Scala de severitate:  
  (10/100)

Elimină virusul DNSMystic (Instrucţiuni de înlăturare virus) - Ghid gratuit

de Olivia Morelli - - | De tip: Adwareul

De ce calculatorul meu este încet, şi de ce văd atât de multe reclame DNSMystic pe ecranul meu, zilnic?

Virusul DNSMystic este o infecţie cibernetică periculoasă, care cauzează reclame enervante , ce apar pe ecran zilnic. Cunoscut şi ca adware-ul DNSMystic, se crede că acest program aparţine grupului DNSUnlocker, de programe cu potenţial nedorit (PUP). După cum se ştie, adware-ul DNSUnlocker este un program sprijinit de reclame, care în mod maliţios, împinge reclame terţe utilizatorilor şi creează un strat virtual pe ecran. Programul încearcă să furnizeze conţinut sponsorizat prin intermediul banerelor, link-uri in-text, reclame de tip pop-up şi pop-under, reclame intersteţiale, şi alte forme de publicitate. Se pare că DNSMystic funcţionează în acelaşi mod. Cu toate că malware-ul DNSUnlocker este promovat ca şi o unealtă care ajută la „obţinerea accesului către site-uri web restricţionate de locaţie” modificând setările DNS şi, judecând după numele acestuia, DNSMystic probabil va fi lăudat în acelaşi mod, este totuşi mai bine să evitaţi aceste programe cât mai mult posibil. DNS Mystic poate configura scurtăturile browserului, să instaleze unelte ajutătoare şi să modifice setările browserului pentru a obţine control complet asupra browserului web şi pentru a-l utiliza în scopuri proprii. Se pare că acum, acest program adware poate afecta majoritatea browserelor, inclusiv IE, Firefox, Chrome, Safari, şi cel mai probabil, şi altele. Dacă sunt infectate, aceste browsere vor începe să afişeze reclame DNSMystic la întâmplare.

DNSMystic adware
Virusul DNSMystic

Iritarea nu este singura problemă ce poate fi cauzată de „Ads by DNSMystic”. Mai important, aceste reclame nu sunt demne de încredere, şi prin urmare, nu este sigur să apăsaţi pe ele. Toate poartă un link ce direcţionează către un website terţ, extern, şi nu toate sunt sigure pentru vizitat. În plus, este posibil ca ceea ce este afişat de către aceste reclame să nu fie real. Nu fiţi surprins dacă un click dat pe o reclamă atrăgătoare vă aruncă pe un website de jocuri sau de pariere. Din nefericire, exact ca alte programe de tip adware, DNSMystic poate colecta informaţii despre activităţile dumneavoastră de navigare şi obiceiuri, să le analizeze şi să vă ofere o selecţie de reclame terţe. Trebuie să punctăm faptul că ţelul programelor suportate de reclame este să convingă utilizatorii să viziteze website-uri externe, generând în acest mod profit din pay-per-click . Cu toate acestea, am menţionat deja faptul că aceste website-uri nu sunt sigure, de exemplu, pot promova programe dubioase, de exemplu, adware-uri sau browser hijackeri. În cel mai rău caz, puteţi da peste un website care pretinde în mod fals că un anumit program din calculatorul dumneavoastră nu este actualizat, şi că trebuie să îi instalaţi actualizările. Reţineţi – astfel de actualizări pot veni la pachet cu spyware sau malware, şi cu siguranţă nu doriţi un astfel de software în calculatorul dumneavoastră. Dacă suspectaţi că sistemul dumneavoastră este infectat cu această ameninţare, mai bine eliminaţi DNSMystic imediat. Cea mai eficientă metodă de eliminare a lui DNSMystic necesită un program anti-malware sau anti-spyware, şi dacă nu aveţi aşa ceva, vă sugerăm să instalaţi software-ul Reimage Reimage Cleaner .

Cum a reuşit acest adware să se strecoare prin Firewall şi să infecteze PC-ul?

Cel mai şocant lucru despre programele adware este că majoritatea acestora sunt considerate programe legitime. Adware-ul DNSMystic face parte din ele. Totuşi, tehnicile utilizate pentru a se infiltra în sistemul ţintit nu sunt corecte, cel puţin nu din punctul nostru de vedere. Software-ul se răspândeşte cu ajutorul altor programe gratuite, disponibile pentru descărcare online. Prin urmare, ar trebui să urmaţi setările adecvate de instalare atunci când instalaţi programe descărcate de pe Internet. Contrar credinţei populare, setările de instalare „Implicite” şi „Standard” nu sunt cele mai bune alegeri. Acestea, deseori, ascund menţiuni despre alte software-uri terţe adăugate programului principal. Sarcina dumneavoastră este să treceţi la setările de instalare „Personalizate” sau „Avansate” şi să eliminaţi bifele care sunt de acord cu instalarea acestor programe extra.

Cum îmi pot fixa calculatorul după atacul lui DNSMystic?

Pentru a fixa avariile produse de către adware-ul DNSMystic, trebuie să dezinstalaţi din sistem acest software suportat de reclame. Cel mai bun mod de a elimina virusul DNSMystic este prin scanarea întregului sistem cu un software anti-malware pentru a detecta toate fişierele care aparţin acestuia. În cazul în care doriţi să vă testaţi abilităţile de eliminare a lui DNSMystic fără a utiliza un software anti-malware, este posibil să doriţi să vă bazaţi pe instrucţiunile scrise de către experţii noştri:

Puteţi elimina automat viruşi cu ajutorul a unuia dintre aceste programe: Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Vă recomandăm aceste aplicaţii deoarece acestea pot detecta programe cu potenţial nedorit şi viruşi, împreună cu fişierele şi cheile de regiştri asociate lor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage Cleaner Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage Reimage Cleaner, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage Reimage Cleaner este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Free scanner allows you to check your system for damaged and corrupted files. If you need to fix them, you may need to purchase the licensed version of Reimage Reimage Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului DNSMystic:

Înlăturaţi DNSMystic din sistemele Windows

Pentru a elimina virusul DNSMystic, trebuie să completaţi o serie de sarcini foarte importante. Trebuie să faceţi acest lucru cu atenţie, dacă nu doriţi să faceţi greşeli care pot duce la probleme de stabilitate a sistemului. În primul rând, mergeţi în Control Panel, şi urmând instrucţiunile de mai jos, găsiţi şi dezinstalaţi DNSMystic sau DNSUnlocker din sistem. După, vă sugerăm să verificaţi dacă aceste dosare încă se mai află în sistem:

 • C:\Windows\System32\Tasks\dnsmystic;
 • C:\Program Files (x86)\DNSMYSTIC.

Dacă mai sunt, ştergeţi-le. În final, curăţaţi-vă browserele de add-ons şi extensii dubioase, dacă nu doriţi să mai vedeţi reclamele DNSMystic. Totuşi, reţineţi că DNSMystic deseori călătoreşte la pachet cu alte spyware-uri, deci rularea sistemului cu un anti-spyware sau anti-malware este recomandată, cu toate că este o sarcină opţională. Prin scanarea sistemului, se pot dezvălui spyware-urile ascunse în sistemul dumneavoastră.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează DNSMystic şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după DNSMystic sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi DNSMystic din Internet Explorer (IE)

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi DNSMystic şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou DNSMystic pentru a finaliza înlăturarea DNSMystic. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.

Elimină virusul DNSMystic din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, DNSMystic ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi DNSMystic din Mozilla Firefox (FF)

Mozilla Firefox este una dintre principalele ţinte ale adware-ului DNSMystic. Trebuie să ştergeţi extensiile suspicioase din acesta IMEDIAT. Este posibil să întâlniţi add-ons precum Conduit, DNSUnlocker, DNSMystic, sau Iminent. Este mai bine să le eliminaţi din browser.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi DNSMystic şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea DNSMystic. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi DNSMystic din Google Chrome

Sarcina dumneavoastră este să analizaţi toate extensiile instalate în Chrome şi să le eliminaţi pe rând. Vă sugerăm să căutaţi extensii precum Iminent Toolbar, Conduit, DNSUnlocker, DNSMystic, şi altele similare. Toate pot avea legătură cu acest software.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi DNSMystic şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui DNSMystic. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi DNSMystic din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi DNSMystic sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a DNSMystic. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-dnsmystic-virus.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Opinia dumneavostră legată de DNSMystic virus