutările utilizatorilor, website-urile vizitate, adresa de IP şi alte informaţii similare. Datele colectate ajută la setarea strategiei comportamentului de piaţă .

Această extensie de browser poate să livreze şi conţinut comercial intrusiv, agresiv, şi în unele cazuri chiar periculos. Pentru a vă proteja de redirecţionările cauzate după apăsarea pe aceste reclame, ar trebui să vă gândiţi la eliminarea lui Ecosia.org din calculator.

Probleme adiţionale cauzate de către acest browser hijacker

După cum am menţionat deja, atacul lui Ecosia poate fi urmat de reclame înşelătoare sau false, care vă pot redirecţiona către website-uri de mare risc. Aceste site-uri pot fi create de către criminalii cibernetici care caută victime naive. În afară de redirecţionarea utilizatorilor către site-uri suspicioase şi deranjarea sesiunilor lor de navigare cu reclame online, această unealtă de căutare mai are o funcţie negativă asociată funcţionalităţii motorului.

Indiferent de faptul că Ecosia.org pretinde că se bazează pe căutarea de pe Bing, Politica de Confidenţialitate a acestui site de căutare notifică faptul că poate altera rezultatele căutărilor. Deci, în topul rezultatelor căutărilor, puteţi găsi suficient conţinut comercial. Ca şi rezultat, găsirea informaţiilor utile poate fi dificilă.

Într-adevăr, ideea acestui proiect este frumoasă. Cu toate acestea, este mai bine să eliminaţi Ecosia.org şi să donaţi banii direct organizaţiilor care rezolvă diverse probleme de mediu. Cercetători diferiţi au dezvăluit că acest program generează foarte multe reclame online care pot conduce la diverse ameninţări cibernetice. Deci, scanaţi-vă calculatorul cu Reimage şi asiguraţi-vă că toate intrările suspicioase din PC au fost dezinstalate.

Metoda chestionabilă de infiltrare a lui Ecosia.org

Indiferent de faptul că acest motor de căutare are un website oficial, dezvoltatorii acestuia au aplicat o strategie de distribuţie chestionabilă, numită „software la pachet” sau mai simplu „la pachet”. . Această metodă de comercializare software permite adăugarea PUP-urilor ca şi component adiţional în pachetele de software.

Multe programe care pot fi descărcate gratuit de pe reţele P2P, site-uri de răspândire fişiere, torrente şi alte surse nesigure vin la pachet cu diverse PUP-uri. Virusul Ecosia călătoreşte la fel. Dacă l-aţi observat în calculatorul dumneavoastră, este posibil să fi descărcat un freeware sau shareware sub setările Rapide/Recomandate.

Problema cu o astfel de setare este că rareori informează despre aplicaţiile terţe ce au fost incluse în pachetul de software. Prin urmare, prin instalarea programelor sub aceste setări, utilizatorii oferă permisiunea indirectă de a descărca întreg pachetul. Între timp, ghidul de instalare Avansat / Personalizat dezvăluie aplicaţiile adiţionale care au fost adăugate în pachet şi permite oprirea instalării acestora.

Pentru a evita programele nedorite, trebuie să optaţi tot timpul pentru aceste setări şi să urmaţi cu atenţie fiecare pas.

Înlăturarea virusului Ecosia

Tehnic, Ecosia nu este un virus. Este un program cu potenţial nedorit. Totuşi, din cauza funcţiilor negative şi a abilităţii de a apărea în mod neaşteptat în browser, acest PUP a fost numit virus. Indiferent de faptul că nu poate cauza avarii uriaşe calculatorului, nu ar trebui să lăsaţi acest hijacker instalat în calculator.

Pentru a elimina virusul Ecosia, aveţi opţiunile manuale sau automate. Ar trebui să selectaţi una din ele imediat după ce acesta şi-a făcut apariţia în sistem deoarece poate cauza probleme adiţionale. În plus, echipa noastră a pregătit instrucţiuni de eliminare cu ilustraţii. Urmaţi-le cu atenţie şi asiguraţi-vă că ştergeţi complet toate intrările asociate hijackerului.

Dacă eliminarea manuală a lui Ecosia.org pare complicată, ar trebui să optaţi pentru cea de a doua opţiune. Metoda de eliminare automată oferă ştergerea infecţiei cu un program anti-malware.

Puteţi înlătura automat Ecosia.org cu ajutorul unuia dintre aceste programe: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware Recomandăm aceste aplicaţii deoarece pot şterge cu uşurinţă potenţialele programe nedorite şi viruşi cu toate fişierele şi intrările lor în regiştri ce sunt asociate cu ele.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Virusul Ecosia.org sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru dezinstalarea lui Virusul Ecosia.org. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage

Manual de înlăturare a virusului Ecosia.org:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Ecosia.org din sistemele Windows

Pentru a elimina acest hijacker din Windows, verificaţi lista cu programe instalate şi dezinstalaţi intrările suspicioase care pot fi asociate acestui browser hijacker.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Ecosia.org şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Ecosia.org sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Ecosia.org din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Ecosia.org din sistemul Mac OS X

Pentru a vă proteja Mac-ul şi pentru a-l elimina pe Ecosia din calculator, trebuie să ştergeţi toate aplicaţiile suspicioase din sistem.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Ecosia.org sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Ecosia.org din Internet Explorer (IE)

Resetaţi browserul IE pentru a scăpa de toate intrările asociate infecţiei.

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Ecosia.org şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Ecosia.org pentru a finaliza înlăturarea Ecosia.org. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Elimină virusul Ecosia.org din Microsoft Edge

Pentru a curăţa Microsoft Edge după atac, urmaţi paşii de mai jos.

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Ecosia.org ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Ecosia.org din Mozilla Firefox (FF)

Eliminaţi extensia de browser Ecosia, precum şi alte addon-uri care ar fi putut fi instalate în Firefox. După, resetaţi browserul. Ajută la ştergerea cookie-urilor de urmărire.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Ecosia.org şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Ecosia.org. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Ecosia.org din Google Chrome

Pentru a fixa Chrome, căutaţi extensiile suspicioase şi dezinstalaţi-le. Este posibil să fie instalate şi unele cookie-uri de urmărire. Deci, ar trebui să le eliminaţi şi pe ele resetând browserul.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Ecosia.org şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Ecosia.org. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Ecosia.org din Safari

Urmaţi paşii de mai jos pentru a termina complet infecţia din Safari.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Ecosia.org sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Ecosia.org. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi