Scala de severitate:  
  (10/100)

Înlătură Chromesearch.info (Ghid de înlăturare virus) - Instrucţiuni gratuite

de Gabriel E. Hall - - | De tip: Browser hijacker

Chromesearch.info pretinde că este un motor de căutare ce respectă intimitatea

Imaginea lui Chromesearch.info

Chromesearch.info este un program cu potenţial nedorit, care operează ca şi un motor de căutare fraudulos. De obicei, oamenii sunt atraşi în a-i folosi serviciile prin intermediul apariţiei înşelătoare – seamănă incredibil de bine cu Google. În ciuda faptului că pretinde că respectă intimitatea utilizatorului, experţii spun că Chrome Search poate colecta diverse informaţii şi că vă poate infecta browserul.

În general, oamenii lasă acest browser hijacker în sistem ca şi o extensie a lui Chrome Search pe parcursul instalării unui freeware. Acest program cu potenţial nedorit nu necesită permisiunea de a intra în sistem şi, pe furiş, atacă browserele normale, precum Google Chrome, Safari, Internet Explorer, Mozilla Firefox, etc.

După infiltrare, Chromesearch.info ţinteşte să se seteze ca şi motor de căutare principal. Cu alte cuvinte, modifică setările browserului, inclusiv URL-ul noii pagini, pagina de start, şi motorul de căutare, setând https://chromesearch.info/search/?q=%s&uid=. Reţineţi că nu vi se permite să eliminaţi cu uşurinţă aceste modificări deoarece acest PUP le schimbă înapoi.

Cu toate acestea, atacul Chrome Search nu este singura problemă care apare din cauza acestui motor de căutare fals. Din nefericire, colectează informaţii care pot fi considerate cu potenţial periculos pentru intimitatea dumneavoastră. Dacă asta nu este suficient, acest browser hijacker profită de aceste date pentru a livra reclame ce coincid intereselor dumneavoastră.

Ilustrarea motorului de căutare Chromesearch.info
Chromesearch.info intră în categoria de browser hijackeri, care ţinteşte să preia controlul asupra browserului şi să facă modificări nedorite.

Ar trebui să ştiţi că sunt numeroase versiuni ale lui ChromeSearch ce pot fi listate după cum urmează:

Din cauza motivelor menţionate mai sus, vă sugerăm să îl eliminaţi pe Chromesearch.info pentru a evita colectarea datelor, redirecţionările, şi reclamele periculoase . Puteţi folosi ghidul de eliminare manuală de la sfârşitul acestui articol, sau puteţi alege o unealtă antivirus puternică pentru a vă ajuta.

Reimage poate finaliza eliminarea lui Chromesearch.info în câteva secunde şi poate asigura securitatea calculatorului pe viitor. De asemenea, acest software profesional de securitate este principala noastră recomandare pentru oamenii care suferă de pe urma browser hijackerilor şi a altor programe cu potenţial nedorit.

Utilizatorii neatenţi pot descărca browser hijackeri împreună cu aplicaţii terţe

De obicei, browser hijackerii călătoresc la pachet cu software-uri gratuite. Deoarece oamenii tind să grăbească procedura de instalare, dezvoltatorii acestor programe suspicioase ascund informaţiile despre schema de marketing pay-per-install . De asemenea, utilizatorii care instalează programe utilizând parametrii Rapid/Recomandat nu ştiu despre programele adiţionale.

Vă puteţi proteja de acţiunile netransparente dacă alegeţi setările Personalizat/Avansat de fiecare dată când instalaţi un freeware. Căutaţi căsuţele dubioase care au fost selectate fără permisiunea dumneavoastră, deoarece acestea permit infiltrarea programelor cu potenţial nedorit în calculatorul dumneavoastră. Deselectaţi-le tot timpul pentru a vă proteja sistemul.

În plus, ar trebui să luaţi măsuri de precauţie pentru a evita instalarea PUP-ului de pe alte surse. Înseamnă că nu ar trebui să apăsaţi pe reclame promovate şi să nu navigaţi pe website-uri dubioase. În cazul în care doriţi să vă asiguraţi că PC-ul dumneavoastră este protejat tot timpul, angajaţi un software antivirus.

Eliminarea virusului Chromesearch.info care necesită doar câteva click-uri

Cel mai uşor mod de a identifica un program cu potenţial nedorit în calculator este prin acordarea de atenţie pe parcursul sesiunilor de navigare. De obicei, după atac, sunteţi forţat să utilizaţi un motor de căutare dubios, care apare de fiecare dată când deschideţi o nouă filă sau fereastră. De asemenea, puteţi primi redirecţionări enervante şi o cantitate excesivă de reclame.

În acest caz, calculatorul dumneavoastră este infectat cu un program cu potenţial nedorit. Ar trebui să decideţi forma de eliminare preferată – manuală sau automată. Reţineţi că noi tot timpul sugerăm eliminarea lui Chromesearch.info şi a altor PUP-uri cu ajutorul unui software de securitate.

Cu toate acestea, puteţi elimina Chromesearch.info şi manual. Experţii de la LosVirus.es spun că utilizatorii obişnuiţi nu ar trebui să dezinstaleze pe cont propriu programele cu potenţial nedorit, deoarece ar putea avaria sistemele. De asemenea, am pregătit instrucţiuni care ar trebui să vă ajute la eliminarea browser hijackerilor. Le puteţi găsi mai jos.

Puteţi elimina automat viruşi cu ajutorul a unuia dintre aceste programe: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Vă recomandăm aceste aplicaţii deoarece acestea pot detecta programe cu potenţial nedorit şi viruşi, împreună cu fişierele şi cheile de regiştri asociate lor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.

Manual de înlăturare Chromesearch.info:

Înlăturaţi Chromesearch.info din sistemele Windows

În cazul în care sistemul Windows este infectat cu virusul Chrome Search, puteţi scăpa de el cu ajutorul acestor instrucţiuni.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Chromesearch.info şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Chromesearch.info sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Chromesearch.info din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

Înlăturaţi Chromesearch.info din sistemul Mac OS X

Dacă aţi observat infecţia Chrome Search în Mac, dezinstalaţi imediat din sistem PUP-ul cu elementele lui.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Chromesearch.info sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Chromesearch.info din Internet Explorer (IE)

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Chromesearch.info şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Chromesearch.info pentru a finaliza înlăturarea Chromesearch.info. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.

Înlăturaţi Chromesearch.info din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Chromesearch.info ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Chromesearch.info din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Chromesearch.info şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Chromesearch.info. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Chromesearch.info din Google Chrome

Chiar dacă Chromesearch.info seamănă cu Google, ar trebui eliminat prin ştergerea extensiilor suspicioase din Chrome, şi resetarea browserului.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Chromesearch.info şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Chromesearch.info. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Chromesearch.info din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Chromesearch.info sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Chromesearch.info. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-chromesearch-info.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Opinia dumneavostră legată de Chromesearch.info