Scala de severitate:  
  (99/100)

Virusul de tip ransomware Amagnus@india.com. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Lucia Danes - - | De tip: Ransomware

O nouă variantă a virusului de tip ransomware Dharma numită Amagnus@india.com se răspândeşte rapid

Virusul Amagnus@india.com este o variantă a ransomware-ului Dharma, care pare fi o îmbunătăţire a virusului Crysis. Deoarece cheile principale ale ransomware-ului Crysis au fost lansate, iar victimele au reuşit să decripteze fişierele cu .extensia de fişier .xtbl gratuit, autorii de malware au devenit lacomi şi au început rapid să trimită noi variante de ransomware, îmbunătăţite. Ransomware-ul Amagnus@india.com, precum şi clonele lui, virusul stopper@india.com sau virusul pay4help@india.com, blochează fişierele cu un algoritm de criptare complex şi adaugă o anumită extensie de fişier acestora. În acest caz, virusul adaugă extensia de fişier [Amagnus@india.com].wallet sau [Amagnus@india.com].dharma fiecărui fişier criptat. După ce transformă fişierele în inaccesibile, virusul pregăteşte un mesaj, care este salvat într-un document How to decrypt your files.txt sau ReadMe.txt şi îl salvează în PC-ul victimei. Aceeaşi notă de recompensă se ascunde în fiecare dosar ce conţine unele date criptate. Această notă de recompensă, exact ca şi wallpaper-ul de pe ecran setat de către virus în calculatorul compromis, oferă detalii scurte despre infecţie, precizând că plata recompensei este singurul mod de a recupera cu succes fişierele. Din păcate, dacă nu aveţi copii de rezervă, aceste cuvinte sunt adevărate. Dacă nu aveţi copii de rezervă, vă sugerăm să încercaţi opţiunile de recuperare date prezentate, însă reţineţi că este posibil ca aceste soluţii să nu vă poată ajuta la recuperarea datelor criptate. În plus, nu uitaţi să eliminaţi malware-ul Amagnus@india.com  utilizând unelte de eliminare malware adecvate. Echipa noastră recomandă utilizarea lui Reimage, însă puteţi încerca opţiuni alternative, precum Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus sau Malwarebytes Anti Malware.
Malicious Dharma variant dubbed Amagnus@india.com virus

Dacă recuperarea fişierelor dumneavoastră este de maximă importanţă, ar trebui să luaţi în considerare mai multe lucruri înainte să puneţi mâna pe cardul de credit. Să nu aveţi încredere în promisiunile criminalilor de a vă oferi unealta de decriptare imediat după ce achitaţi recompensa – în unele cazuri, criminalii „uită”, ignoră, şi nu se mai întorc la victimele care au plătit recompensa. Prin urmare, evaluaţi riscul de a pierde banii împreună cu fişierele pentru nimic.

Cum se răspândesc viruşii ransomware?

Malware-ul Amagnus@india.com, la fel ca restul viruşilor Dharma, este distribuit în general prin intermediul email-ului, deci trebuie să fiţi atent de fiecare dată când intraţi în contul dumneavoastră de email. Atenţie la scrisorile de phishing ce par legitime, care furnizează o sarcină utilă de malware sub forma unui fişier ce pare sigur! În ziua de azi, escrocii reuşesc să răspândească viruşi introducând scripturi maliţioase în fişiere de tip PDF sau chiar imagini. Deci, dacă aţi primit deodată un email de la o companie necunoscută care vă cere să vizualizaţi conţinutul fişierului ataşat, nu urmaţi comanda. Reţineţi că criminalii pot pretinde că lucrează pentru Paypal şi au dreptul de a informa oamenii despre „plăţi primite”, deci nu apăsaţi orbeşte pe link-urile sau ataşamentele de email din astfel de scrisori. Încercaţi să vă aduceţi aminte dacă ar fi trebuit să primiţi o astfel de plată, în primul rând. Urmaţi bunul simţ şi nu lăsaţi escrocii să vă înşele cu trucuri atât de ieftine. Unii distribuitori de malware angajează tehnici avansate de răspândire malware, de exemplu, promovare maliţioasă sau kituri de exploatare, şi în cazul în care victima întâlneşte astfel de pericole, o unealtă anti-malware ar putea fi singurul lucru capabil să vă apere sistemul deoarece utilizatorii non-tehnici cu greu pot recunoaşte reclamele maliţioase sau redirecţionările către website-uri infecţioase, înainte să fie prea târziu.

Cum să elimin virusul Amagnus@india.com?

Nu lăsaţi virusul Amagnus@india.com liber în sistem. Eliminaţi acest virus periculos utilizând o unealtă adecvată în loc să încercaţi să luptaţi contra lui pe cont propriu. Pentru a elimina ransomware-ul Amagnus@india.com trebuie să porniţi PC-ul urmând instrucţiunile noastre, după care să rulaţi software-ul anti-malware pentru a scana în detaliat sistemul. Dacă nu aveţi un software anti-malware, îl puteţi descărca şi instala în timp ce PC-ul este în Safe Mode with Networking. Imediat după ce terminaţi cu eliminarea lui Amagnus@india.com încercaţi aceste tehnici de recuperare date (oferite mai jos).

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Virusul de tip ransomware Amagnus@india.com sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru dezinstalarea lui Virusul de tip ransomware Amagnus@india.com. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage

Manual de înlăturare a virusului Amagnus@india.com:

Înlăturaţi Amagnus@india.com utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Amagnus@india.com

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi Reimage sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Amagnus@india.com.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Amagnus@india.com utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Amagnus@india.com. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu Reimage şi asigură-te că Amagnus@india.com a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi Amagnus@india.com din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Victimelor virusului de tip ransomware Amagnus@india.com li se recomandă să nu plătească recompensa, doar în cazul în care costul datelor pierdute este mai mare decât cel al recompensei.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către Amagnus@india.com, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Utilizaţi Data Recovery Pro:

Urmaţi aceste instrucţiuni pentru a încerca această unealtă de recuperare date.

 • Descarcă Data Recovery Pro (http://faravirus.ro/download/data-recovery-pro-setup.exe);
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul Amagnus@india.com;
 • Recuperaţi-le.

Încercaţi să găsiţi acele Windows Previous Versions

Windows Previous versions vă poate ajuta să recuperaţi fişierele criptate. Prin urmare, trebuie să vă uitaţi dacă există în PC-ul dumneavoastră!

 • Căutaţi un fişier criptat pe care doriţi să îl recuperaţi şi apăsaţi dreapta pe el;
 • Selectaţi “Properties” şi mergeţi la fereastra “Previous versions”;
 • Aici, verificaţi fiecare copie disponibilă a fişierelui în “Folder versions”. Ar trebui să selectaţi versiunea pe care doriţi să o recuperaţi şi apăsaţi “Restore”.

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Amagnus@india.com precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus sau Malwarebytes Anti Malware.

Despre autor

Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi