Ce este bombardiere de mail şi cum se poate elimina

de Lucia Danes - - Actualizat | De tip: Bombardiere de mail
12

Un bombardier de mail este un program de calculator, care poate fi instalat pe orice calculator conectat la internet. În majoritatea cazurilor, puteţi găsi un astfel de program rulând în calculatorul unui hacker ca şi server de mail ilegal, însă poate fi instalat şi pe un PC compromis. Majoritatea bombardierelor de mail sunt proiectate pentru a inunda căsuţa de mail-uri a victimei cu o cantitate excesivă de email-uri ce conţin ataşamente mari. Pentru a încerca să înşele cât mai mulţi oameni posibil, aceste mesaje conţin notificări asociate promovării, precum notificări despre reduceri, comparaţii de preţuri, oferte şi afaceri. În majoritatea cazurilor, aceste oferte sunt înşelătoare şi pot conduce oamenii doar către probleme asupra PC-ului, precum încetiniri şi instabilitatea sistemului.

Un bombardier de mail-uri nu este un parazit sau o aplicaţie cibernetică virală, însă activitatea lui poate fi mai mult decât enervantă. Atenţie la faptul că astfel de paraziţi pot afecta serios performanţa PC-ului dumneavoastră şi să scadă viteza de internet. În cele mai multe cazuri, bombardierele de mail-uri sunt împărţite în aplicaţii legitime şi unelte proiectate de către hackeri sau spameri în funcţie de nevoile lor. Ambele, legitime şi maliţioase, bombardierele de mail sunt foarte similare şi pot fi utilizate în acelaşi scop. Singura diferenţă este că aplicaţiile legitime (sunt numite programe de mass-mailing) sunt asociate doar companiilor reputabile care caută să îşi informeze clienţii despre noile lor produse, servicii, actualizări şi alte lucruri. Pe de altă parte, versiunea maliţioasă a unui bombarder de mail caută să îşi bombardeze victimele cu o cantitate enormă de spam şi email-uri înşelătoare.

După ce intră în sistem, un bombarder de mail cauzează aceste activităţi:

Cu toate că bombardierele de mail pot părea ca şi ameninţări inofensive, activitatea lor în sistem poate conduce oamenii către probleme diverse. Atenţie la faptul că un singur bombardier de mail poate să vă dezactiveze funcţia de a primi şi trimite mesaje de email. De asemenea, după afectarea calculatorului personal sau al celui de muncă, o astfel de ameninţare poate conduce la probleme critice, precum un sistem încet, probleme de performanţă, şi probleme de conexiune la Internet. Unii oameni au raportat şi îngheţări ale sistemului.

Dacă un bombardier de mail aparţine unei persoane maliţioase, el sau ea îl poate instala într-un sistem compromis şi îl poate utiliza ca şi server de mail ilegal pentru a trimite spam. Ca şi rezultat, utilizatorul de PC afectat poate fi acuzat de activităţi frauduloase şi poate intra chiar la închisoare. În final, trebuie să adăugăm că bombardierele de mail pot prezenta un risc la adresa intimităţii utilizatorului. Astfel de ameninţări au răspândit în mod activ email-uri ce conţin link-uri maliţioase. Aceste link-uri pot duce la infiltrarea altor viruşi, precum anti-spyware falşi, adware, ransomware şi alte infecţii similare cu potenţial periculos.

Ca şi concluzie, un bombardier de mail poate fi utilizat cu uşurinţă pentru a iniţia aceste activităţi:

  • Expedierea unei cantităţi excesive de email-uri anonime ce conţin conţinut înşelător, conţinut pentru promovare, link-uri maliţioase şi alte ataşamente.
  • Supraîncărcarea serverelor de mail şi a calculatoarelor trimiţând numeroase email-uri cu ataşamente foarte mari.
  • Degradarea vitezei de conectare la internet şi diminuarea performanţei generale a sistemului. Majoritatea bombardierelor de mail pot cauza şi instabilitatea programelor.
  • Îngheţarea calculatoarelor inundându-le cu mii de email-uri sau pierderea conexiunii la Internet.
  • Nu oferă o funcţie de dezinstalare, se ascunde de utilizator folosind redenumirea proceselor, fişierelor şi a altor obiecte.

Tehnici de distribuire folosite pentru răspândirea bombardierelor de mail

Bombardierele de mail nu sunt considerate ca fiind viruşi frauduloşi. Prin urmare, nu se pot propaga în acelaşi mod ca şi viruşii. Atenţie la faptul că acestea trebuie instalate şi controlate de către o anumită persoană care trebuie să le instaleze în sistem. Totuşi, uneori, bombardierele de mail se arată în sistem după instalarea unui alt software. Ca şi concluzie, există două moduri principale utilizate pentru răspândirea bombardierelor de mail pe internet şi pentru infectarea calculatoarelor.

1. Un program legitim de mass-mailing poate fi instalat manual de către administratorul de sistem sau un alt utilizator. Doar aceşti doi utilizatori care au privilegii suficiente pentru instalarea unui software pot instala în sistem un bombardier de mail. De asemenea, un hacker poate încerca să intre în sistemul unui PC ţintă şi să seteze un bombardier de mail în acesta.

2. Deseori, bombardierele de mail maliţioase sunt instalate cu ajutorul altor paraziţi, precum viruşi, troiani, backdoors sau unelte de administrare de la distanţă. Acestea pot intra în sistem fără ştirea sau aprobarea utilizatorului. Astfel de bombardiere de mail nu au funcţie de dezinstalare şi pot fi controlate doar de către autorii sau proprietarii lor. Bombardierele de mail maliţioase sunt în general compatibile cu sistemul de operare Windows. Totuşi, ultimele versiuni pot fi capabile să afecteze şi Mac OS X.

Cele mai populare exemple de bombardiere de mail

Bombardierele de mail maliţioase şi programele legitime de mass-mailing nu sunt considerate programe larg răspândite. Indiferent de tipul de program pe care am vrea să îl descriem, acestea ar părea practic identice. Următoarele exemple ilustrează bombardierele de mail tipice.

KaBoom! şi Avalanche sunt cele mai populare bombardiere de mail care au inundat calculatoarele cu o cantitate enormă de email-uri anonime şi spam. Acestea sunt unele dintre cele mai eficiente şi larg folosite bombardiere de mail.

Aenima este un bombardier de mail eficient, rapid şi uşor de utilizat, proiectat pentru a trimite o cantitate mare de email-uri anonime şi spam. Acest parazit poate fi folosit pentru a inunda anumite calculatoare, să supraîncarce servere de mail sau reţele locale. Aenima poate trimite email-uri cu titluri, texte şi fişiere ataşate diferite. Parazitul nu se auto-distribuie şi trebuie instalat manual. Prezenţa lui în sistem indică faptul că PC-ul a fost compromis şi acum este utilizat ca şi server de mail ilegal pentru a furniza spam.

Infectat cu un bombardier de mail? Ce trebuie să ştiţi pentru a-l elimina:

Bombardierele de mail maliţioase nu ar trebui păstrate în calculator deoarece vă pot conduce la diverse probleme. Acestea pot cauza încetiniri de sistem serioase şi alte probleme legate de funcţionalitatea PC-ului. Cel mai uşor mod de a descoperi şi a elimina o astfel de ameninţare din sistemul dumneavoastră este folosind o unealtă anti-spyware reputabilă. Experţii din securitate au selectat aceste programe anti-malware eficiente care deja au fixat mii de calculatoare: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus.

Totuşi, ar trebui să reţineţi că majoritatea bombardierelor de mail nu au nimic de a face cu viruşii comuni, şi prin urmare, trebuiesc dezinstalate manual. Nu ar trebui să uitaţi faptul că nu toate aceste programe au funcţia de dezinstalare, deci reţineţi că tot timpul puteţi primi ajutor de la echipa Faravirus. Puteţi adăuga întrebările despre problemele dumneavoastră pe pagina Întrebaţi-ne.

Ultimii viruşi adăugaţi bazei de date

Ce sunt reclamele de la Adsupply

Analiză Adsupply Adsupply este un program de tip adware larg răspândit, care a fost dezvoltat pentru a obţine venit din pay-per-click.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/reclamele-de-la-adsupply/">Mai mult
Aplicaţie adware Viruşi   Septembrie 15, 2017

şterge virusul de tip pop-up Popcash.net

De ce apar reclamele Popcash? Virusul Popcash vă poate amărî viaţa deoarece această infecţie cibernetică este înşelătoare şi aproape nedetectabilă.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-tip-pop-up-popcash-net/">Mai mult
Aplicaţie adware Viruşi   Septembrie 14, 2017

Baza de date Bombardiere de mail

Septembrie 14, 2017

Reclamele Liveadexchanger.com

Fapte descoperite de către echipa noastră de cercetători despre reclamele Liveadexchanger: Mulţi dintre noi interacţionează cu calculatoarele şi navighează pe internet zilnic, şi programele precum virusul Liveadexchanger pot ruina complet această experienţă.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/reclamele-liveadexchanger-com/">Mai mult
Septembrie 13, 2017

Driver Restore

Este Driver Restore un program sigur? Ar trebui să îl utilizaţi? < a class="more_link" href="http://faravirus.ro/driver-restore/">Mai mult
Septembrie 13, 2017

