Scala de severitate:  
  (10/100)

Înlătură Chromesearch.online (Ghid de înlăturare) - Instrucţiuni gratuite

de Gabriel E. Hall - - | De tip: Browser hijacker

Chromesearch.online – un motor de căutare neserios care modifică setările browserului fără permisiunea utilizatorului

Ilustrarea hijackerului Chromesearch.onlineChromesearch.online este un motor de căutare nedemn de încredere, care aparţine grupurilor de browser hijackeri şi programe cu potenţial nedorit . Momentan, există pe internet mai multe versiuni ale virusului Chrome Search Online. Chromesearch.info, Chromesearch.netChromeSearch.clubChromesearch.winChromesearch.today sunt doar câteva exemple ale acestora.

Este capabil să infecteze PC-urile prin intermediul unor diverse freeware-uri, şi modifică setările browserului web fără consimţământul utilizatorului. Imediat după ce hijackerul este instalat, setează https://chromesearch.online/search/?q=  ca şi pagină de start implicită, motor de căutare, şi fereastră nouă. Un astfel de comportament neautorizat poate conduce la probleme serioase, inclusiv infectare cu virus sau scurgere de date, motiv pentru care experţii recomandă eliminarea imediată a virusului Chromesearch.online.

Clasificarea lui Chrome Search Online a fost determinată de mai mulţi factori. Deja am clarificat unul dintre ei – abilitatea de a altera setările din Chrome. Înainte de a face asta, hijackerul trebuie să fie executat în sistemul ţintit. Tehnica de infiltrare este implementată prin intermediul freeware-ului, ceea ce înseamnă că hijackerul Chromesearch.online poate intra neobservat împreună cu programul pe care doriţi să îl instalaţi.

În plus, este responsabil pentru dezvăluirea rezultatelor de căutare predeterminate. În general, browser hijackerii sunt angajaţi de către terţe ce caută să genereze venituri site-urilor lor. Problema este că nu este clar cu ce terţe colaborează acest motor de căutare, de aceea, Chrome Search Online vă poate direcţiona către domenii web nesigure sau infectate .

Colectarea datelor de navigare reprezintă un alt factor care ar trebui să ducă la eliminarea lui Chromesearch.online. Programele cu potenţial nedorit (PUP-urile), inclusiv acesta, angajează cookie-uri de urmărire pentru a monitoriza activităţile de navigare pe web ale utilizatorului. Cu toate aceasta, cea mai rea parte nu este asta. Acest browser hijacker poate colecta şi numele, adresa de email, să aproximeze geolocaţia, şi alte informaţii similare care sunt considerate personale de către majoritatea utilizatorilor de internet.

Eliminarea virusului Chromesearch.online
Chromesearch.online atacă browserele web, setând ca şi pagină principală şi motor de căutare pe https://Chromesearch.online

Scopul virusului Chrome Search Online este de a genera venit cu ajutorul redirecţionărilor. Cu toate acestea, vă recomandăm să eliminaţi Chromesearch.online din cauza reclamelor deranjante care apar pe parcursul navigărilor. Rezultatele căutărilor date de către acesta pot promova website-uri suspicioase, care conţin o cantitate excesivă de reclame de tip pop-up şi banere. Ultimele pot fi, de asemenea, asociate cu website-uri dubioase, deci nu trebuie să mai menţionăm că trebuie să treceţi de ele.

Acest browser hijacker deja a înşelat mulţi oameni cu ajutorul designului ce pare demn de încredere şi cu aşa zisa politică de confidenţialitate. La o primă vedere, este similar cu Google Chrome şi întoarce rezultate ale căutările bazate pe Google. Totuşi, rezultatele căutărilor oferite pot fi modificate, deci utilizarea acestuia este pe risc propriu. 

În cel mai bun caz, dacă scurtătura din Windows vă trimite către https://Chromesearch.online, este un avertisment precum că ceva nu este în regulă. Cea mai bună soluţie ar fi să vă verificaţi sistemul cu antimalware-ul Reimage şi să eliminaţi virusul Chromesearch.online împreună cu celelalte PUP-uri.

Posibile tehnici de infiltrare

Multe PUP-uri au website-uri oficiale. Totuşi, statistic, oamenii, foarte rar, le instalează manual. Astfel de website-uri oficiale sunt dezvoltate cu intenţia de a convinge oamenii că acea unealtă este legitimă şi serioasă.

De obicei, hijackerii sunt răspândiţi la pachet cu freeware. Astfel de programe, de obicei, sunt ascunse sub opţiunile de instalare rapidă sau de bază, şi marcate ca şi componente implicite pentru a preveni detectarea şi refuzul imediat. Din acest motiv este recomandat să urmăriţi cu atenţie procesul de instalare al freeware-ului.

În unele cazuri rare, oamenii pot fi înşelaţi să instaleze PUP-uri după ce au fost redirecţionaţi către website-uri cu descărcări de programe suspicioase sau de promovare. Acest lucru se poate întâmpla atunci când vizitaţi website-uri nesigure sau când apăsaţi pe reclame dubioase.

Scăpaţi de Chromesearch.online cu un singur click

Dacă nu aţi fost de acord cu modificarea motorului de căutare, a paginii de start, şi cu alte setări din browserul web, puteţi reseta totul cu uşurinţă, însă înainte de asta, trebuie să eliminaţi hijackerul Chromesearch.online.

Eliminarea lui Chromesearch.online poate fi implementată atât manual cât şi automat. Este natural ca ultima metodă să fie mai sigură deoarece uneltele anti-malware profesionale, precum Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes pot asigura eliminarea tuturor PUP-urilor şi a componentelor lor.

Totuşi, dacă preferaţi eliminarea manuală, puteţi urma instrucţiunile de mai jos. Înainte să treceţi la instrucţiunile de eliminare manuală, dorim să punctăm faptul că nu este suficientă eliminarea executabilului principal pentru a elimina hijackerul. Pentru a-l elimina pe bune pe Chromesearch.online, trebuie să resetaţi şi setările browserului web.

Puteţi elimina automat viruşi cu ajutorul a unuia dintre aceste programe: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Vă recomandăm aceste aplicaţii deoarece acestea pot detecta programe cu potenţial nedorit şi viruşi, împreună cu fişierele şi cheile de regiştri asociate lor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.

Manual de înlăturare Chromesearch.online:

Înlăturaţi Chromesearch.online din sistemele Windows

Eliminarea manuală a lui Chrome Search Online necesită lansarea lui Control Panel şi dezactivarea tuturor intrărilor suspicioase / necunoscute:

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Chromesearch.online şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Chromesearch.online sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Chromesearch.online din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

Înlăturaţi Chromesearch.online din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Chromesearch.online sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Chromesearch.online din Internet Explorer (IE)

Chromesearch.online atacă orice browser web setat ca implicit. În cazul în care Internet Explorer a fost afectat de către acest malware, aici aveţi ce trebuie să faceţi:

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Chromesearch.online şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Chromesearch.online pentru a finaliza înlăturarea Chromesearch.online. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.

Înlăturaţi Chromesearch.online din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Chromesearch.online ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Chromesearch.online din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Chromesearch.online şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Chromesearch.online. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Chromesearch.online din Google Chrome

Google Chrome este cel mai des ţintit de către malware-uri, conform statisticelor. Virusul Chromesearch.online nu este o excepţie. Pentru a-l reseta, urmaţi aceşti paşi simpli:

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Chromesearch.online şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Chromesearch.online. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Chromesearch.online din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Chromesearch.online sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Chromesearch.online. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-chromesearch-online.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Opinia dumneavostră legată de Chromesearch.online