Scala de severitate:  
  (10/100)

Înlătură AdPunisher

12

Ce este AdPunisher?

În cazul în care căutaţi un program care să blocheze reclamele în timp ce navigaţi pe internet, nu cumva să descărcaţi AdPunisher. Cu toate că promite să cureţe browserele web de reclamele intrusive, uneori face opusul acestui lucru. De fapt, este un plugin terţ ce sprijină reclamele, ce poate iniţia haos pe fiecare din browserele web, inclusiv pe Google Chrome, Mozilla Firefox şi Internet Explorer. Din acest motiv a fost deja catalogat ca şi un PUP (program cu potenţial nedorit) şi adware. În ciuda faptului că poate fi descărcat în PC de pe diverse surse ce pot fi găsite pe internet, în majoritatea cazurilor apare în calculator după descărcarea unui alt program. În realitate, nu contează cum a ajuns să fie instalat în PC. Dacă nu doriţi să fiţi invadat de „Ads by Punisher” plus alte notificări similare de fiecare dată când vă deschideţi browserul web, ar trebui să înlăturaţi acest plugin. Mai mult, este capabil să genereze reclame personalizate, astfel încât există posibilitatea să fiţi tentaţi să apăsaţi pe ele. Pentru acest scop, acest add-on investighează îndeaproape activităţile dumneavoastră online şi va afişa reclame conform datelor adunate. Trebuie să fiţi atenţi la faptul că o asemenea activitate vă poate pune în pericol informaţiile personale deoarece nu puteţi şti ce fel de terţe pot avea acces la calculatorul dumneavoastră prin acest program. Vă rugăm, nu vă lăsaţi înşelaţi în descărcarea acestui program. Dacă deja aţi făcut acest lucru sau dacă s-a infiltrat în calculatorul dumneavoastră la grămadă cu alte software-uri gratuite, nu mai aşteptaţi şi înlăturaţi-l. 

Cum poate AdPunisher să îmi atace calculatorul?

După cum am menţionat deja, este distribuit gratuit pe diverse website-uri. După cum am mai spus, nu aveţi încredere în acest program deoarece cu siguranţă nu vă va fi util. Cu toate acestea, cel mai des este distribuit la pachet cu programele gratuite, precum administratori, programe de redare video sau muzică sau creatori PDF, şi se va infiltra în calculator neobservat. Pentru a preveni instalarea acestui software, ar trebui să urmaţi procesul de instalare pas cu pas. Tot timpul trebuie să alegeţi opţiunea de instalare Personalizată sau Avansată deoarece va descoperi toate opţiunile disponibile şi vă va permite să deselectaţi programele suplimentare. Nu săriţi peste instalare apăsând pe butonul „continuare”! Aceasta este cea mai mare greşeală deoarece diverse add-ons, pluginuri, bare de unelte, sau oferte de a vă modifica pagina de start sau motorul de căutare implicit pot fi incluse în căsuţele bifate şi vor fi cu siguranţă selectate de către dumneavoastră. Dacă nu le veţi debifa, veţi oferi permisiunea de a instala ataşamente suplimentare împreună cu programul de care aveţi nevoie. Mai mult, evitaţi apăsarea pe notificărilor de tip pop-up ce vă oferă să instalaţi sau să actualizaţi software-ul din sistemul dumneavoastră. Astfel de notificări, de obicei, sunt false şi instalează programe precum AdPunisher pe calculatorul ţintit în schimbul software-ului promis. 

Cum să înlătur virusul AdPunisher?

În cazul în care AdPunisher intră în calculatorul dumneavoastră, ar trebui să îl înlăturaţi din sistem fără întârziere. În mod contrar, poate iniţia reclame enervante, redirecţionări şi să ducă la infiltrarea unui alt adware. Puteţi înlătura automat acest plugin cu ajutorul unui anti-spyware (găsiţi mai jos programele sugerate de către noi). În cazul în care nu vă simţiţi confortabil în utilizarea unui software adiţional, puteţi găsi mai jos ghidul de înlăturare manuală. 

Puteţi înlătura automat AdPunisher cu ajutorul unuia dintre aceste programe: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Recomandăm aceste aplicaţii deoarece pot şterge cu uşurinţă potenţialele programe nedorite şi viruşi cu toate fişierele şi intrările lor în regiştri ce sunt asociate cu ele.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea AdPunisher sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
SpyHunter este recomandat pentru dezinstalarea lui AdPunisher. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware SpyHunter.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia SpyHunter.

Dacă decideţi să selectaţi un alt anti-spyware, dezinstalaţi SpyHunter din calculatorul dumneavoastră.
este recomandată înlăturarea lui Webroot SecureAnywhere AntiVirus prin instalarea AdPunisher 

Ar trebui să confirmaţi utilizarea probei gratuite ce detectează versiunea curentă a parazitului
mai mult de 40.000.000 descărcări!
Software Alternant
Malwarebytes Anti Malware
Am testat eficienţa lui Malwarebytes Anti Malware's în înlăturarea AdPunisher (2015-03-29)
Reimage
Am testat eficienţa lui Reimage's în înlăturarea AdPunisher (2015-03-29)
AdPunisher captură de ecran
AdPunisher captură de ecran
Meniu Rapid: Manual de înlăturare AdPunisher
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi AdPunisher din sistemele Windows 7 / Vista / XP

 • Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)

Înlăturaţi AdPunisher din sistemele Windows 10 / Windows 8

 • Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program.
Dezinstalează AdPunisher şi programele ce au legătură cu acesta
 • Aici, uitaţi-vă după AdPunisher sau după orice alt program suspect instalat.
 • Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi AdPunisher din sistemul Mac OS X

Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications.

Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'

Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi AdPunisher sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash.

Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi AdPunisher din Internet Explorer (IE)

Înlăturaţi reclamele periculoase
 • Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 • Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi AdPunisher şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable.
Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
 • Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 • Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările.
Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările Resetaţi Internet Explorer
 • Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 • Aici, selectaţi Reset.
 • Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou AdPunisher pentru a finaliza înlăturarea AdPunisher.
Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi AdPunisher din Mozilla Firefox (FF)

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 • Aici, selectaţi AdPunisher şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări.
Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate. Resetaţi Mozilla Firefox
 • Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information.
Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 • Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea AdPunisher.
Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi AdPunisher din Google Chrome

Ştergeţi plug-urile maliţioase.
 • Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions.
Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 • Aici, selectaţi AdPunisher şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări.
Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search.
Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 • Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră.
Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase Resetaţi Google Chrome
 • Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 • Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings.
Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 • Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui AdPunisher.
Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi AdPunisher din Safari

Înlăturaţi extensiile periculoase
 • Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences.
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 • Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi AdPunisher sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate.
Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase Resetaţi Safari
 • Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari....
Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 • Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a AdPunisher.
Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Înlăturarea completă a AdPunisher

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a AdPunisher şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Ghiduri de înlăturare în alte limbiUrmăriţi-ne pe Facebook