Scala de severitate:  
  (84/100)

Virusul de tip ransomware oron@india.com. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Lucia Danes - - | De tip: Ransomware

Lucruri pe care ar trebui să le ştiţi în cazul în care fişierele dumneavoastră au fost criptate de ransomware-ul oron@india.com

Virusul oron@india.com este un alt ransomware adus de dezvoltatorii Dharma în familia lor de malware. Exact ca alţi viruşi Dharma, a fost creat pentru a lucra ca şi o unealtă de extorsiune care criptează fişierele victimelor şi cere o recompensă în schimbul cheii de decriptare , necesară pentru procedura de recuperare a datelor. Grupul de ransomware Dharma este foarte similar cu malware-ul Crysis deoarece tot timpul marchează fişierele criptate într-un mod anume. Ransomware-ul oron@india.com  adaugă extensia de fişier a.[oron@india.com].dharma fişierelor criptate; credem că în acest mod autorii ransomware-ului doresc să accentueze adresa de email, şi să se asigure că victima o observă. Malware-ul Dharma este cunoscut ca şi un virus puternic, însă vorbind despre aceşti viruşi @india, lucruri ciudate încep să aibă loc. Evenimentele recente ne fac să credem că scenarii ale lui TeslaCrypt şi Crysis există, unde cheile de decriptare au fost scăpate (cel mai probabil de către oamenii implicaţi în dezvoltarea ransomware-ului). Acum, cheile de decriptare ale ransomware-ului Dharma au fost lansate şi unealta de decriptare de la Kaspersky a fost actualizată din nou. Vă recomandăm să eliminaţi malware-ul oron@india.com din calculator folosind uneltele de eliminare malware Reimage sau Malwarebytes Anti Malware şi să încercaţi unealta de decriptare. Este posibil să vă puteţi recupera gratuit fişierele.

Dezvoltatorii virusului oron@india.com vor ca victima să plătească o recompensă, spunând că este singurul mod de a recupera datele criptate. Totuşi, credem că nu este adevărat şi că acest virus are unele erori. Recent, un vizitator a postat un comentariu pe site-ul 2-spyware , spunând că a reuşit să extragă fişierele criptate cu 7ip, cu toate că au avut extensiile de fişiere .[oron@india.com].dharma. Înainte de a încerca această metodă de recuperare, încercaţi să vă recuperaţi fişierele utilizând unealta de decriptare de mai sus. Acum, iniţiaţi eliminarea virusului oron@india.com.

Cum am fost infectat cu ransomware-ul Dharma?

Frecvent, utilizatorii de calculatoare instalează singuri în calculatoare malware. Escrocii folosesc atacuri sociale inginereşti pentru a convinge victimele nebănuitoare să deschidă ataşamente maliţioase de email, să instaleze actualizări inutile, şi să efectueze alte comenzi fără a gândi. Totuşi, în multe cazuri, hackerii îşi utilizează abilităţile de programare şi răspândesc ransomware-uri cu ajutorul kiturilor de exploatare, reclamelor de pe reţele compromise, şi alte măsuri de distribuire malware. Este posibil să staţi departe de email-urile maliţioase, însă este mult mai dificil de evitat kiturile de exploatare. Pentru a vă proteja PC-ul, ar trebui să utilizaţi programe anti-malware, să aveţi copii de rezervă ale datelor şi să vă abţineţi din a apăsa pe orice reclamă atrăgătoare sau link online.

Moduri de a elimina ransomware-ul oron@india.com

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate, urmaţi ghidul de eliminare oron@india.com de mai jos. Trebuie să ştergeţi automat fişierele virusului – vă recomandăm să lăsaţi sarcina de eliminare a lui oron@india.com pentru un program anti-malware automat, deoarece este mai periculos să încercaţi să ştergeţi manual un virus de tip ransomware. Astfel de viruşi au tendinţa de a-şi ascunde fişierele, să modifice cheile de regiştri şi să facă alte modificări în sistem, şi este dificil de găsit toate acestea pentru a elimina virusul oron@india.com şi să restauraţi calculatorul.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Virusul de tip ransomware oron@india.com sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru dezinstalarea lui Virusul de tip ransomware oron@india.com. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage

Manual de înlăturare a virusului oron@india.com:

Înlăturaţi oron@india.com utilizând Safe Mode with Networking

Eliminaţi ransomware-ul oron@india.com  conform acestor instrucţiuni

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură oron@india.com

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi Reimage sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui oron@india.com.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi oron@india.com utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui oron@india.com. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu Reimage şi asigură-te că oron@india.com a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi oron@india.com din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Există mai multe opţiuni pentru recuperarea fişierelor

1. Să plătiţi o recompensă enormă criminalilor cibernetici (NERECOMANDAT!);

2. Eliminaţi virusul şi utilizaţi unealta de decriptare (poate sau nu funcţiona, însă cu SIGURANŢĂ merită să încercaţi);

3. Folosiţi copii de rezervă pentru a restaura fişierele;

4. Utilizaţi alte metode de recuperare date.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către oron@india.com, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Recuperaţi fişierele utilizând decriptorul Rakhni

Imediat după ce unele chei de decriptare de la Dharma au fost scăpate online, Kaspersky şi-a actualizat unealta de decriptare Rakhni. Puteţi descărca aici decriptorul Dharma..

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de oron@india.com precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus sau Malwarebytes Anti Malware.

Despre autor

Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi