Scala de severitate:  
  (97/100)

Virusul cu extensia de fişier .ccc. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Julie Splinters - - | De tip: Ransomware

Ce înseamnă extensia de fişier .ccc de la sfârşitul fişierelor?

La sfârşitul lui octombrie, furnizorii din securitate au început să avertizeze oamenii despre o nouă versiunea a ransomware-ului TeslaCrypt. Această nouă ameninţare lansată este diferită faţă de versiunile anterioare deoarece adaugă „extensia de fişier .ccc” fişierelor personale care sunt stocate în PC-ul dumneavoastră. Deci, dacă observaţi fişiere, inclusiv .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3., şi multe altele care au extensia .ccc, înseamnă că aţi fost infectat cu un ransomware.

Cum poate ransomware-ul cu extensia de fişier .ccc să îmi infecteze calculatorul?

Exact ca şi versiunile anterioare, virusul cu extensia de fişier .ccc, este răspândit cu ajutorul troianilor. Se poate ascunde în ataşamentele e-mailurilor spam, avertizări de actualizări false, pagini ilegale, şi prin alte mijloace similare. Prin urmare, este vital să aveţi obiceiuri de navigare securizate. Vă recomandăm să:

 • Instalaţi un anti-spyware de încredere şi să îl menţineţi actualizat;
 • NU deschideţi mesajele e-mailurilor pe care nu le aşteptaţi. Indiferent dacă titlul vă informează despre achiziţii pre-plătite, plăţi lipsă, taxe şi alte probleme importante, în primul rând acordaţi atenţie asupra gramaticei şi modului în care a fost scris. Dacă observaţi greşeli, raportaţi e-mailul ca spam imediat deoarece e-mailurile oficiale NU pot fi trimise cu greşeli!
 • În cazul în care consideraţi că din PC-ul dumneavoastră lipsesc actualizări de software (Java, Flash Player, Media Player, etc.) vizitaţi paginile oficiale şi descărcaţi-le direct de acolo. Niciodată să apăsaţi pe notificări de actualizare software ce pot pot apărea la întâmplare pe ecran deoarece acestea sunt în mod comun utilizate de către fraudatorii cibernetici.

.ccc File Extension ransomware

Ce semne dezvăluie că acest ransomware se află deja în sistem?

Virusul cu extensia de fişier .ccc aparţine celui mai înalt nivel de periculozitate deoarece poate dăuna unor date importante precum imagini, fişiere video, documente, etc., care sunt stocate în sistemul PC-ului dumneavoastră. Prin urmare, poate fi cea mai urâtă experienţă a dumneavoastră dacă nu aveţi copii ale fişierelor. Imediat după ce acest ransomware actualizat TeslaCrypt 2.0 este executat, toate datele care conţin extensiile de fişier date mai sus vor conţine extensia de fişier .ccc. În plus, va genera mesaje la întâmplare care în mod normal sunt denumite howto_recover_file_.txt şi howto_recover_file_.html. Victimei i se va cere să plătească 2 bitcoin sau aproximativ 500 de dolari pentru a obţine o cheie privată de decriptare. Astfel de mesaje vor fi vizibile în fiecare dosar care conţine fişiere criptate. Experţii din securitate avertizează că este practic imposibil să mai recuperezi fişierele avariate deoarece virusul cu extensia de fişier .ccc TeslaCrypt utilizează un cod de criptare înşelător AES-256-CBC şi „stochează doar o cheie publică a SHA256 a cheii private generate de bitcoinaddress”. Deci, se pare că singurul mod prin care se poate decripta data este prin a plăti suma cerută. Totuşi, experienţa din a avea de a face cu ameninţări cibernetice precum virusul cu extensia de fişier .ccc, arată că plătind recompensa nu oferă nimic decât pierderea unei sume mari de bani. Desigur, plata recompensei poate aduce o cheie privată în adresa dumneavoastră de e-mail şi o recuperare cu succes a datelor dumneavoastră. Totuşi, nu puteţi fi sigur de acest lucru. Dezvăluind datele despre cardul dumneavoastră de credit, riscaţi să vi se atace contul bancar. Deci, vă recomandăm să eliminaţi virusul cu extensia de fişier .ccc utilizând Reimage şi să încercaţi să vă recuperaţi fişierele pierdure cu ajutorul uneltelor de recuperare. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre eliminarea extensiei de fişier .ccc, ar trebui să mergeţi pe pagina următoare.

Cum pot elimina această infecţie maliţioasă de ransomware?

Dacă deja aţi descoperit toate datele criptate de către ransomware-ul cu extensia de fişier .ccc, ar trebui să eliminaţi imediat această infecţie. Desigur, dacă nu aveţi copii ale fişierelor, însă PC-ul dumneavoastră conţine documente importante, cel mai probabil ar trebui să luaţi în considerare plata recompensei. Totuşi, după cum am menţionat, nu vă garantează că veţi primi cheia privată de decriptare şi că vă veţi recupera cu succes datele. Pentru a vă fixa calculatorul şi pentru a vă recupera datele, vă recomandăm să utilizaţi Reimage sau anti malware-ul Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes care vă poate ajuta să eliminaţi acest ransomware. Pentru a efectua decriptarea fişierelor, vă puteţi baza pe unul dintre următoarele programe: Kaspersky virus-fighting utilities, Photorec, sau R-Studio

De asemenea, puteţi elimina virusul cu extensia de fişier .ccc utilizând ghidul oferit mai jos. Totuşi, eliminarea manuală NU este recomandată în acest caz particular deoarece poate să afecteze alte fişiere importante din PC-ul dumneavoastră.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.

Manual de înlăturare a virusului .ccc File Extension:

Înlăturaţi .ccc File Extension utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură .ccc File Extension

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi Reimage sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui .ccc File Extension.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi .ccc File Extension utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui .ccc File Extension. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu Reimage şi asigură-te că .ccc File Extension a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de .ccc File Extension precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner sau Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Despre autor

Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-ccc-file-extension-virus.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi