Scala de severitate:  
  (98/100)

Virusul de tip ransomware Gebdp3k7bolalnd4.onion. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Julie Splinters - - | De tip: Ransomware

Gebdp3k7bolalnd4.onion urmează alţi membri ai familiei de ransomware Onion

Virusul Gebdp3k7bolalnd4.onion este detectabil ca şi o nouă versiune a rău famatului grup de ransomware Onion (cunoscut ca şi virusul cu extensia de fişier .onion) . După criptarea fişierelor utilizatorilor cu algoritmul RSA, ransomware-ul îşi deschide interfaţa grafică de utilizator (GUI). Acolo, victima poate alege din două opţiuni, fie de a vedea fişierele sau pentru a trece la pasul următor. După, el sau ea primeşte instrucţiuni despre accesarea website-ului Tor şi pentru a transfera suma de bitcoins indicată. Vorbind de versiunea curentă, se cunoaşte că malware-ul adaugă diverse versiuni de extensii de fişier: .onion._, .onion.to._ ext. js, şi gebdp3k7bolalnd4.onion._. Interesant este faptul că versiunea curentă nu necesită utilizarea lui Tor, un browser care poate oferi abilitatea de a naviga anonim pe web. În ciuda faptului că acest malware pare a fi periculos, nu luaţi în considerare plata recompensei, ci treceţi la eliminarea lui Gebdp3k7bolalnd4.onion. Pentru acest scop, puteţi utiliza Reimage sau Malwarebytes Anti Malware.The image illustrating Gebdp3k7bolalnd4.onion virus

Imediat după ce procesul de criptare este finalizat, malware-ul îşi deschide GUI-ul şi fişierul .html unde malware-ul informează utilizatorii despre faptul că fişierele au fost criptate. Mai mult, victimele sunt încurajate să cumpere un anumit software de decriptare – Decriptorul Gebdp3k7bolalnd4.onion. Cu toate că este identificat ca şi Cry128, însă este posibil ca decriptorul proiectat pentru versiunea originală să nu funcţioneze. Reţineţi că chiar dacă reuşeşte să decodeze fişierele, este posibil să creeze mai multe oportunităţi de infiltrare pe viitor. Deci, nu există vreo garanţie precum că programul funcţionează în mod adecvat şi că fişierele vor fi complet decriptate. Mai târziu, sugerează accesarea a trei website-uri .onion pentru a face transferul recompensei. Deoarece astfel de domenii oferă anonimitate, nu există un cod sursă pe website pentru a urmări criminalii. Interesant este faptul că victimele nu trebuie să descarce şi să instaleze browserul Tor. În plus, toate fişierele criptate sunt cu 36 de bytes mai mari decât datele originale. Această caracteristică poate fi o metodă pentru a crea o cheie de decriptare. În orice caz, nu se recomandă să lăsaţi acest malware, ci să eliminaţi imediat Gebdp3k7bolalnd4.onion.

Metode de distribuire a malware-ului

Există trei metode principale prin care puteţi fi infectat cu malware. Escrocii preferă deghizarea malware-ului sub forma unei chitanţe false, rambursare de taxe sau email netrimis. Deci, o acţiune în grabă poate conduce la infectarea cu malware. Dacă primiţi un astfel de email, ignoraţi-l şi scanaţi-vă dispozitivul cu un software de eliminare malware. Ultimul poate fi util pentru a vă proteja de troianii care poartă atacul Gebdp3k7bolalnd4.onion. Ar trebui să fiţi atent atunci când adăugaţi extensii de browser noi sau analizaţi invitaţiile Google Docs primite de la prieteni . De asemenea, descărcarea unei aplicaţii legitime nu limitează tot timpul riscul de a descărca o versiune maliţiosă. Deoarece website-ul de plată încă funcţionează, ar putea sugera faptul că malware-ul este încă activ. Fiţi atent şi administraţi-vă aplicaţiile de securitate.

Terminarea lui Gebdp3k7bolalnd4.onion

Cel mai rapid mod de a elimina acest malware este prin lansarea aplicaţiei de securitate anti-malware. Eliminarea lui Gebdp3k7bolalnd4.onion nu ar trebui să dureze mult timp. Dacă ransomware-ul a modificat fişierele din regiştri iar PC-ul nu răspunde înainte de a încerca să deschideţi aplicaţia anti-spyware sau orice altă aplicaţie de securitate, urmaţi instrucţiunile afişate mai jos. Este dificil să eliminaţi manual virusul Gebdp3k7bolalnd4.onion, deoarece acest ransomware se ascunde în sistem. Deci, metoda automată pare a fi o opţiune mai bună.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Virusul de tip ransomware Gebdp3k7bolalnd4.onion sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru dezinstalarea lui Virusul de tip ransomware Gebdp3k7bolalnd4.onion. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage

Manual de înlăturare a virusului Gebdp3k7bolalnd4.onion:

Înlăturaţi Gebdp3k7bolalnd4.onion utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Gebdp3k7bolalnd4.onion

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi Reimage sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Gebdp3k7bolalnd4.onion.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Gebdp3k7bolalnd4.onion utilizând System Restore

System Restore poate fi util pentru a recâştiga accesul la calculator. Reţineţi că această metodă nu criptează fişierele, ci doar vă permite să lansaţi anumite funcţionalităţi ale Windows-ului. După, ar trebui să reuşiţi să eliminaţi ransomware-ul Gebdp3k7bolalnd4.onion.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Gebdp3k7bolalnd4.onion. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu Reimage şi asigură-te că Gebdp3k7bolalnd4.onion a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi Gebdp3k7bolalnd4.onion din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către Gebdp3k7bolalnd4.onion, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Merită să folosiţi Data Recovery Pro?

Puteţi reuşi să recuperaţi unele dintre fişierele şi email-urile şterse. Cu toate acestea, doar un decriptor oficial poate oferi 100% garanţia de recuperare a datelor.

 • Descarcă Data Recovery Pro (http://faravirus.ro/download/data-recovery-pro-setup.exe);
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul Gebdp3k7bolalnd4.onion;
 • Recuperaţi-le.

Utilitatea lui ShadowExplorer

Foloseşte copiile din volumul din umbră pentru recuperarea datelor. Încercaţi-l.

 • Căutaţi un fişier criptat pe care doriţi să îl recuperaţi şi apăsaţi dreapta pe el;
 • Selectaţi “Properties” şi mergeţi la fereastra “Previous versions”;
 • Aici, verificaţi fiecare copie disponibilă a fişierelui în “Folder versions”. Ar trebui să selectaţi versiunea pe care doriţi să o recuperaţi şi apăsaţi “Restore”.

Decriptorul Gebdp3k7bolalnd4.onion

Evitaţi instalarea celui promovat de către hackeri. Încercaţi să vă decriptaţi fişierele cu decriptorul Cry128.

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Gebdp3k7bolalnd4.onion precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus sau Malwarebytes Anti Malware.

Despre autor

Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi