Scala de severitate:  
  (11/100)

Virusul Aliexpress. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Jake Doevan - - | De tip: Adwareul

Virusul Aliexpress poate afişa reclame false şi să vă redirecţioneze către site-uri de phishing

Example of Aliexpress virus

Aliexpress este un magazin online, popular. Cu toate acestea, criminalii cibernetici şi escrocii, deseori, profită de serviciul legitim pentru a afişa utilizatorilor reclame maliţioase, să obţină date confidenţiale sau să fure bani. Prin urmare, termenul de virus Aliexpress conţine o varietate de activităţi care sunt efectuate sub numele unei platforme legitime de cumpărături.

De obicei, criminalii profită de programele de tip adware care redirecţionează către un website fals numit Aliexpress.com, sau ca să afişeze reclame suspicioase. În mod normal, astfel de programe cu potenţial nedorit (PUP-uri) se răspândesc la pachet cu alte programe şi se strecoară neobservate în sistem.

Cercetătorii din securitate au detectat mai multe versiuni ale adware-ului Aliexpress- activities.aliexpress.com, superdeals.aliexpress.com, şi bestsales.aliexpress.com. Totuşi, aplicaţiile suportate de reclame pot folosi şi alte domenii. Deci, stilul de operare al adware-ului rămâne similar şi poate cauza aceste probleme:

să afişeze reclame pe fiecare website pe care îl vizitaţi;

 • să vă redirecţioneze către site-uri de phishing;
 • să transforme un text la întâmplare în hiperlink;
 • să colecteze informaţii despre obiceiul de navigare;
 • să încerce să fure detalii personale identificabile, precum informaţii bancare, detalii despre cardul de credit sau credenţiale;
 • să ruleze diverse procese în fundal făcând sistemul să ruleze mai încet.

În majoritatea cazurilor, virusul Aliexpress.com operează ca şi o aplicaţie sprijinită de reclame. Poate livra cupoane false de reduceri care redirecţionează către site-uri chestionabile ce cer completarea unor chestionare sau introducerea informaţiilor personale pentru a primi cuponul.

De asemenea, poate da comparaţii de preţuri false sau redirecţionări către site-uri de phishing care arată exact ca Aliexpress. Deci, utilizatorilor li se recomandă să verifice tot timpul numele domeniului înainte de a se autentifica sau de a achiziţiona bunuri de pe website-ul de cumpărături. Dacă nu este Aliexpress.com, să nu aveţi încredere în el!

Dacă browserul dumneavoastră (Chrome, Firefox, Explorer, etc.) vă redirecţionează frecvent către un website de cumpărături sau afişează reclame Aliexpress, ar trebui să vă scanaţi sistemul cu un anti-malware reputabil. Aceste probleme de redirecţionare sunt principalele simptome care arată că PC-ul ar putea fi infectat cu adware.

Vă sugerăm să folosiţi Reimage pentru eliminarea virusului Aliexpress. Totuşi, puteţi alege orice alt software de securitate. Cu toate acestea, nu uitaţi să îl actualizaţi mai întâi; uneltele neactualizate s-ar putea să nu poată identifica şi elimina această ameninţare cibernetică.

În plus, puteţi elimina manual adware-ul Aliexpress, urmând instrucţiunile pregătite de noi. Reţineţi că este posibil ca componentele adware-ului să fie instalate în sistem, pentru fiecare browser instalat în PC.

Versiuni ale virusului Aliexpress.com

Activities.aliexpress.com. Acest domeniu este larg utilizat de către diverse programe de tip adware, pentru a genera profit din promovare. Aplicaţia sprijinită de reclame poate declanşa redirecţionări către website-uri false de cumpărături, site-uri comerciale, şi să vă inunde browserul cu reclame Aliexpress.com, suspicioase.

Superdeals.aliexpress.com. Redirecţionările către Superdeals.aliexpress.com avertizează despre infiltrarea unui adware. Exact ca şi versiunea anterioară a acestui adware, acesta a fost creat pentru a afişa conţinut comercial agresiv pe browserul utilizatorului. Prin urmare, va scădea nivelul experienţei de navigare şi poate pune în risc securitatea utilizatorului.

