Scala de severitate:  
  (10/100)

Înlătură InetStat

12

Ce este InetStat?

Dacă aţi instalat recent InetStat (de asemenea cunoscută ca şi InetStat 1.4), probabil aţi fost convins că este o unealtă grozavă şi utilă. Conform descrierii sale, vă permite să monitorizaţi vitezele de descărcare şi încărcare. Totuşi, nu este pe atât de bună pe cât pare, deoarece s-a observat că acest program poate să se infiltreze în calculatoare fără să fie observat, după care va începe să cauzeze apariţia unor diverse reclame pe durata navigării. Din moment ce este o aplicaţie rusească, ţinteşte în mod specific utilizatorii din Rusia. Din păcate, alţi utilizatori nu se simt în siguranţă cu acest program deoarece dezvoltatorii acestuia îl actualizează în mod constant. Primul semn care vă arată că aveţi virusul InetStat în calculatorul dumneavoastră este un widget pe ecranul dumneavoastră. Funcţia acestuia poate apărea ca fiind utilă la început, însă cu cât o aveţi mai mult timp, cu atât veţi deveni mai dezamăgit. De fapt, majoritatea utilizatorilor de calculatoare care au descărcat acest program în sistemele lor se plâng de experienţe de navigare neplăcute, redirecţionări, încetiniri ale sistemului şi alte probleme asemănătoare. Fiţi atenţi la faptul că aceste reclame vă pot redirecţiona către website-uri afiliate sau vă pot înşela în a achiziţiona ceva inutil. Aceasta nu este singura activitate dubioasă ce poate fi iniţiată de către virusul InetStat. Se pare că, de asemenea, se poate conecta la internet fără permisiunea dumneavoastră. După cum ştim, poate accesa internetul prin Google Chrome şi Internet Explorer, poate deschide automat website-ul watch4.de şi să descarce diverse adware-uri şi PUP-uri în calculatorul dumneavoastră. Fiţi atenţi la faptul că o asemenea activitate poate duce la încetinirea sistemului dumneavoastră, să mărească vulnerabilitatea şi să creeze infecţii serioase cu viruşi sau malware-uri. 

Cum poate InetStat să îmi atace calculatorul?

În cazul în care credeţi cu adevărat că este utilă, puteţi descărca această aplicaţie de pe site-ul său oficial interstat(dot)eu. Totuşi, în majoritatea cazurilor, InetStat se infiltrează în calculator fără consimţământul sau fără voia utilizatorilor. Frecvent, este distribuită la pachet cu software-uri gratuite prin descărăcări dubioase de pe website-uri. Mai mult, după cum ştim, de obicei vine la pachet cu DolphinDeals, FabulousDiscounts, Plus-HD precum şi cu alte programe cu potenţial nedorit. Prin urmare, dacă aţi instalat InetStat, probabil va trebui să îl înlăturaţi precum şi programele menţionate mai sus. Pentru a evita acest lucru, fiţi foarte atenţi atunci când descărcaţi şi instalaţi programe gratuite. Evitaţi website-urile cu aspect dubios, şi încercaţi să descărcaţi programe gratuite de pe website-uri de încredere. Dacă nu aveţi nicio altă opţiune decât să descărcaţi programe nefamiliare de pe site-uri suspecte, nu vă grăbiţi şi instalaţi-le cu atenţie. Alegeţi metoda de instalare Avansat sau Personalizat şi monitorizaţi fiecare pas. Dacă observaţi sugestii de a instala unelte suplimentare, refuzaţi-le fără să ezitaţi. Dacă aţi instalat deja extensia InetStat şi aţi început să îi observaţi activităţile suspecte, ar trebui să o înlăturaţi imediat şi să restabiliţi setările de browser anterioare şi să evitaţi probleme grave. 

Cum să înlătur virusul InetStat?

Indiferent de faptul că tehnic InetStat nu este un virus, se poate spune că nu are o valoare reală. Prin urmare, este mai bine să îl înlăturaţi înainte de a cauza probleme serioase în calculatorul dumneavoastră. Fiţi atenţi la faptul că acest lucru s-ar putea dovedi dificil deoarece nu are un program de dezinstalare. Prin urmare, va trebui să opriţi procesul inetstat.exe şi să îi înlăturaţi fişierele manual sau să utilizaţi un anti-spyware sigur pentru a face acest lucru în mod automat. 

Puteţi înlătura automat InetStat cu ajutorul unuia dintre aceste programe: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Recomandăm aceste aplicaţii deoarece pot şterge cu uşurinţă potenţialele programe nedorite şi viruşi cu toate fişierele şi intrările lor în regiştri ce sunt asociate cu ele.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea InetStat sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
SpyHunter este recomandat pentru dezinstalarea lui InetStat. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware SpyHunter.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia SpyHunter.

Dacă decideţi să selectaţi un alt anti-spyware, dezinstalaţi SpyHunter din calculatorul dumneavoastră.
este recomandată înlăturarea lui Webroot SecureAnywhere AntiVirus prin instalarea InetStat 

Ar trebui să confirmaţi utilizarea probei gratuite ce detectează versiunea curentă a parazitului
mai mult de 40.000.000 descărcări!
Software Alternant
Malwarebytes Anti Malware
Am testat eficienţa lui Malwarebytes Anti Malware's în înlăturarea InetStat (2015-03-07)
Reimage
Am testat eficienţa lui Reimage's în înlăturarea InetStat (2015-03-07)
InetStat captură de ecran
InetStat captură de ecran
Meniu Rapid: Manual de înlăturare InetStat
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi InetStat din sistemele Windows 7 / Vista / XP

 • Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)

Înlăturaţi InetStat din sistemele Windows 10 / Windows 8

 • Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program.
Dezinstalează InetStat şi programele ce au legătură cu acesta
 • Aici, uitaţi-vă după InetStat sau după orice alt program suspect instalat.
 • Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi InetStat din sistemul Mac OS X

Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications.

Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'

Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi InetStat sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash.

Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi InetStat din Internet Explorer (IE)

Înlăturaţi reclamele periculoase
 • Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 • Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi InetStat şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
 • Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 • Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările.
Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările Resetaţi Internet Explorer
 • Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 • Aici, selectaţi Reset.
 • Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou InetStat pentru a finaliza înlăturarea InetStat.
Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi InetStat din Mozilla Firefox (FF)

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 • Aici, selectaţi InetStat şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări.
Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate. Resetaţi Mozilla Firefox
 • Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 • Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea InetStat.
Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi InetStat din Google Chrome

Ştergeţi plug-urile maliţioase.
 • Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 • Aici, selectaţi InetStat şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări.
Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search.
Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 • Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră.
Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase Resetaţi Google Chrome
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 • Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings.
Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 • Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui InetStat.
Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi InetStat din Safari

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences.
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 • Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi InetStat sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate.
Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase Resetaţi Safari
 • Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari....
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 • Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a InetStat.
Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Înlăturarea completă a InetStat

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a InetStat şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Ghiduri de înlăturare în alte limbiUrmăriţi-ne pe Facebook