Scala de severitate:  
  (99/100)

Înlătură CryptoWall 4.0

123

Care sunt principalele similarităţi dintre Cryptowall şi CryptoWall 4.0?

CryptoWall şi Cryptowall 4.0  sunt viruşi de calculatoare aproape identici care aparţin categoriei de ransomware. Principalul lucru pe care trebuie să vi-l amintiţi atunci când aveţi de a face cu astfel de ransomware-uri este că nu există un decriptor Cryptowall care vă poate ajuta să vă recuperaţi fişierele şi să le decripteze pentru dumneavoastră. Exact ca şi predecesorul său, Cryptowall 4.0 foloseşte o tehnologie avansată pentru a cripta fişierele importante ale oamenilor şi cere o recompensă în schimbul cheii de decriptare. Dacă nu vreţi să vă pierdeţi banii, NU ar trebui să o plătiţi deoarece sunt mii de oameni care au rămas cu mâna goală după ce au trimis banii hackerilor. 

Ar trebui să o luăm de la capăt cu această postare. Deci, ce este ransomware? Ransomware este un parazit de calculator foarte periculos care caută să cripteze fişierele şi nu oferă nicio opţiune de „Anulare” pentru a le decripta. Viruşii ransomware sunt cel mai des utilizaţi de către hackeri pentru a cripta fişierele cu extensiile: .docx, .pdf, .txt, .img, .gif, .mp3, .mp4, .flv. Din nefericire, virusul CryptoWall 4.0 nu doar criptează date, poate de asemenea să schimbe numele fişierelor. Acest virus înlocuieşte numele fişierelor cu coduri la întâmplare, deci victima nu poate să recunoască ce tip de fişiere au fost criptate. Mai mult, această nouă versiune de CryptoWall poate fi detectată cu greu de un program anti-virus. Poate chiar să evite detectarea prin soluţiile de firewall de a doua generaţie. De asemenea, acest virus poate să lase malware adiţional în calculatoare pentru  a evita detectarea. 

După ce acest ransomware va cripta fişierele dumneavoastră, va lăsa mesaje pe fiecare dosar care conţine date criptate. Astfel de mesaje pot apărea ca şi .txt. .html, sau fişiere .png. De exemplu:

HELP_YOUR_FILES.TXT
HELP_YOUR_FILES.HTML
HELP_YOUR_FILES.PNG

Aceste mesaje pot include menţiuni:

Nu poţi găsi fişierele de care ai nevoie?
Conţinutul fişierelor pe care le-ai văzut nu este citibil?
Este normal deoarece numele fişierelor, precum şi datele din fişierele tale au fost criptate.

Felicitări!!!
Ai devenit o parte din larga comunitate Cryptowall.
[…]
Pentru atenţia ta, software-ul pentru a decripta fişierele (precum şi cheia privată care vine la pachet) este un produs plătit.

După cum puteţi vedea, ransomware-ul CryptoWall 4.0 vă cere să achitaţi o recompensă pentru o „cheie de decriptare” suspectă. Nu ar trebui să aveţi încredere în astfel de promisiuni deoarece nu există vreo garanţie precum că acest virus vă va da fişierele înapoi. 

CryptoWall 4.0

Cum poate CryptoWall 4.0 să îmi infecteze calculatorul?

CryptoWall 4.0, cunoscut şi ca HELP_YOUR_FILES virus, exact ca orice altă versiune de la CryptoWall este răspândit prin e-mailuri. Aceste e-mailuri infecţioase pot fi filtrate ca şi Junk sau Spam, însă există şansa ca serviciul dumneavoastră de mesagerie să nu îl filtreze astfel. Totuşi, nu ar trebui să deschideţi e-mailuri de la expeditori de care nu aţi auzit. E-mailurile de la CryptoWall 4.0 includ un ataşament de tip text, care de fapt este un fişier JavaScript. Odată ce îl veţi deschide, va executa virusul CryptoWall 4.0 în sistemul dumneavoastră. 

Dacă nu doriţi să experimentaţi pierderi de date şi dacă nu doriţi să vă pierdeţi fişierele, ar trebui să luaţi în considerare moduri de a vă securiza calculatorul. Vă sugerăm să instalaţi un program anti-malware, de exemplu, SpyHunter. Acesta poate şterge ransomware-ul CryptoWall 4.0 din calculatorul dumneavoastră. Totuşi, imediat după ce un ransomware vă criptează fişierele, poate fi foarte dificil sau chiar aproape imposibil să le mai recuperaţi. Prin urmare, ar trebui să aveţi tot timpul o copie a fişierelor dumneavoastră pe un disk extern. 

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea CryptoWall 4.0 sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
SpyHunter este recomandat pentru dezinstalarea lui CryptoWall 4.0. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware SpyHunter.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia SpyHunter.

Dacă decideţi să selectaţi un alt anti-spyware, dezinstalaţi SpyHunter din calculatorul dumneavoastră.
este recomandată înlăturarea lui Webroot SecureAnywhere AntiVirus prin instalarea CryptoWall 4.0 

Ar trebui să confirmaţi utilizarea probei gratuite ce detectează versiunea curentă a parazitului
mai mult de 40.000.000 descărcări!
Software Alternant
Malwarebytes Anti Malware
Am testat eficienţa lui Malwarebytes Anti Malware's în înlăturarea CryptoWall 4.0 (2015-12-17)
Reimage
Am testat eficienţa lui Reimage's în înlăturarea CryptoWall 4.0 (2015-12-17)

Ghiduri de înlăturare în alte limbiUrmăriţi-ne pe Facebook