Scala de severitate:  
  (10/100)

Elimină redirecţionarea Istartsurf

12

Ce este IstartSurf?

IstartSurf este unul dintre acele motoare de căutare care, tehnic, nu este considerat a fi maliţios. Din nefericire, dacă aţi utilizat acest site de căutare pentru căutările online, vă recomandăm să vă opriţi din a face acest lucru deoarece, recent, a fost clasificat ca şi browser hijacker. Atenţie la faptul că poate infecta oricare dintre browserele web (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, etc.) fără a cere acordul după care va cauza diverse activităţi nedorite, precum redirecţionări, încetiniri ale sistemului şi alte inconvenienţe similare pe oricare dintre browsere. În cazul în care   IstartSurf.com a apărut în locul paginii de start şi a motorului de căutare implicit, ar trebui să fiţi foarte atent deoarece este un semn clar precum că PC-ul dumneavoastră a fost atacat. Acest motor de căutare vă poate afişa rezultate ale căutării modificate, să înceapă să vă bombardeze cu diverse reclame de tip pop-up sau pur şi simplu să vă încetinească sistemul PC-ului. Ar trebui să fiţi foarte atent şi să staţi departe de reclamele sale deoarece acestea vă pot redirecţiona către website-uri nesigure utilizate pentru răspândirea de adware, browser hijackeri, şi alte programe cu potenţial nedorit. În plus, astfel de programe pot fi utilizate pentru urmărirea utilizatorilor de PC şi pentru colectarea unor informaţiii despre căutări, cele mai vizitate website-uri, datele introduse pe acestea, etc. Dacă nu doriţi să lăsaţi pe alţii să ştie ce fel de site-uri vizitaţi sau datele pe care le introduceţi pe acestea, ar trebui să evitaţi IstartSurf şi să vă întoarceţi la Google, Yahoo sau Bing. 

Cum poate IstartSurf să îmi atace calculatorul?

IstartSurf este răspândit exact ca orice alt motor de căutare. Dacă doriţi, îl puteţi descărca manual şi setaţi-l ca pagina de start sau motorul de căutare implicit. Totuşi, nu vă recomandăm acest lucru din mai multe motive pe care vi le-am dezvăluit în paragrafele anterioare. În plus, acest motor de căutare poate apărea în calculatorul dumneavoastră şi să atace fiecare browser web deodată deoarece este în mod activ răspândit la pachet cu diverşi administratori de descărcare, creatori PDF şi alte aplicaţii gratuite ce pot fi descărcate de pe aproape orice website de descărcare. Din fericire, puteţi preveni apariţia acestuia pe browsere indiferent de cât de experimentat sunteţi ca utilizator de PC. Pentru a evita infiltrarea lui IstartSurf, ar trebui să începeţi să acordaţi mai multă atenţie instalării freeware-ului. Asiguraţi-vă că aţi selectat metoda de instalare Personalizată sau Avansată odată ce începeţi instalarea freeware-ului după care să urmaţi fiecare pas de instalare. Dacă vedeţi o căsuţă marcată sub propoziţia ‘Make IstartSurf.com my homepage’ sau ‘Make IstartSurf.com my default search engine’, ar trebui să o deselectaţi. În mod contrar, fiţi pregătit pentru redirecţionări enervante, încetiniri de sistem şi alte inconvenienţe similare. Nu vă recomandăm să le ignoraţi deoarece acestea vă pot înşela în a vizita site-uri nesigure utilizate la răspândirea de programe dubioase şi inutile. 

Cum să înlătur virusul IstartSurf? 

Recomandăm utilizatorilor să evite IstartSurf şi alte motoare de căutare similare deoarece acestea sunt sprijinite de reclame. Dacă aţi descoperit acest site de căutare în browser, ar trebui să efectuaţi paşii ce sunt daţi mai jos sau să vă scanaţi PC-ul cu un anti-spyware cunoscut. Aceasta este cea mai uşoară metodă de a vă asigura că PC-ul dumneavoastră a fost curăţat de browser hijackeri, adware-uri, viruşi şi alte programe dubioase. 

Puteţi înlătura automat Istartsurf cu ajutorul unuia dintre aceste programe: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Recomandăm aceste aplicaţii deoarece pot şterge cu uşurinţă potenţialele programe nedorite şi viruşi cu toate fişierele şi intrările lor în regiştri ce sunt asociate cu ele.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Redirecţionarea Istartsurf sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
SpyHunter este recomandat pentru dezinstalarea lui Redirecţionarea Istartsurf. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware SpyHunter.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia SpyHunter.

Dacă decideţi să selectaţi un alt anti-spyware, dezinstalaţi SpyHunter din calculatorul dumneavoastră.
este recomandată înlăturarea lui Webroot SecureAnywhere AntiVirus prin instalarea Redirecţionarea Istartsurf 

Ar trebui să confirmaţi utilizarea probei gratuite ce detectează versiunea curentă a parazitului
mai mult de 40.000.000 descărcări!
Software Alternant
Malwarebytes Anti Malware
Am testat eficienţa lui Malwarebytes Anti Malware's în înlăturarea Redirecţionarea Istartsurf (2015-06-12)
Reimage
Am testat eficienţa lui Reimage's în înlăturarea Redirecţionarea Istartsurf (2015-06-12)
Redirecţionarea Istartsurf captură de ecran
Redirecţionarea Istartsurf captură de ecran
Meniu Rapid: Manual Istartsurf redirect Removal Guide
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Istartsurf din sistemele Windows 7 / Vista / XP

 • Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)

Înlăturaţi Istartsurf din sistemele Windows 10 / Windows 8

 • Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program.
Dezinstalează Istartsurf şi programele ce au legătură cu acesta
 • Aici, uitaţi-vă după Istartsurf sau după orice alt program suspect instalat.
 • Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall' Înlăturaţi Istartsurf din comenzile rapide Windows
 • Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties.
Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 • Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi.
Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Istartsurf din sistemul Mac OS X

Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications.

Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'

Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Istartsurf sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash.

Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Istartsurf din Internet Explorer (IE)

Înlăturaţi reclamele periculoase
 • Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 • Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Istartsurf şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
 • Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 • Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările.
Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările Resetaţi Internet Explorer
 • Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 • Aici, selectaţi Reset.
 • Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Istartsurf pentru a finaliza înlăturarea Istartsurf.
Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Istartsurf din Mozilla Firefox (FF)

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 • Aici, selectaţi Istartsurf şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări.
Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
 • Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 • Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 • Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări.
Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările. Resetaţi Mozilla Firefox
 • Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 • Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Istartsurf.
Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Istartsurf din Google Chrome

Ştergeţi plug-urile maliţioase.
 • Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 • Aici, selectaţi Istartsurf şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări.
Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
 • Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 • Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages.
După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 • Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală.
Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search.
Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 • Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră.
Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase Resetaţi Google Chrome
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 • Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings.
Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 • Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Istartsurf.
Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Istartsurf din Safari

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences.
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 • Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Istartsurf sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate.
Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
 • Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 • Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii.
Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit. Resetaţi Safari
 • Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari....
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 • Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Istartsurf.
Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Înlăturarea completă a Istartsurf redirect

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Istartsurf şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Ghiduri de înlăturare în alte limbiUrmăriţi-ne pe Facebook