Scala de severitate:  
  (10/100)

Înlătură FileHunter

123

Bună. Am ceva îndoieli în ceea ce priveşte aplicaţia FileHunter. Am instalat-o acum vreo două săptămâni, însă se pare că nu descarcă în mod adecvat fişierele de torrent.  De obicei, fişierele pe care le descarc se opresc la 99% şi aşa rămân. Ce e în neregulă? Ar trebui să elimin acest program? Mi-a plăcut mult interfaţa lui; pare prietenoasă cu utilizatorul şi convenabilă, însă faptul că se opresc fişierele aşa mă face să am îndoieli.

E bun FileHunter?

FileHunter este un program gratuit care ar trebui să vă „ajute să căutaţi şi să descărcaţi orice tipuri de fişiere de la MP3, documente şi software-uri. Software-ul este pentru un schimb de fişiere p2p între utilizatori şi este bazat pe tehnologia torent”. A fost dezvoltat de către Corsair Logic la începutul lui 2011. Deci, numărul de descărcări pentru FileHunter a atins mai multe milioane. Totuşi, NU vă recomandăm să păstraţi acest program instalat din cauza mai multor motive importante. Acestea sunt:

  • FileHunter NU funcţionează ca un program de descărcare fişiere;
  • Aparţine categoriilor de adware şi PUP (program cu potenţial nedorit);
  • Se infiltrează în calculatoare la pachet cu alte software-uri gratuite;
  • Afişează reclame îndoielnice;
  • Cauzează redirecţionări către pagini cu potenţial periculos;
  • Foloseşte cookies şi răspândeşte informaţii legate de navigare despre utilizatori;
  • Diminuează performanţa browserului web.

Aceste părţi negative au fost dezvăluite de către experţii în securitate care au analizat virusul FileHunter aproape jumătate de an. Deci, dacă nu doriţi să suferiţi de pe urma diverselor inconvenienţe ce au legătură cu navigarea pe web, inconvenienţe ce pot conduce la probleme de securitate critice, eliminaţi virusul FileHunter fără întârziere. Pentru acest scop, puteţi folosi SpyHunter sau un ghid de eliminare ce este oferit pe Pagina 2. 

PUP-ul FileHunter reprezintă un risc la adresa securităţii PC-ului. Cum?

FileHunter este clasificat ca şi program cu potenţial nedorit, ceea ce înseamnă că nu reprezintă un risc direct. Nu a fost programat încât să afecteze sistemul de operare în mod direct. Totuşi, a fost setat să afişeze reclame sponsorizate care vă pot conduce atât către website-uri necunoscute cât şi către website-uri maliţioase. Odată instalat, va injecta propriile add-ons pe fiecare browser web (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari). Ca şi consecinţă, browserul web va începe să genereze reclame sponsorizate etichetate ca şi „Ads by FileHunter” sau „FileHunter ads”. Problema de bază aici nu constă din faptul că reclamele de tip pop-up şi banere sunt enervante. Conţinutul către care pot fi expuşi oamenii după ce apasă pe ele este şi mai chestionabil. Conform studiilor recente, redirecţionările FileHunter pot face oamenii să viziteze fie magazine online necunoscute sau pagini oficiale cu potenţial periculos, chestionare online şi alte lucruri similare. De asemenea, adware-ul FileHunter poate să folosească cookies de urmărire. În acest mod, primeşte şansa de a colecta informaţii personale non-identificabile asociate cu obiceiurile de navigare ale utilizatorului. Scurgerea de astfel de informaţii este asociată cu violarea intimităţii deoarece recipientul datelor nu este cunoscut sau specificat undeva.

FileHunter virus displaying pop-up advertisements

Cum aterizează acest adware pe Chrome, Firefox, IE fără a fi observat?

Cu toate că adware-ul FileHunter este o aplicaţie legitimă care obişnuia să aibă un site oficial, acesta nu mai este accesibil. Totuşi, încă mai poate fi descărcat direct de pe website-urile terţe de descărcare precum download.com, cnet.com, soft32.com, şi multe altele. Unele dintre descărcările de pe aceste pagini dubioase de asemenea, nu mai sunt active.

Totuşi, malware-ul FileHunter poate intra în calculatorul dumneavoastră în mod indirect. Dezvoltatorii acestuia de asemenea, folosesc metoda „la pachet” ce înseamnă că ei plătesc bani dezvoltatorilor de freeware care sunt de acord să răspândească acest program ca şi component adiţional al freeware-urilor/shareware-urilor acestora. Pentru a preveni acest lucru, este crucial să dedicaţi o anumită perioadă de timp pentru instalarea freeware-urilor. De asemenea, este important să citiţi Termenii de Utilizare, Politica de Confidenţialitate şi să selectaţi setările instalării Avansate / Personalizate. NOTĂ: Virusul FileHunter promovează site-ul de căutare ZinkWink, deci imediat după instalarea acestui administrator de descărcare veţi descoperi că pagina dumneavoastră de start şi motorul de căutare au fost modificate.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea FileHunter sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
SpyHunter este recomandat pentru dezinstalarea lui FileHunter. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware SpyHunter.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia SpyHunter.

Dacă decideţi să selectaţi un alt anti-spyware, dezinstalaţi SpyHunter din calculatorul dumneavoastră.
este recomandată înlăturarea lui Webroot SecureAnywhere AntiVirus prin instalarea FileHunter 

Ar trebui să confirmaţi utilizarea probei gratuite ce detectează versiunea curentă a parazitului
mai mult de 40.000.000 descărcări!
Software Alternant
Malwarebytes Anti Malware
Am testat eficienţa lui Malwarebytes Anti Malware's în înlăturarea FileHunter (2015-12-03)
Reimage
Am testat eficienţa lui Reimage's în înlăturarea FileHunter (2015-12-03)

Ghiduri de înlăturare în alte limbiUrmăriţi-ne pe Facebook