Scala de severitate:  
  (55/100)

Înlătură JSMiner-C (Instrucţiuni de înlăturare) - actualizare 2018

de Julie Splinters - - | De tip: Malware

JS:Miner-c este un nou miner de criptomonede Monero ce stă ascuns în spaţiul cibernetic

Imaginea de detectare a lui JS:Miner-c

JS:Miner-c este un termen utilizat de programele antivirus pentru a identifica un troian periculos. Ţelul acestui program maliţios este de a redirecţiona utilizatorii de calculatoare către website-uri cu scripturi dubioase de minare a criptomonedelor Monero, şi care generează profit ilegal dezvoltatorilor. Experţii clasifică această infecţie ca fiind similară cu virusul Minergate deoarece ambele pot avaria sistemele calculatoarelor şi să introducă şi alte ameninţări cibernetice în sistem.

Nume JS:Miner-C
Cunoscut şi ca: JSMiner-C; JS:Miner-C [Trj]; JS/Miner.C
Tip Troian
Principalele activităţi Minarea lui Monero şi a altor tipuri similare de criptomonede
Simptome Încetiniri ale sistemului, îngheţări
Distribuţie Se răspândeşte deghizat ca şi un software legitim pe site-urile P2P sau la pachet cu aplicaţii terţe
Eliminare Puteţi scăpa de JS:Miner-c şi de alţi mineri similari de criptomonede cu Reimage

Dacă vă întrebaţi ce este JS:Miner-c; acesta este doar un nume pentru infecţie, folosit de sistemele antivirus pentru a avertiza utilizatorii. În acest moment, puteţi primi o alertă cu acest nume de la Avast. Termenul se referă la malware-ul de minare cripto proiectat pentru a redirecţiona utilizatorii către website-uri infectate care se folosesc de scripturi legitime de la Coinhive-minerul Monero JavaScript. Conform termenilor de utilizare de la Coinhive, autorii site-ului TREBUIE să avertizeze utilizatorii despre minare. Cu toate acestea, este destul de evident faptul că hackerii nu vor face asta.

Reţineţi că JS:Miner-c nu vă va conduce vreodată pe site-uri sigure. De fapt, pe lângă faptul că vă pot utiliza puterea calculatorului pentru a mina criptomonede, aceştia pot infecta şi sistemul cu următoarele programe cu potenţial nedorit (PUP-uri):

  • Browser hijackeri;
  • Aplicaţii de tip adware;
  • Troiani.

Atunci când vă veţi afla pe un site dubios, acesta va utiliza o cantitate excesivă a puterii CPU-ului în timp ce pagina este deschisă. Un mod temporar de a opri site-ul din a utiliza resursele calculatorului este prin închiderea imediată a ferestrei. Cu toate acestea, acest lucru nu îl va elimina pe JS:Miner-c din sistem, aceasta fiind principala cauză pentru care sunteţi redirecţionat către astfel de website-uri.

Imaginea virusului JS:Miner-c

Dacă ignoraţi detectarea lui Avast despre JS:Miner-c, există numeroase probleme cu care veţi avea de a face. Un uzaj înalt al CPU-ului va forţa PC-ul să lucreze la temperaturi înalte pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, după un timp veţi observa o scădere semnificativă a performanţei PC-ului dumneavoastră. 

De asemenea, trebuie să ştiţi că minarea criptomonedelor, de obicei, ia 100% din CPU şi nu mai rămân resurse pentru a efectua alte procese vitale ale sistemului. Ca şi rezultat, programele nu vor mai răspunde, sau va dura foarte mult încărcarea lor. Mai mult, puteţi da şi peste probleme de tipul:

  • Îngheţări continue;
  • Încetiniri;
  • Sistem încet. 

Pentru toate motivele menţionate mai sus, vă sugerăm să eliminaţi JS:Miner-c atât din Mac cât şi din sistemul de operare Windows. Puteţi utiliza un software profesional de securitate, precum Reimage sau Malwarebytes. Totuşi, cei care nu doresc descărcarea altor programe pot folosi instrucţiunile de eliminare manuală de mai jos.

Ilustrarea troianului JS:Miner-c
Infecţia JS:Miner-c începe să exploateze puterea calculatorului victimei pentru a mina monede digitale.

Adiţional, dorim să vă avertizăm în legătură cu faptul că o eliminare cu succes a lui JS:Miner-c necesită eliminarea tuturor componentelor maliţioase. Deoarece acest malware prezintă funcţii de adware, este vital să ştergeţi toate intrările suspicioase din browsere. Instrucţiunile pentru cum puteţi face asta se găsesc sub acest articol.

Pachetele de software-uri: principalul mod de intrare a unui malware în PC

În mod similar cu alte programe cu potenţial nedorit (PUP-uri), minerul Monero se răspândeşte cu ajutorul tehnicii „la pachet”. Această metodă de distribuţie se bazează pe faptul că utilizatorii încearcă să grăbească procesul de instalare a programelor gratuite. De asemenea, criminalii pun în pachete de aplicaţii terţe şi mineri de criptomonede, şi le oferă ca şi întreg.

Din fericire, există un mod prin care vă puteţi proteja sistemul de infiltrarea unor diverse programe cu potenţial nedorit, inclusiv malware-uri de criptare monede. Puteţi detecta software-ul adiţional în instalator, dacă selectaţi modul de instalare Avansat sau Personalizat. Nu sare peste paşii din procedură, iar malware-ul apare ca şi o bifă preselectată, precum „Get XXX now.”

Este crucial să deselectaţi acele căsuţe dacă doriţi să refuzaţi instalarea unor programe adiţionale. Cu toate acestea, minerul Monero poate fi distribuit şi prin reclame purtătoare de malware care arată extrem de sigure. De asemenea, nu trebuie să monitorizaţi doar procedura de instalare, ci şi să acordaţi atenţie atunci când navigaţi pe internet.

Vă sugerăm să staţi departe de toate tipurile de reclame pe care le întâlniţi online. Reţineţi că dezvoltatorii ţintesc să le facă să arate originale şi să înşele oamenii creduli să apase pe ele. Din nefericire, de cele mai multe ori puteţi pica în capcana escrocilor care oferă produse false şi scumpe sau infiltrează manual malware-uri.

Puteţi dezinstala JS:Miner-c cu un antivirus

În cazul în care consideraţi că eliminarea lui JS:Miner-c este necesară, vă putem asigura că acesta este singurul mod de a vă proteja calculatorul. Reţineţi că acest malware nu doar deteriorează performanţa, ci poate infiltra în sistem şi alte infecţii cu potenţial periculos. Deci, scăpaţi de el cât mai repede posibil.

Pentru asta, vă recomandăm să utilizaţi una dintre uneltele antivirus menţionate mai jos. Acestea au fost proiectate pentru a vă ajuta să eliminaţi programe cu potenţial nedorit cu doar câteva click-uri. Deci, este cel mai uşor mod de a scăpa de virusul JS:Miner-c. Totuşi, puteţi utiliza orice altă unealtă de eliminare malware.

Dacă sunteţi un utilizator experimentat, vă oferim să dezinstalaţi JS:Miner-c cu ajutorul instrucţiunilor manuale de mai jos. Cu toate că, LosVirus.es spune că eliminarea manuală a minerului Monero necesită timp şi răbdare.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.

Despre autor

Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-jsminer-c.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Opinia dumneavostră legată de JSMiner-C