Scala de severitate:  
  (10/100)

Înlătură BoBrowser

12

Ce este BoBrowser?

BoBrowser este un browser add-on pe care nu recomandăm să fie păstrat în calculator. Nici măcar nu aminteşte de un virus sau un malware, însă există mai multe aspecte ale acestuia din cauza cărora a fost clasificat ca şi program cu potenţial nedorit (PUP). Este capabil să se infiltreze în calculator fără ca utilizatorul să realizeze acest lucru. Reuşeşte acest lucru deoarece dezvoltatorii acestuia utilizează o metodă de distribuire înşelătoare „la pachet”, ce permite infiltrarea acestuia în calculator prin diverse descărcări gratuite. BoBrowser a fost creat de către ClaraLabSoftware şi promovat ca fiind capabil să protejeze calculatoarele de malware, să mărească viteza de navigare şi descărcare, să menţină informaţiile în siguranţă, să actualizeze şi să păstreze intacte setările browserului. Sună util, nu-i aşa? Mai ales atunci când astfel de servicii sunt oferite gratuit. Din nefericire, nu cădeţi plasă acestor promisiuni şi nu descărcaţi acest program deoarece este doar un alt adware ce a fost creat cu scopul de a promova conţinut comercial şi pentru a obţine bani cu uşurinţă. Pentru a obţine aceste lucruri, inundă browserele web (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer) cu reclame pop-up, banere, in-text ce vă vor enerva cu siguranţă. În plus, acest add-on vă poate înşela în a descărca programe dubioase deoarece „Ads by BoBrowser” poate include link-uri predeterminate şi să vă redirecţioneze către website-uri sponsorizate. Vă rugăm, NU navigaţi pe un astfel de website deoarece, accidental, puteţi apăsa pe un link infectat şi veţi sfârşi prin a instala un alt adware sau chiar un virus maliţios în calculatorul dumneavoastră. În plus, ar trebui să luaţi în considerare problemele legate de confidenţialitate deoarece virusul BoBrowser poate încerca să fure unele dintre informaţiile dumneavoastră personale. În principal, este interesat de activităţile pe care le efectuaţi online şi poate folosi informaţiile colectate pentru propriile scopuri. Dacă aţi auzit de undeva despre acest program, aţi vizitat site-ul său oficial, credeţi că este util, de încredere, şi aveţi de gând să îl instalaţi, vă rugăm gândiţi-vă de două ori înainte de a face acest lucru. Mai nou, încearcă să atragă utilizatori imitând perspectiva lui Google Chrome, aducând oamenii în eroare. Nu permiteţi să fiţi înşelat de către această aplicaţie ce nu vă va aduce nimic bun în schimb. Înlăturaţi-o cu ajutorul unui anti-spyware demn de încredere şi asiguraţi-vă că în viitor nu vă va mai infecta sistemul…

Cum poate BoBrowser să îmi infecteze calculatorul?

BoBrowser este promovat pe site-ul său oficial şi pe alte site-uri de descărcare ca şi o extensie de browser gratuită. Totuşi, nu recomandăm descărcarea acestei aplicaţii deoarece nu este utilă deloc. Din nefericire, poate intra în PC chiar dacă nu a fost descărcată şi chiar dacă nici măcar nu aţi auzit de ea. În mod normal, poate veni odată cu diverse freeware-uri şi shareware-uri ce, de obicei, sunt promovate pe astfel de website-uri chestionabile. În acest moment, se ştie că BoBrowser poate intra împreună cu MySafeProxy, SpeedChecker, Snap.do şi alte programe cu potenţial nedorit. Prin urmare, dacă pe durata navigărilor observaţi reclame BoBrowser, puteţi fi aproape siguri că există mai mult de un program cu potenţial nedorit în calculatorul dumneavoastră şi că trebuie să le înlăturaţi pentru a evita probleme grave. Pentru a preveni infiltrarea acestuia precum şi a altor programe asemănătoare, trebuie să optaţi tot timpul pentru instalarea Avansată sau Personalizată şi să investigaţi fiecare detaliu ce vă este oferit. Dacă observaţi sugestii de a instala componente adiţionale cu care nu sunteţi familiarizat, refuzaţi-le instalarea. Dacă aţi instalat deja BoBrowser, vă recomandăm să vă scanaţi calculatorul cu un anti-spyware sigur şi să înlăturaţi toate programele cu potenţial nedorit ce se ascund în sistem. 

Cum să înlătur virusul BoBrowser din calculatorul meu?

Cu toate că BoBrowser nu este un program periculos în sine, poate cauza infiltrarea unor programe dubioase în PC-ul dumneavoastră şi poate cauza un adevărat dezastru în browserul web. Prin urmare, nu mai aşteptaţi şi înlăturaţi-l cu ajutorul ghidului de mai jos. 

Puteţi înlătura automat BoBrowser cu ajutorul unuia dintre aceste programe: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Recomandăm aceste aplicaţii deoarece pot şterge cu uşurinţă potenţialele programe nedorite şi viruşi cu toate fişierele şi intrările lor în regiştri ce sunt asociate cu ele.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea BoBrowser sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
SpyHunter este recomandat pentru dezinstalarea lui BoBrowser. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware SpyHunter.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia SpyHunter.

Dacă decideţi să selectaţi un alt anti-spyware, dezinstalaţi SpyHunter din calculatorul dumneavoastră.
este recomandată înlăturarea lui Webroot SecureAnywhere AntiVirus prin instalarea BoBrowser 

Ar trebui să confirmaţi utilizarea probei gratuite ce detectează versiunea curentă a parazitului
mai mult de 40.000.000 descărcări!
Software Alternant
Malwarebytes Anti Malware
Am testat eficienţa lui Malwarebytes Anti Malware's în înlăturarea BoBrowser (2015-06-08)
Reimage
Am testat eficienţa lui Reimage's în înlăturarea BoBrowser (2015-06-08)
BoBrowser captură de ecran
BoBrowser captură de ecran
Meniu Rapid: Manual de înlăturare BoBrowser
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi BoBrowser din sistemele Windows 7 / Vista / XP

 • Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)

Înlăturaţi BoBrowser din sistemele Windows 10 / Windows 8

 • Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program.
Dezinstalează BoBrowser şi programele ce au legătură cu acesta
 • Aici, uitaţi-vă după BoBrowser sau după orice alt program suspect instalat.
 • Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi BoBrowser din sistemul Mac OS X

Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications.

Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'

Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi BoBrowser sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash.

Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi BoBrowser din Internet Explorer (IE)

Înlăturaţi reclamele periculoase
 • Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 • Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi BoBrowser şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
 • Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 • Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările.
Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările Resetaţi Internet Explorer
 • Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 • Aici, selectaţi Reset.
 • Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou BoBrowser pentru a finaliza înlăturarea BoBrowser.
Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi BoBrowser din Mozilla Firefox (FF)

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 • Aici, selectaţi BoBrowser şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări.
Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate. Resetaţi Mozilla Firefox
 • Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 • Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea BoBrowser.
Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi BoBrowser din Google Chrome

Ştergeţi plug-urile maliţioase.
 • Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 • Aici, selectaţi BoBrowser şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări.
Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search.
Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 • Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră.
Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase Resetaţi Google Chrome
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 • Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings.
Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 • Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui BoBrowser.
Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi BoBrowser din Safari

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences.
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 • Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi BoBrowser sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate.
Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase Resetaţi Safari
 • Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari....
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 • Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a BoBrowser.
Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Înlăturarea completă a BoBrowser

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a BoBrowser şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Ghiduri de înlăturare în alte limbiUrmăriţi-ne pe Facebook