Scala de severitate:  
  (11/100)

Înlătură BrowseFox

12

Ce este BrowseFox?

BrowseFox este unul dintre acele programe care poate apărea în calculatorul dumneavoastră de nicăieri deoarece acesta este în mod activ răspândit la pachet cu freeware-uri şi shareware-uri. Desigur, îl puteţi descărca şi manual crezând că vă poate îmbunătăţi experienţa de navigare pe Internet. Imediat ce o astfel de aplicaţie intră în PC (indiferent dacă este cu sau fără consimţământul utilizatorului), aceasta poate ocupa cu uşurinţă fiecare browser web, inclusiv Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer şi alte browsere web. După ce face acest lucru, acestea pot fi setate să afişeze diverse reclame de tip pop-up ce promovează bunuri şi servicii ale unor terţe. Puteţi spune că acest lucru este exact la ce vă aşteptaţi atunci când v-aţi gândit la instalarea acestui browser add-on. Totuşi, există sute de oameni care au observat că reclamele BrowseFox ce conţin informaţii despre cupoane, reduceri şi alte lucruri similare apar în calculatoarele lor imediat după ce încep să navigheze pe internet. Atenţie la faptul că păstrarea acestor programe în calculatorul dumneavoastră poate, de asemenea, să cauzeze diverse modificările ale sistemului, inclusiv cele ce au legătură cu pagina de start, motorul de căutare şi noua filă. În plus, au mai fost raportate şi încetiniri ale sistemului atunci când a fost testat acest browser add-on. În final, trebuie să adăugăm că această aplicaţie poate începe să vă urmărească navigările de pe internet şi să colecteze informaţii despre termenii de căutare, cele mai vizitate website-uri şi datele introduse pe acestea. Reţineţi, BrowseFox nu are nicio asociere cu Mozilla Firefox şi nici nu poate să vă îmbunătăţească experienţa de navigare online. Totuşi, nu este un virus, deci dacă dumneavoastră consideraţi că este util, îl puteţi păstra în calculator. Cei care doresc să scape de acest adware ar trebui să îşi scaneze calculatorul cu un anti-spyware actualizat. Vă recomandăm să utilizaţi SpyHunter sau alte software-uri de securitate de încredere. 

CUM POATE BrowseFox GET să îmi atace calculatorul?

În mod normal, BrowseFox şi alte programe de tip adware similare au nevoie de permisiunea oamenilor atunci când acestea încearcă să intre în sistemele PC-urilor ţintite. Totuşi, acestea pot să intre în calculatoare la pachet cu alte programe. Această metodă de distribuţie este destul de populară printre astfel de programe şi nu înseamnă că sunt maliţioase sau infectate. Acestea, pur şi simplu se bazează pe distribuţia nedreaptă pentru a atinge mai mulţi utilizatori de PC. Observaţi că BrowseFox poate iniţia activităţi enervante în calculatorul dumneavoastră imediat ce intră în sistem. Ar trebui să fiţi pregătiţi pentru reclame de tip pop-up continue atunci când vizitaţi website-uri populare precum Facebook, Amazon şi aşa mai departe. Nu vă recomandăm să vă bazaţi pe astfel de reclame şi de asemenea, să ignoraţi modificările din pagina de start şi a motorului de căutare deoarece aceste lucruri pot cauza probleme serioase legate de aplicaţii mult mai periculoase. Dacă doriţi să scăpaţi de acest program, urmaţi ghidul de mai jos: 

CUM SĂ ÎNLĂTUR VIRUSUL BROWSEFOX?

Pentru a scăpa de reclamele comerciale BrowseFox şi pentru a preveni redirecţionările către website-uri necunoscute, trebuie să înlăturaţi acest adware din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru puteţi utiliza fie uneltele de înlăturare automată ce sunt date mai jos, fie puteţi urma pas cu pas un ghid oferit mai jos. Vă va ajuta să vă reparaţi calculatorul şi să uitaţi de acele reclame enervante. 

Puteţi înlătura automat BrowseFox cu ajutorul unuia dintre aceste programe: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Recomandăm aceste aplicaţii deoarece pot şterge cu uşurinţă potenţialele programe nedorite şi viruşi cu toate fişierele şi intrările lor în regiştri ce sunt asociate cu ele.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea BrowseFox sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
SpyHunter este recomandat pentru dezinstalarea lui BrowseFox. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware SpyHunter.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia SpyHunter.

Dacă decideţi să selectaţi un alt anti-spyware, dezinstalaţi SpyHunter din calculatorul dumneavoastră.
este recomandată înlăturarea lui Webroot SecureAnywhere AntiVirus prin instalarea BrowseFox 

Ar trebui să confirmaţi utilizarea probei gratuite ce detectează versiunea curentă a parazitului
mai mult de 40.000.000 descărcări!
Software Alternant
Malwarebytes Anti Malware
Am testat eficienţa lui Malwarebytes Anti Malware's în înlăturarea BrowseFox (2015-07-22)
Reimage
Am testat eficienţa lui Reimage's în înlăturarea BrowseFox (2015-07-22)
BrowseFox captură de ecran
BrowseFox captură de ecran
Meniu Rapid: Manual de înlăturare BrowseFox
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi BrowseFox din sistemele Windows 7 / Vista / XP

 • Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)

Înlăturaţi BrowseFox din sistemele Windows 10 / Windows 8

 • Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program.
Dezinstalează BrowseFox şi programele ce au legătură cu acesta
 • Aici, uitaţi-vă după BrowseFox sau după orice alt program suspect instalat.
 • Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi BrowseFox din sistemul Mac OS X

Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications.

Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'

Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi BrowseFox sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash.

Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi BrowseFox din Internet Explorer (IE)

Înlăturaţi reclamele periculoase
 • Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 • Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi BrowseFox şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
 • Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 • Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările.
Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările Resetaţi Internet Explorer
 • Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 • Aici, selectaţi Reset.
 • Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou BrowseFox pentru a finaliza înlăturarea BrowseFox.
Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi BrowseFox din Mozilla Firefox (FF)

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 • Aici, selectaţi BrowseFox şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări.
Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate. Resetaţi Mozilla Firefox
 • Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 • Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea BrowseFox.
Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi BrowseFox din Google Chrome

Ştergeţi plug-urile maliţioase.
 • Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 • Aici, selectaţi BrowseFox şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări.
Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search.
Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 • Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră.
Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase Resetaţi Google Chrome
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 • Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings.
Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 • Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui BrowseFox.
Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi BrowseFox din Safari

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences.
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 • Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi BrowseFox sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate.
Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase Resetaţi Safari
 • Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari....
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 • Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a BrowseFox.
Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Înlăturarea completă a BrowseFox

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a BrowseFox şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Ghiduri de înlăturare în alte limbiUrmăriţi-ne pe Facebook