Scala de severitate:  
  (99/100)

Elimină virusul CTB Locker (Ghid actualizat)

de Olivia Morelli - - | De tip: Ransomware

Virusul CTB Locker (cunoscut ca şi ransomware-ul CTB-Locker) este ultimul tip de crypto-malware, care a început să atace utilizatorii de PC la jumătatea lunii iulie, 2014. Este aproape identic cu virusul Cryptowall, Cryptolocker, Cryptorbit, Critroni, etc., deci dacă aţi auzit despre vreunul dintre aceşti paraziţi, veţi şti pentru ce sunt utilizate ransomware-urile. În mod normal, este proiectat pentru a cripta fişiere de date specifice şi să facă oamenii să plătească pentru decriptarea lor. În majoritatea cazurilor, oamenii care doresc să îşi recupereze conexiunea la imaginile, video-urile lor şi la alte fişiere trebuie să plătească 120 de dolari. Totuşi, uneori ransomware-ul CTB Locker cere doar 24 de dolari sau chiar mai puţin. Desigur, această recompensă trebuie achitată sub forma de bitcoins. În cazul în care consideraţi că PC-ul dumneavoastră deja a fost infectat de către virusul CTB Locker, primul lucru pe care ar trebui să îl observaţi este faptul că nu puteţi accesa fişierele dumneavoastră. În plus, puteţi observa un mesaj de avertizare ce explică întreaga situaţie şi care cere o recompensă. În acest caz, ar trebui să vă scanaţi imediat calculatorul cu un program anti-spyware de încredere deoarece cu cât veţi face acest lucru mai devreme cu atât veţi putea salva mai multe fişiere. Din nefericire, acest virus poate fi observat cu greu înainte de a îşi arăta notificarea care raportează despre datele criptate şi despre plata recompensei. Din acest motiv ar trebui să aveţi un anti-spyware actualizat instalat în calculator, care poate preveni cu uşurinţă infecţii de acest fel. Pentru acest lucru vă recomandăm să utilizaţi Reimage.

ACTUALIZARE: CTB-Locker a fost reînnoit la începutul lui 2015. După asta, acest virus cere achitarea a 3 bitcoins sau aproximativ 630 de dolari pentru oportunitatea ca oamenii să îşi recupereze accesul la fişiere. În plus, include „decriptare gratuită”, un termen limită extins de plată a taxei (96 de ore) şi o opţiune care permite modificarea limbei în care este prezentat mesajul recompensei. În acest moment, victimile pot modifica din engleză în daneză, germană şi italiană. Un lucru interesant este faptul că această nouă versiune de la CTB Locker permite oamenilor să selecteze 5 fişiere diferite pentru o decriptare gratuită. Această opţiune este numită „Test de decriptare” şi este oferită pentru a convinge utilizatorii că acest serviciu nu este inventat. Chiar şi aşa, NU ar trebui să plătiţi această recompensă şi să sprijiniţi escrocii. Doar scanaţi-vă calculatorul cu un anti-spyware sigur şi descărcaţi unul dintre programele de mai jos. Acestea ar trebui să vă poată ajuta să recuperaţi fişierele.

CTB Locker

Cum poate CTB Locker să îmi infecteze calculatorul?

CTB Locker este în general răspândit prin intermediul email-urilor înşelătoare. Acestea pot fi setate astfel încât să pretindă că trebuie să confirmaţi anumite achiziţii, să aprobaţi plăţi, etc. Desigur, odată ce victima este înşelată în a descărca un ataşament fals, PC-ul este infectat cu ransomware. În plus, trebuie să acordaţi foarte multă atenţie cu pop up-urile enervante ce vă oferă actualizări de Java sau Flash Player deoarece şi acestea vă pot conduce la infiltrarea lui CTB Locker. Imediat după ce acest virus intră în sistem, va lăsa propriile fişiere după care va scana în sistem fişierele specifice. După ce descoperă fişierele necesare (3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, etc.) le va bloca utilizând o metodă de criptare de tip curbă eliptică. Apropo, se pare că acest virus de asemenea este capabil să comunice cu serverele sale de comandă şi control prin intermediul lui Tor şi să îi urmeze comenzile. Dacă utilizaţi Windows XP, Windows Vista, Windows 7 şi 8, ar trebui să acordaţi atenţie faptului că în acest moment acest virus este capabil să infecteze doar aceste sisteme. În cazul în care consideraţi că PC-ul dumneavoastră a fost infectat şi că fişierele dumneavoastră sunt criptate, le puteţi verifica utilizând fişierul %MyDocuments%\.html. Din nefericire, nu veţi reuşi să recuperaţi acele fişiere fără a achita o recompensă pentru dezvoltatorii virusului CTB Locker.

Cum să elimin virusul CTB Locker?

În cazul în care credeţi că virusul CTB Locker v-a infectat deja sistemul, ar trebui să utilizaţi aceşti paşi şi să îl eliminaţi din calculatorul dumneavoastră. În plus, vă recomandăm să luaţi în considerare prevenirea acestor tipuri de infecţii. Pentru acest lucru puteţi folosi programele menţionate anterior. În plus, nu uitaţi să luaţi în considerare şi crearea de copii (ar trebui efectuată cât mai frecvent posibil). În final, puteţi folosi hard drive-uri externe, CD-uri, DVD-uri, Google Drive, Dropbox, Flickr şi alte soluţii. De asemenea, este recomandat să vă asiguraţi că toate fişierele împărtăşite cu alţii sunt disponibile doar pentru grupurile de utilizatori necesari sau utilizatori autentificaţi.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Virusul CTB Locker captură de ecran
Virusul CTB Locker captură de ecranVirusul CTB Locker captură de ecranVirusul CTB Locker captură de ecran

Manual de înlăturare a virusului CTB Locker:

Înlăturaţi CTB Locker utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură CTB Locker

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi Reimage sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui CTB Locker.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi CTB Locker utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui CTB Locker. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu Reimage şi asigură-te că CTB Locker a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de CTB Locker precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-ctb-locker-virus.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Opinia dumneavostră legată de CTB Locker virus