Ce este utcsvc.exe? Ar trebui să îl elimin?

de Jake Doevan - -

Procesul utcsvc.exe ce rulează în Task Manager poate ascunde o infecţie cibernetică

Utcsvc.exe este un executabil care poate rula diverse programe într-un calculator Windows. Fişierul aparţine corporaţiei Microsoft şi poate fi folosit pentru unele procese ale sistemului. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, acest fişier este considerat ca având potenţial periculos.

Conform lui VirusTotal data, 12 din principalele 55 de programe antivirus detectează acest fişier ca fiind maliţios. Între timp, Hybrid Analysis oferă şi mai multe rate de detectare. Mai mult, Emsisoft a detectat mai mult de 100 de fişiere asociate lui utcsvc.exe care au fost marcate ca şi nedemne de încredere.

Nu există vreo îndoială asupra faptului că acest fişier poate cauza activităţi nedorite în calculator. Se pare că acest fişier poate fi utilizat pentru a distribui malware sau troiani. Momentan, nu se cunosc ameninţările cibernetice care ar putea fi răspândite sau executate de către acest fişier. Totuşi, procesul utcsvc.exe poate fi capabil să efectueze aceste sarcini:

  • să execute ransomware în calculator;
  • să cripteze sau să şteargă fişierele;
  • să instaleze spyware;
  • să fure informaţii personale, precum date bancare, informaţii despre cardul de credit, detalii de autentificare sau alte informaţii private;
  • să instaleze alte programe maliţioase;
  • să deschidă un backdoor.

Prin urmare, dacă aţi observat că PC-ul dumneavoastră se comportă într-un mod ciudat, de exemplu, afişează alerte de sistem, inundă browserul cu reclame agresive sau nu puteţi deschide unele dintre fişiere, trebuie să deschideţi Task Manager şi să vă uitaţi la ce procese rulează. Dacă observaţi utcsvc.exe, acesta ar putea fi responsabil pentru aceste procese.

Totuşi, înainte de a elimina utcsvc.exe, ar trebui să scanaţi acest executabil cu unelte de securitate pentru a vă asigura că chiar este maliţios. Dacă acest fişier nu este periculos şi îl ştergeţi, este posibil să cauzaţi probleme calculatorului, sistemului de operare sau unor programe.

Reţineţi că pentru a elimina în siguranţă utcsvc.exe, trebuie să utilizaţi un software profesional de eliminare malware. Puteţi alege pentru această sarcină Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus sau Malwarebytes Anti Malware.

Executabilul maliţios se poate răspândi ca şi un fişier ce pare sigur

Fişierul maliţios utcsvc.exe se poate răspândi ca un fişier ascuns, program sau actualizare. Prin urmare, de cele mai multe ori, utilizatorii sunt înşelaţi în a-l instala voluntar. Acest .exe se poate arăta sub formă de:

  • ataşament al unui email;
  • program sau fişier ilegal (de ex., film, muzică);
  • actualizare falsă a unui software;
  • un antivirus sau un alt program fals.

Deci, dacă recent aţi deschis un fişier ataşat într-un email de tip spam sau aţi descărcat conţinut ilegal, ar trebui să vă asiguraţi că nu aţi instalat şi acest malware. În general, trebuie să fiţi atent online, şi să nu efectuaţi activităţi riscante pentru a evita atacurile cibernetice.

Terminarea procesului utcsvc.exe

Înainte de a opri sau şterge acest executabil şi operaţiunile lui, trebuie să verificaţi dacă chiar este maliţios. Dacă sunteţi 100% sigur că este periculos, nu ar trebui să eliminaţi manual utcsvc.exe. Dacă acest fişier aparţine unui malware, poate fi asociat cu numeroase alte componente care trebuie eliminate împreună.

Prin urmare, pentru eliminarea lui utcsvc.exe, vă recomandăm obţinerea unui anti-virus profesional sau a unui anti-malware. Vă putem asigura că [d1, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus sau Malwarebytes Anti Malware pot curăţa eficient sistemul, deci ar trebui să încercaţi una dintre aceste unelte.

verdict- statutul acestui fişier
a fost cerută diagnosticarea
Sfat În cazul în care calculatorul dumneavoastră pare încet, sau dacă suferiţi datorită reclamelor nedorite şi sunteţi redirecţionaţi înspre site-uri necunoscute, vă recomandăm scanarea cu un program anti program spion respectabil. Puteţi efectua câteva teste GRATUITE şi să verificaţi sistemul de aplicaţii nedorite ce pot fi responsabile pentru aceste probleme
Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator
faceţi acum!
Descărcare
Program de diagnosticare a problemei Fericirea
Garantată
Descărcare
Program de diagnosticare a problemei Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este o unealtă recomandată pentru scanarea sistemului de posibile ameninţări şi software-uri rele. Această versiune de probă a produsului va descoperi aplicaţiile dăunătoare din sistemul dumneavoastră
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage

Despre autor

Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions


Fişiere
Software
Comparaţi