Best.aliexpress.com. Principala diferenţă a acestei versiuni a virusului Aliexpress.com este redirecţionarea către un domeniu diferit. Deci, celelalte caracteristici rămân la fel. Acest PUP poate afişa diverse tipuri de popup-uri sau reclame care par a livra oferte sau reduceri utile.

Aplicaţiile sprijinite de reclame se răspândesc la pachet cu freeware sau shareware

Programele de tip adware care sunt responsabile pentru redirecţionări sau reclame agresive, de obicei, sunt adăugate în pachete de software. Aceste „pachete” pot fi orice freeware sau shareware pe care îl puteţi descărca de pe diverse surse online.

PUP-ul se strecoară în sistem neobservat, dacă utilizatorii aleg instalatorul Recomandat sau Rapid, care nu dezvăluie în mod deschis addon-urile adiţionale. Prin urmare, acordă permisiunea de a instala un pachet complet fără a şti ce se ascunde în el.

Pentru a evita această situaţie neplăcută, utilizatorii ar trebui să se obişnuiască să instaleze programe noi folosind setările Personalizate sau Avansate. Cu toate acestea, este important să nu vă grăbiţi şi să vă asiguraţi că nu lăsaţi „descărcări adiţionale” preselectate. Echipa de securitate de la uirusu.jp recomandă alegerea unor surse reputabile pentru descărcare de software.

Dezinstalaţi virusul de redirecţionare Aliexpress şi eliminaţi reclamele nedorite din browser

Imediat după ce aţi observat redirecţionările şi reclamele nedorite, ar trebui să obţineţi un anti-malware reputabil pentru a elimina virusul Aliexpress.com din calculator. Este cea mai rapidă metodă de a vă reîntoarce la sesiuni normale de navigare şi să evitaţi suferinţa de pe urma crimelor cibernetice.

Cu toate acestea, puteţi opta şi pentru eliminarea manuală a virusului Aliexpress. Urmând instrucţiunile de sub acest articol, trebuie să dezinstalaţi programele şi extensiile ce ar putea fi asociate acestui adware. În plus, trebuie să eliminaţi alte intrări asociate şi să resetaţi browserele web afectate.

Puteţi înlătura automat Aliexpress cu ajutorul unuia dintre aceste programe: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware Recomandăm aceste aplicaţii deoarece pot şterge cu uşurinţă potenţialele programe nedorite şi viruşi cu toate fişierele şi intrările lor în regiştri ce sunt asociate cu ele.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Virusul Aliexpress sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru dezinstalarea lui Virusul Aliexpress. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage

Manual de înlăturare a virusului Aliexpress:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Aliexpress din sistemele Windows

Pentru a opri activităţile virusului de redirecţionare Aliexpress, trebuie să dezinstalaţi adware-ul împreună cu toate componentele lui din calculatorul Windows, şi să resetaţi toate browserele web. Aceste instrucţiuni vă vor ajuta:

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Aliexpress şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Aliexpress sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Aliexpress din sistemul Mac OS X

Dacă adware-ul v-a afectat dispozitivul Mac, aceste instrucţiuni vă pot ajuta să rezolvaţi problema:

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Aliexpress sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Aliexpress din Internet Explorer (IE)

Fixaţi Internet Explorer urmând aceşti paşi:

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Aliexpress şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Aliexpress pentru a finaliza înlăturarea Aliexpress. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Elimină virusul Aliexpress din Microsoft Edge

După infiltrarea PUP-ului, puteţi lua în considerare resetarea lui Microsoft Edge:

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Aliexpress ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Aliexpress din Mozilla Firefox (FF)

Pentru a scăpa de virusul de redirecţionare Aliexpress.com, trebuie să aveţi grijă de Mozilla Firefox; dezinstalaţi addon-urile chestionabile şi resetaţi-l.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Aliexpress şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Aliexpress. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Aliexpress din Google Chrome

Reclamele Aliexpress.com nu vă vor mai deranja după ce dezinstalaţi toate extensiile de Chrome suspicioase, şi dacă resetaţ browserul.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Aliexpress şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Aliexpress. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Aliexpress din Safari

Pentru a opri activităţile nedorite din Safari, urmaţi aceste instrucţiuni:

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Aliexpress sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Aliexpress. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi