Ce este close.js? Ar trebui să îl elimin?

de Lucia Danes - -

Cât de periculos este fişierul close.js?

Close.js este un fişier de tip JavaScript periculos, în strânsă legătură cu virusul de tip ransomware Spora. Acest fişier este responsabil pentru executarea şi lansarea ransomware-ului în sistemul PC-ului ţintă, deci poate fi considerat un component important din întregul proces al operaţiunii. În mod normal, victimele sunt înşelate în a instala acest fişier în sistemele calculatoarelor atunci când sunt convinse să descarce ataşamentul maliţios al email-urilor în calculatoare. Mesajele înşelătoare din email pretind că au legătură cu o organizaţie serioasă, precum o autoritate guvernamentală, o firmă de avocatură, etc. Totuşi, imediat după ce ataşamentul fals este lăsat în sistem, fişierul close.js este lăsat în sistem. Odată executat, fişierul va lansa malware-ul şi va începe procesul de criptare. Uneori, oamenii sunt forţaţi să se uite la mesajul de eroare ce pretinde că fişierul Word este corupt în timp ce ransomware-ul criptează fişierele ţintite.

După cum puteţi înţelege, close.js este un fişier periculos care poate cauza multe daune criptând documentele importante, poze, fişiere audio sau video, baze de date, etc. Nu trebuie să lăsaţi acest fişier în calculator şi să faceţi sistemul vulnerabil. După ce aţi observat că Spora este deja în calculatorul dumneavoastră, ar trebui să vă scanaţi calculatorul cu un program de eliminare antivirus sau malware, reputabil. Vă recomandăm să eliminaţi fişierul close.js şi ransomware-ul Spora cu Reimage. Totuşi, este posibil să fiţi nevoit să porniţi calculatorul în Safe Mode înainte de a instala sau rula programul anti-malware deoarece astfel de viruşi au tendinţa de a bloca software-urile de securitate legitime. Dacă aveţi nevoie de ajutor la eliminarea virusului şi a lui close.js, vă rugăm să urmaţi ghidul detaliat pregătit aici.

Cum poate apărea acest fişier în calculatorul meu?

Fişierul close.js apare în calculator atunci când acesta este infectat cu ransomware-ul Spora. Acest virus se răspândeşte în general prin intermediul ataşamentelor maliţioase de email, pretinzând că este o factură, şi alte fişiere Word sau PDF ce au legătură cu munca. Totuşi, indiferent de faptul că fişierul pare a fi unul normal, sigur de utilizat, în realitate, are două extensii diferite care vă notifică despre abilităţie ascunse ale acestui fişier. Atunci când o persoană apasă pe acest fişier, el sau ea va executa fişierul maliţios close.js în directorul %TEMP%. Ca şi rezultat, virusul Spora va începe procesul de criptare a datelor, care rămâne nedetectat până când încercaţi să deschideţi unul dintre fişierele afectate. Dacă doriţi să evitaţi atacul ransomware, ar trebui să acordaţi atenţie email-urilor şi să nu vă grăbiţi să deschideţi documentele ataşate. Asiguraţi-vă că întâi, puteţi avea încredere în expeditor!

Cum pot elimina close.js din calculator?

Dorim să punctăm faptul că eliminarea lui close.js nu va rezolva problema principală. Acest fişier este unul dintre principalele semne care arată că maşina dumneavoastră a fost infectată cu un ransomware. Ştergerea acestui fişier nu va opri procesul de criptare a fişierelor şi alte activităţi maliţioase iniţiate de Spora. Reţineţi că nu vă recomandăm să ştergeţi pe cont propriu astfel de ameninţări cibernetice, deoarece acestea sunt setate să utilizeze diverse tehnici pentru a-şi preveni eliminarea. Mai bine vă scanaţi calculatorul cu unelte profesionale de eliminare malware, precum Reimage sau Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus pentru a-l elimina pe Spora şi fişierele lui. Unealta dumneavoastră preferată de securitate poate să elimine close.js din dispozitiv.

verdict- statutul acestui fişier
fişier periculos
Sfat În cazul în care calculatorul dumneavoastră pare încet, sau dacă suferiţi datorită reclamelor nedorite şi sunteţi redirecţionaţi înspre site-uri necunoscute, vă recomandăm scanarea cu un program anti program spion respectabil. Puteţi efectua câteva teste GRATUITE şi să verificaţi sistemul de aplicaţii nedorite ce pot fi responsabile pentru aceste probleme
Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator
faceţi acum!
Descărcare
Program de diagnosticare a problemei Fericirea
Garantată
Descărcare
Program de diagnosticare a problemei Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este o unealtă recomandată pentru scanarea sistemului de posibile ameninţări şi software-uri rele. Această versiune de probă a produsului va descoperi aplicaţiile dăunătoare din sistemul dumneavoastră
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage

Despre autor

Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Fişiere
Software
Comparaţi