Scala de severitate:  
  (10/100)

Înlătură Content Explorer

12

Ce este Content Explorer?

Content Explorer (de asemenea cunoscut ca şi ContentExplorer) este un program ce a fost catalogat ca şi un adware şi program cu potenţial nedorit. S-a ajuns la aceste concluzii după ce s-a observat ce fel de activităţi poate iniţia această extensie dubioasă în calculatoarele utilizatorilor. În majoritatea cazurilor, virusul Content Explorer poate cauza reclame iritante şi incontrolabile ce sunt încărcate cu linkuri sponsorizate. Aceste reclame sunt iniţiate pentru a conduce trafic către website-uri sponsorizate şi pentru a le ajuta să îşi mărească rangul paginii sau vânzările. Există încă un alt motiv pentru care acest plugin ce sprijină reclame este catalogat ca şi program cu potenţial nedorit. Motivul are legătură cu metoda de distribuire a Content Explorer. Fiţi atenţi la faptul că în majoritatea cazurilor acest program intră în sistemele PC-urilor ţintite fără a cere permisiunea în prealabil. Această metodă de infiltrare se bazează pe freeware-urile şi shareware-urile ce pot fi încărcate cu uşurinţă cu diverse componente opţionale în schimbul banilor. Dacă doriţi să evitaţi acest lucru, trebuie să urmaţi sfaturile speciale ce sunt oferite în următorul paragraf. 

Mai mult, în cazul în care Content Explorer vă atacă sistemul, poate să vă urmărească intenţionat obiceiurile de navigare. Poate colecta informaţii, ce sunt asociate cu cele mai vizitate website-uri de către dumneavoastră, datele pe care le introduceţi pe aceste site-uri, termeni de căutare, adrese de email, locaţia PC-ului, etc. Acest lucru este periculos deoarece o asemenea activitate poate cauza pierderea de informaţii non-private. Indiferent de faptul că este vorba de informaţii „non-private”, nu puteţi şti niciodată în ce mod vor fi utilizate. În cazul în care virusul Content Explorer s-a arătat deja în calculatorul dumneavoastră şi ştiţi că nu aveţi nimic de a face cu apariţia sa, ar trebui să descărcaţi SpyHunter şi să rulaţi o scanare completă a sistemului cu acesta. Vă va arăta locul unde se ascunde această aplicaţie şi de asemenea, vă va ajuta să scăpaţi de ea odată pentru totdeauna. 

Cum poate Content Explorer să îmi atace calculatorul?

Sute de oameni au instalat acest program în mod conştient deoarece Content Explorer este promovat în mod activ ca şi unealtă ce poate îmbunătăţi experienţa de navigare a oamenilor. Oferă informaţii despre ultimile cupoane, reduceri şi comparaţii între preţuri plus alte oferte similare. Cu toate acestea, nu ar trebui să aveţi niciodată încredere în acest program deoarece puteţi fi foarte dezamăgit după ce veţi avea de a face cu reclamele sale. Apropo, uneori, Content Explorer poate intra în calculatorul dumneavoastră fără a fi observat. Această metodă de distribuţie este foarte populară deoarece este asociată programelor gratuite, jocurilor şi aplicaţiilor ce sunt în mod activ folosite de către utilizatorii de PC-uri. Pentru a evita o infiltrare nedorită, ar trebui să acordaţi mai multă atenţie atunci când descărcaţi şi instalaţi diverse programe gratuite. În primul rând, încercaţi să citiţi secţiunea de termeni şi politica de confidenţialitate înainte de orice instalare dubioasă. În al doilea rând, urmaţi întregul proces şi debifaţi toate ataşamentele adiţionale precum Content Explorer. 

Cum să înlătur virusul Content Explorer din calculatorul meu?

Acest program este relativ inutil, deoarece nu are niciun alt scop în afară de publicitate. Din acest motiv recomandăm înlăturarea virusului Content Explorer imediat după ce l-aţi observat. Pentru a reuşi acest lucru, urmaţi aceşti paşi: 

Puteţi înlătura automat Content Explorer cu ajutorul unuia dintre aceste programe: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Recomandăm aceste aplicaţii deoarece pot şterge cu uşurinţă potenţialele programe nedorite şi viruşi cu toate fişierele şi intrările lor în regiştri ce sunt asociate cu ele.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Content Explorer sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
SpyHunter este recomandat pentru dezinstalarea lui Content Explorer. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware SpyHunter.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia SpyHunter.

Dacă decideţi să selectaţi un alt anti-spyware, dezinstalaţi SpyHunter din calculatorul dumneavoastră.
este recomandată înlăturarea lui Webroot SecureAnywhere AntiVirus prin instalarea Content Explorer 

Ar trebui să confirmaţi utilizarea probei gratuite ce detectează versiunea curentă a parazitului
mai mult de 40.000.000 descărcări!
Software Alternant
Malwarebytes Anti Malware
Am testat eficienţa lui Malwarebytes Anti Malware's în înlăturarea Content Explorer (2015-03-29)
Reimage
Am testat eficienţa lui Reimage's în înlăturarea Content Explorer (2015-03-29)
Content Explorer captură de ecran
Content Explorer captură de ecran
Meniu Rapid: Manual de înlăturare Content Explorer
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Content Explorer din sistemele Windows 7 / Vista / XP

 • Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)

Înlăturaţi Content Explorer din sistemele Windows 10 / Windows 8

 • Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program.
Dezinstalează Content Explorer şi programele ce au legătură cu acesta
 • Aici, uitaţi-vă după Content Explorer sau după orice alt program suspect instalat.
 • Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Content Explorer din sistemul Mac OS X

Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications.

Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'

Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Content Explorer sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash.

Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Content Explorer din Internet Explorer (IE)

Înlăturaţi reclamele periculoase
 • Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 • Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Content Explorer şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
 • Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 • Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările.
Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările Resetaţi Internet Explorer
 • Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 • Aici, selectaţi Reset.
 • Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Content Explorer pentru a finaliza înlăturarea Content Explorer.
Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Content Explorer din Mozilla Firefox (FF)

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 • Aici, selectaţi Content Explorer şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări.
Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate. Resetaţi Mozilla Firefox
 • Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 • Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Content Explorer.
Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Content Explorer din Google Chrome

Ştergeţi plug-urile maliţioase.
 • Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 • Aici, selectaţi Content Explorer şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări.
Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search.
Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 • Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră.
Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase Resetaţi Google Chrome
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 • Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings.
Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 • Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Content Explorer.
Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Content Explorer din Safari

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences.
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 • Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Content Explorer sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate.
Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase Resetaţi Safari
 • Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari....
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 • Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Content Explorer.
Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Înlăturarea completă a Content Explorer

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Content Explorer şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Ghiduri de înlăturare în alte limbiUrmăriţi-ne pe Facebook