Scala de severitate:  
  (20/100)

Delta Search. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Ugnius Kiguolis - - | De tip: Adwareul

Delta Search este un motor de căutare care în mod clar a mers prea departe. Este evident că acest program nedorit este utilizat de către autorii săi pentru a promova site-uri comerciale ce încearcă să îşi vândă bunurile şi serviciile lor inutile. În acest scop, Delta Search oferă rezultate ale căutării false ce diferă în mod clar cu cele afişate de către Google. În plus, iniţiază redirecţionări enervante ce ne permite să îl adăugăm nu doar în categoria de adware, însă şi în lista de browser hijackeri. Imediat ce acest virus intră în sistem, modifică partea de setări ale calculatorului, precum motorul de căutare implicit, bookmark-urile şi pagina acasă. În plus, va afecta toate browser-ele de internet şi va afişa propriul site “oficial” Delta-search.com  de fiecare dată când veţi deschide o nouă filă în IE, Google Chrome, Safari sau Mozilla Firefox. Reţineţi: nu recomandăm utilizarea lui Delta Search pentru sesiunile dumneavoastră de căutare deoarece are potenţialul de a fi o aplicaţie nedorită ce oferă rezultate ale căutării false. Mai mult, trebuie să înlăturaţi Delta Search în cazul în care nu a fost instalată chiar de dumneavoastră.

Notă: oameni asociaţi cu Delta Search scriu comentarii în diverse forum-uri, precum că ei nu sunt asociaţi cu acest malware şi îşi oferă propriile adrese de email pentru a ajuta la înlăturarea lor. Aceasta este o strategie defensivă falsă, deoarece delta search utilizează tehnici malware viclene pentru a infecta sistemele calculatoarelor. Acelaşi motor este utilizat pentru mai mulţi paraziţi din diferite subdomenii: mixidj, visualbee.

CUM POT LUA DELTA SEARCH ÎN CALCULATORUL MEU?

Acest virus poate fi instalat prin două metode. Fie îl puteţi descărca manual de pe site-ul său “oficial” sau îl puteţi descoperi din întâmplare în calculatorul dumneavoastră. Această metodă include un software terţ, ce este tot timpul plin cu asemenea sau malware-uri similare. Pentru a evita descoperirea lui Delta Search în PC-ul dumneavoastră, va trebui să acordaţi atenţie tot timpul la fiecare instalare a unui software în windows-ul dumneavoastră. Trebuie să vă precizăm că infecţia arată similar cu Yahoo!… Totuşi, este utilizată pentru a redirecţiona oamenii către delta-search.com şi apoi să le ofere rezultate ale căutării false. Dacă doriţi să evitaţi descoperirea lui delta-search.com în locul paginii de start sau a motorului dumneavoastră de căutare, şi nu doriţi să primiţi reclamele de tip pop-up ce sunt derutante, trebuie să înlăturaţi Delta Search din sistem.

VARIAŢIILE DELTA SEARCH:

Delta Search virus: Acest virus este unul dintre variaţiile Delta Search ce cauzează redirecţionarea browser-ului către motorul de căutare maliţios delta-search.com. Ca şi rezultat, proprietarii acestui website primesc abilitatea de a returna rezultate ale căutării modificate şi să facă oamenii să viziteze site-urile asociate. În majoritatea cazurilor, acest virus se infiltrează în calculatoare odată cu aplicaţii de tip freeware sau shareware, însă de asemenea poate fi cauzat de către un malware, precum un anti- spyware rogue sau un ransomware. În cazul în care consideraţi că PC-ul poate fi infectat cu virusul Delta Search, ar trebui să îl verificaţi de această infecţie.

Delta-search.com redirect: Redirecţionarea delta-search.com este problema, ce în general, este cauzată de virusul Delta Search. Începe prin a se manifesta atunci când virusul se infiltrează în PC şi modifică partea de setări a calculatorului. În majoritatea cazurilor, afectează pagina de start, motorul de căutare implicit şi noua filă de pagină, deci este greu să fie neobservat sau amestecat cu o altă infecţie. Vă recomandăm scanarea calculatorului cu un program anti- spyware actualizat atunci când suferiţi din cauza redirecţionărilor de la Delta-search.com.

yhs.delta-search.com: Acest motor de căutare este în mod clar o copie a Delta-search.cm, ce a cauzat suficiente probleme. Se pare că escrocii au modificat adresa acestuia cu scopul de a înşela mai mulţi utilizatori de PC-uri, ce au fost deja notificaţi despre aceste probleme ce pot fi cauzate de către acest motor de căutare nedrept. Vă rugăm să staţi departe de yhs.delta-search.com deoarece oferă rezultate ale căutării false ce pot redirecţiona utilizatorii către website-uri infectate precum varianta anterioară.

mixidj.delta-search.com: Mixidj.delta-search.com este cea mai răspândită variantă a virusului Delta-search.com, ce utilizează o adresă puţin modificată, însă care acţionează identic cu variantele anterioare ale acestui virus. Poate apărea pe fiecare browser al dumneavoastră după ce aţi descărcat freeware sau shareware, deci trebuie să fiţi foarte atenţi atunci când lăsaţi un asemenea program în calculatorul dumneavoastră. Cel mai clar semn, ce vă notifică de faptul că calculatorul dumneavoastră este infectat cu acest virus de redirecţionare, este descoperirea acestui site în locul paginii de start şi a motorului de căutare implicit.

visualbee.delta-search.com: Acest site de căutare aparţine categoriei de website-uri cu potenţial maliţios şi este în strânsă legătură cu Delta Search. În principal, este utilizat pentru a creşte traficul unor domenii specifice, deci trebuie să fiţi atenţi pentru că este posibil să vă ofere rezultate ale căutării modificate şi să vă arate reclame de tip pop-up foarte enervante. Dacă doriţi să evitaţi acest web site asociat cu Delta Search, trebuie să fiţi atenţi atunci când descărcaţi aplicaţii de tip freeware în calculatorul dumneavoastră. Dacă aţi observat visualbee.delta-search.com în calculatorul dumneavoastră, ar trebui să îl înlăturaţi fără întârziere.

CUM SĂ ÎNLĂTUR DELTA SEARCH?

Atunci când încercaţi să înlăturaţi virusul Delta Search din sistem, trebuie în primul rând să îl eliminaţi din Lista de Programe Adaugă/Înlătură. Pentru acest lucru, apăsaţi pe butonul de Start şi selectaţi Setări->Control Panel-> Adaugă/Înlătură Programe. Mai mult, înlăturaţi şi aceste intrări, dacă apar cumva în listă: Bara de comenzi Delta Chrome, Bara de comenzi Delta, Yontoo, Browser Protect şi Mixi.DJ. În plus, înlăturaţi Delta Search din browser-ele dumneavoastră:

Puteţi elimina automat viruşi cu ajutorul a unuia dintre aceste programe: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Vă recomandăm aceste aplicaţii deoarece acestea pot detecta programe cu potenţial nedorit şi viruşi, împreună cu fişierele şi cheile de regiştri asociate lor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Delta Search captură de ecran
Delta Search captură de ecran

Manual de înlăturare Delta Search:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Delta Search din sistemele Windows

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Delta Search şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Delta Search sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Delta Search din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Delta Search din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Delta Search sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Delta Search din Internet Explorer (IE)

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Delta Search şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Delta Search pentru a finaliza înlăturarea Delta Search. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Delta Search din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Delta Search ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Delta Search din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Delta Search şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Delta Search. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Delta Search din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Delta Search şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Delta Search. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Delta Search din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Delta Search sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Delta Search. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-delta-search.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi