Ce este _5_ HOWDO_text.html? Ar trebui să îl elimin?

de Ugnius Kiguolis - -

Ce ar trebui să fac în legătură cu fişierul _5_ HOWDO_text.html?

Împreună cu _HOWDO_text.html şi _HOWDO_text.bmp, fişierul _5_ HOWDO_text.html aparţine uneia dintre cele mai periculoase ameninţări curente —  virusul ODIN. Această ameninţare cibernetică care îşi are originile din cunoscutul virus Locky a apărut rapid, dar a reuşit să preia controlul asupra unui număr mare de calculatoare din întreaga lume. Uitându-ne la pasul de distribuţie şi pagubele făcute, acest ransomware poate să stea curând pe acelaşi nivel sau chiar să îşi depăşească predecesorul. De fapt, deja i-a urmat paşii ţintind infrastructuri civile şi a infectat calculatoare din departamentul de pompieri din Honolulu. Deci, sincer, dacă vedeţi fişierul _5_ HOWDO_text.html  în calculatorul dumneavoastră, înseamnă că aveţi parte de veşti rele. Dacă acest lucru se întâmplă, scanaţi-vă calculatorul cu anti-malware-ul Reimage sau o altă utilitate antivirus fără întârziere.

Acum, întorcându-ne la fişierul în sine, ar trebui să discutăm mai mult despre scopul acestuia. Fişierul _5_ HOWDO_text.html  şi restul fişierelor menţionate sunt plasate în calculator după ce ransomware-ul ODIN criptează documentele pe care le găseşte pe hard drive-ul dumneavoastră sau pe domeniul de stocare cloud. Aceste fişiere conţin o notă cu recompensa în care se explică faptul că datele din calculator au fost criptate, oferă mai multe informaţii despre scripturile RSA şi AES ce au fost folosite la criptare şi explică cum poate fi rezolvată această problemă. Cu alte cuvinte, hackerii oferă link-uri către website-urile browserului Tor prin intermediul căruia utilizatorii trebuie să transfere suma de bani setată pentru recompensă. Pe lângă aceste adrese, victimei i se oferă şi un număr de identificare unic conform căruia maşina lui/ei poate fi recunoscută şi decriptată. Din nefericire, acest lucru se întâmplă rareori, deoarece creatorii virusului au tendinţa de a dispărea cu banii. Prin urmare, este mai bine să ştergeţi ODIN şi să eliminaţi fişierul _5_ HOWDO_text.html  fără să încercaţi să îl analizaţi.

Cum se răspândeşte acest fişier infecţios?

După cum am menţionat deja, fişierul _5_ HOWDO_text.html este plasat în calculator după infiltrarea virusului ODIN. Acest lucru înseamnă că acesta călătoreşte doar la un loc cu infecţia. Puteţi fi înşelat în a instala acest ransomware de către campaniile de spam maliţioase care vă trimit ataşamente infectate prin email. De asemenea, scripturile maliţioase se pot infiltra în calculatorul dumneavoastră prin intermediul unui Troian sau a unui kit de exploatare. Link-urile online şi reclamele reprezintă un alt mod prin care virusul se poate infiltra, şi acest lucru demonstrează că acest virus este foarte periculos şi că metodele lui de a infecta sisteme sunt neprevizibile.

Cum ar trebui abordată eliminarea lui _5_ HOWDO_text.html?

Pentru a elimina _5_ HOWDO_text.html , trebuie să eliminaţi şi ransomware-ul ODIN. Dacă nu terminaţi procesele maliţioase ale acestuia şi pur şi simplu ştergeţi notificarea de recompensă, ODIN îşi poate restaura cu uşurinţă setările anterioare şi va continua să vă terorizeze pentru bani. Mai important, dacă veţi accesa diferite fişiere ale virusului puteţi sfârşi cu pierderea datelor care au fost criptate. Deci, vă sugerăm să lăsaţi eliminarea virusului pe mâna utilităţilor profesionale antivirus, precum Reimage care vor elimina metodic şi sigur ODIN şi nota de recompensă _5_ HOWDO_text.html .

verdict- statutul acestui fişier
fişier periculos
Sfat În cazul în care calculatorul dumneavoastră pare încet, sau dacă suferiţi datorită reclamelor nedorite şi sunteţi redirecţionaţi înspre site-uri necunoscute, vă recomandăm scanarea cu un program anti program spion respectabil. Puteţi efectua câteva teste GRATUITE şi să verificaţi sistemul de aplicaţii nedorite ce pot fi responsabile pentru aceste probleme
Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator
faceţi acum!
Descărcare
Program de diagnosticare a problemei Fericirea
Garantată
Descărcare
Program de diagnosticare a problemei Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este o unealtă recomandată pentru scanarea sistemului de posibile ameninţări şi software-uri rele. Această versiune de probă a produsului va descoperi aplicaţiile dăunătoare din sistemul dumneavoastră
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage

Despre autor

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Fişiere
Software
Comparaţi