Scala de severitate:  
  (99/100)

Înlătură TeslaCrypt 2.0

123

Ce înseamnă ransomware?

Ransomware-ul este un virus maliţios care de obicei intră în calculatoarele victimelor via ataşamentele unor e-mail-uri infecţioase. Dacă utilizatorul deschide un astfel de ataşament, virusul este executat în calculatorul victimei şi afectează fişierele personale incluzând cele audio, video, imagini şi fişiere text. Viruşii ransomware criptează aceste fişiere şi cer o recompensă în schimbul lor. Din nefericire, plătind recompensa nu garantează neapărat că utilizatorul îşi va primi înapoi fişierele personale.

TeslaCrypt eliberează o altă versiune

TeslaCrypt, care este cunoscut ca şi un virus maliţios şi aparţine categoriei de ransomware, a dezvoltat o altă versiune a acestui virus – TeslaCrypt 2.0 (versiunea precedentă este descrisă în acest articol – Virusul TeslaCrypt). Noua versiune diferă de cea veche deoarece noul virus TeslaCrypt modifică extensia datei criptate în .VVV. Imediat după ce aceste fişiere sunt criptate, TeslaCrypt plasează un fişier .html cu instrucţiuni pentru recuperarea datelor. Textul este copiat de pe mesajul de atenţionare de la virusul CryptoWall. Acest virus cere o recompensă, care de obicei atinge 500 de dolari prin sistemul de plată bitcoin.

TeslaCrypt 2.0 virus

TeslaCrypt 2.0 criptează fişierele utilizând algoritmul AES-256-CBC. Acest virus foloseşte algoritmul ECHD pentru a genera o cheie master pentru fiecare calculator infectat. Din nefericire, furnizorii din securitate pretind că este foarte dificil sau aproape imposibil de recuperat fişierele criptate fără a plăti recompensa. Totuşi, plătind recompensa NU asigură faptul că vă veţi primi fişierele înapoi – nu puteţi avea încredere în aceşti criminali cibernetici care v-au furat datele personale. Dacă vedeţi mesajul de alertă de la TeslaCrypt 2.0 şi dacă nu puteţi deschide niciun fişier personal, ar trebui să eliminaţi imediat malware-ul TeslaCrypt 2.0 pentru a-l opri din a vă cripta fişierele. Puteţi face acest lucru cu programul de eliminare malware SpyHunter

Cum mi-a infectat TeslaCrypt 2.0 calculatorul?

Se ştie că viruşii de tip ransomware sunt în general distribuiţi ca şi troiani prin e-mailuri maliţioase. Mai mult, despre această nouă versiune de la TeslaCrypt se ştie că ţinteşte pe cei care joacă jocuri video, deci poate fi răspândit la pachet cu diverse jocuri video. Acest virus maliţios poate să vă distrugă permanent fişierele personale, deci trebuie să aveţi mare grijă cu acest program. Aici, aveţi câteva sfaturi despre cum puteţi evita infecţia TeslaCrypt 2.0: 

  • Nu navigaţi pe website-uri suspecte. Astfel de website-uri pot conţine reclame enervante şi diverse reclame de tip pop-up.
  • Nu descărcaţi programe chestionabile de pe domenii web de neîncredere – există şanse foarte mari ca astfel de descărcări să conţină programe maliţioase sau infecţioase sau chiar viruşi. 
  • Nu deschideţi e-mailurile şi ataşamentele primite de la expeditori necunoscuţi – astfel de ataşamente pot include malware.
  • Instalaţi software-uri în calculator cu atenţie. Acordaţi atenţie fiecărui pas din instalare, citiţi Termenii de Utilizare şi Politica de Confidenţialitate, şi alegeţi modul de instalare în siguranţă. Modurile de instalare în siguranţă sunt cele Personalizate şi Avansate. Aceste opţiuni oferă o listă de posibile sugestii pentru a instala programe adiţionale, deci dacă vedeţi o listă cu sugestii de a instala programe nefamiliare, deselectaţi acordul de instalare a acestora. 

În cazul în care consideraţi că malware-ul TeslaCrypt 2.0 v-a infectat deja calculatorul, şi că în acest moment vă criptează fişierele, continuaţi către următorul website şi găsiţi instrucţiunile de eliminare TeslaCrypt 2.0 şi recomandările pentru cum să decriptaţi fişierele. 

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea TeslaCrypt 2.0 sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
SpyHunter este recomandat pentru dezinstalarea lui TeslaCrypt 2.0. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware SpyHunter.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia SpyHunter.

Dacă decideţi să selectaţi un alt anti-spyware, dezinstalaţi SpyHunter din calculatorul dumneavoastră.
este recomandată înlăturarea lui Webroot SecureAnywhere AntiVirus prin instalarea TeslaCrypt 2.0 

Ar trebui să confirmaţi utilizarea probei gratuite ce detectează versiunea curentă a parazitului
mai mult de 40.000.000 descărcări!
Software Alternant
Malwarebytes Anti Malware
Am testat eficienţa lui Malwarebytes Anti Malware's în înlăturarea TeslaCrypt 2.0 (2015-12-03)
Reimage
Am testat eficienţa lui Reimage's în înlăturarea TeslaCrypt 2.0 (2015-12-03)

Ghiduri de înlăturare în alte limbiUrmăriţi-ne pe Facebook