Ce este arp.exe? Ar trebui să îl elimin?

de Jake Doevan - -

Arp.exe reprezintă comanda Address Resolution Protocol. Ultima serveşte la transferarea straturilor de internet în adrese de tip link layer. Fişierul este esenţial pentru a urmări adresele mac ale utilizatorilor, atunci când se cunoaşte doar adresa de IP. În plus, fişierul ajută la comunicarea a două calculatoare conectate la aceeaşi reţea LAN. Fişierul poate fi utilizat şi în scopuri statistice.

Alte metode de utilizare a lui arp.exe

Deoarece fişierul ajută la menţinerea conexiunii dintre dispozitive, în mod natural, fişierul poate fi exploatat în scopuri maliţioase. Criminalii cibernetici au venit cu o tehnică numită otrăvirea ARP sau ARP spoofing. Prin inundarea calculatorului ţintă cu cereri de adrese MAC false, un intrus poate obţine accesul la un alt dispozitiv. Cu toate acestea, abilităţile lor sunt limitate de numărul de dispozitive vizibile pe reţea.

Mai mult, un criminal cibernetic are nevoie de acces la unul dintre participanţii din schimbul de protocol ARP pentru a accesa mai adânc alte dispozitive. ARP spoofing ajută şi la redirecţionarea traficului unui anumit dispozitiv către cel monitorizat de către criminal.

De obicei, această tehnică include participarea unei persoane din mijloc şi funcţionează ca şi scenă iniţială pentru atacuri mai mari precum, atacuri DDoS (refuzarea distributivă a serviciului).

Sfaturi pentru prevenirea otrăvirii ARP

Orice sistem de operare, fie Windows sau Linux OS, este programat pentru a detecta această tehnică de hacking. De exemplu, în cazul lui Linux, acesta blochează cererile necertificate, şi mai mult, compară fişierul cache cu alţi membri ai procesului de schimbare ARP. Din nefericire, dacă alte dispozitive sunt monitorizate de către hacker, atunci această prevenire poate duce şi la atac.

Utilizatorii sistemului de operare Windows pot configura procesele ARP cu ajutorul lui HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters, ArpCacheLife, ArpCacheMinReferenceLife, ArpUseEtherSNAP, ArpTRSingleRoute, ArpAlwaysSourceRoute, şi ArpRetryCount şi a intrărilor de regiştri.

Din moment ce tehnica are câteva limitări, nu este foarte populară printre hackeri, însă chiar şi aşa, trebuie să ştiţi de ea. Din fericire, există câteva unelte de prevenire a malware-ului, care protejează internauţii de astfel de ameninţări virtuale. Pentru a împuternici securitatea generală a sistemului, actualizaţi-vă utilităţile antivirus şi anti-malware.

Moduri de terminare a lui arp.exe 

În cazul în care aţi observat activităţi dubioase în dispozitiv, sau că arp.exe consumă destul de mult din resursele CPU-ului, este timpul să acţionaţi. Instalaţi Reimage sau Malwarebytes Anti Malware şi rulaţi o scanare. Software-ul va putea determina originea fişierului şi termina accesul neautorizat. De asemenea, îi puteţi anula comanda cu ajutorul lui Task Manager. Găsiţi-i sarcina, apăsaţi dreapta pe ea şi selectaţi „End Task”.

verdict- statutul acestui fişier
a fost cerută diagnosticarea
Sfat În cazul în care calculatorul dumneavoastră pare încet, sau dacă suferiţi datorită reclamelor nedorite şi sunteţi redirecţionaţi înspre site-uri necunoscute, vă recomandăm scanarea cu un program anti program spion respectabil. Puteţi efectua câteva teste GRATUITE şi să verificaţi sistemul de aplicaţii nedorite ce pot fi responsabile pentru aceste probleme
Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator
faceţi acum!
Descărcare
Program de diagnosticare a problemei Fericirea
Garantată
Descărcare
Program de diagnosticare a problemei Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este o unealtă recomandată pentru scanarea sistemului de posibile ameninţări şi software-uri rele. Această versiune de probă a produsului va descoperi aplicaţiile dăunătoare din sistemul dumneavoastră
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage

Despre autor

Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions


Fişiere
Software
Comparaţi