Virusul YahLover.worm

Ce se ascunde în spatele alertelor de la YahLover.worm? Atunci când virusul YahLover.worm păşeşte pe browserele utilizatorilor, acesta va încerca să îi convingă de faptul că au fost victimele unui virus.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-yahlover-worm/">Mai mult
Septembrie 12, 2017

Escrocherie de tip suport tehnic "You Have A ZEUS Virus"

Ameninţat de virusul Zeus? Alerte, precum „You Have A ZEUS Virus”, pot alarma acei utilizatori care sunt mai puţin tehnici şi neştiutori de faptul că aceasta este o strategie comună utilizată de către escroci.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/escrocherie-de-tip-suport-tehnic-you-have-a-zeus-virus/">Mai mult
Septembrie 11, 2017

Virusul Search.searchytdav.com

Fapte cunoscute despre browser hijackerul Search.searchytdav.com Search.searchytdav.com este un program cu potenţial nedorit, dezvoltat de către Polarity Technologies, Ltd.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-search-searchytdav-com/">Mai mult
Septembrie 11, 2017

RevContent

Informaţii generale despre adware-ul RevContent: RevContent este o extensie de browser care colectează informaţii despre interesele dumneavoastră de pe istoricul de navigare şi furnizează o mulţime de reclame pe browserele Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox şi altele.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/revcontent/">Mai mult
Septembrie 08, 2017

Bara de unelte EasyDirectionsFinder

Bara de unelte EasyDirectionsFinder şi adevăratul ei scop în PC-ul dumneavoastră Bara de unelte EasyDirectionsFinder este un serviciu legitim de navigare ce oferă produse dezvoltate de către o companie numită Mindspark Interactive Network.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/bara-de-unelte-easydirectionsfinder/">Mai mult
Septembrie 08, 2017

Virusul Online.io

Poate cauza probleme sistemului de operare virusul Online.io? < a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-online-io/">Mai mult
Septembrie 07, 2017

Virusul de tip ransomware Cerber 4.1.6

A apărut o altă versiune remarcabilă a lui Cerber: virusul Cerber 4.1.6 Virusul Cerber 4.1.6 a apărut în public pe 22 noiembrie, 2016, şi până acum este ultima versiune a rău famatului ransomware Cerber.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-tip-ransomware-cerber-4-1-6/">Mai mult
Septembrie 06, 2017

Reclamele de tip pop-up de la MacKeeper

Conform utilizatorilor, MacKeeper NU este o aplicaţie demnă de încredere.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/reclamele-de-tip-pop-up-de-la-mackeeper/">Mai mult
Septembrie 05, 2017

Virusul “Error #268D3”

Cum pot identifica virusul “Error #268D3” în calculatorul meu? < a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-error-268d3/">Mai mult
Septembrie 05, 2017

Virusul de tip ransomware Bitpaymer

Virusul Bit Paymer atacă sectorul de sănătate şi cere plata a 50 de Bitcoins Bitpaymer, cunoscut ca şi ransomware-ul Bit Paymer, este un virus de criptare fişiere care a fost observat în iulie, 2017.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-tip-ransomware-bitpaymer/">Mai mult
Septembrie 04, 2017

Virusul NavSmart.info

Pot folosi NavSmart.info ca şi pagină de start? Virusul NavSmart.info poate părea ca şi o unealtă grozavă pentru căutare pe web.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-navsmart-info/">Mai mult
Septembrie 04, 2017

Virusul de redirecţionare Wyciwyg

Virusul de redirecţionare Wyciwyg deranjează utilizatorii de Mozilla Firefox Virusul de redirecţionare Wyciwyg este o versiune a virusului de redirecţionare Firefox.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-redirectionare-wyciwyg/">Mai mult
Septembrie 04, 2017

Virusul de redirecţionare Firefox

Ce este Virusul de redirecţionare Firefor? Virusul de redirecţionare Firefox este o infecţie cibernetică foarte periculoasă, ce poate cauza diverse probleme victimelor sale.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-redirectionare-firefox/">Mai mult
Septembrie 01, 2017

Virusul de tip ransomware Diablo6

Virusul Diablo6 lansează o altă campanie maliţioasă de spam Virusul Diablo6 operează ca ultima versiune a notoriului ransomware Locky .< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-tip-ransomware-diablo6/">Mai mult
August 31, 2017

Virusul de tip ransomware Arena

Ransomware-ul Arena se trage din familia de malware Dharma Ransomware-ul Arena este un nou virus maliţios.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-tip-ransomware-arena/">Mai mult

Informaţie actualizată: 2016-10-12

Sursa: http://www.2-spyware.com/mail-bombers-removal

Citiţi în alte limbi

Fişiere
Software
Comparaţi
Urmăriţi-ne pe Facebook